Війна за The Sinking City між українськими розробниками Frogwares та французьким видавцем Nacon

GEEKS.NEWS » Новини » Війна за The Sinking City між українськими розробниками Frogwares та французьким видавцем Nacon
Війна за The Sinking City між українськими розробниками Frogwares та французьким видавцем Nacon
Новини / Ігрові новини
17:00, 03 березень 2021
606
0
Українські розробники віддавна славляться своїми талантами в ігровій індустрії. Починаючи з Козаків, сталкерів і закінчуючи сучасними проектами STALKER 2 та METRO Exodus, які стали популярними серед геймерів по всьому світі. Саме тому українські трудолюбиві руки цінуються на вагу золота і зарубіжні видавці зацікавлені у співпраці з ними. 
Проте трапляються і негативні випадки. І винні в цьому не наші співвітчизники, а їх іноземні партнери.
У центрі конфлікту опинилась студія розробників Frogwares, яка відома за свою ігрову франшизу про Шерлока Холмса. 
Розбірки між українськими розробниками та видавцем тривають ще з моменту релізу гри The Sinking City 29 червня 2019 року. Тоді девелопери подали на видавця судовий позов, намагаючись відстояти власне право на інтелектуальну власність. Ще в 2017 році студія та видавництво уклали контракт на розповсюдження гри в Steam, PlayStation Store и Xbox Store. Пізніше видавець вирішив додати гру і в Epic Gemes Store. 

Через деякий час видавець викупив студію-конкурента, яка створювала гру сюжетно схожу до творіння української студії та почав вимагати від розробників вихідний код гри. Оскільки студія відмовилась надавати вихідний код, видавництво вирішило порушити договір і перестало виплачувати доходи від продажу копій гри. Загалом сума боргу склала близько мільйона євро. Також видавець надавав неправдиву статистику продажів при цьому приховуючи частину доходу. 
Все загострилось в момент, коли Nacon сповістила розробників про розірвання контракту, перестала виплачувати роялті та прибрала логотип студії з обкладинок гри. Також видавець без відома розробників викупив низку доменних імен і почав продавати свою версію гри без хмарних збережень та досягнень. Оскільки розробники вирішили своє дітище продавати самостійно, то в певний час склалась ситуація з наявністю двох різних копій в PlayStation Store - від розробників і від видавця.
Студія виклала пояснення і заявила, що видавництво Nacon викупило версію гри на сайті GamesPlanet та шляхом взламу отримала доступ до вихідного коду гри. При цьому розробники надали докази своїх висловлювань. 



26 лютого 2021 року видавець знову спробував викласти взламану версію гри в Steam, але розробники поскаржились платформі і згодом гра була знову прибрана. До цього також були спроби продавати гру без відома розробників на Steam та інших платформах.

Як повідомив Vice віце-президень Valve по маркетингу Даг Ломбарді, The Sinking City була прибрана з полиць магазину після заяви розробників по закону DMCA про авторське право. 

На разі триває судовий позов на розробників, який цього разу підкріпиться фактом взламу гри.
Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0