Чим замінити російський WinRAR: 6 безкоштовних архіваторів, які стануть хорошою альтернативою

GEEKS.NEWS » Статті » Чим замінити російський WinRAR: 6 безкоштовних архіваторів, які стануть хорошою альтернативою
Чим замінити російський WinRAR: 6 безкоштовних архіваторів, які стануть хорошою альтернативою
Статті
22:31, 10 серпень 2022
10 032
6

WinRAR - умовно-безкоштовний архіватор, яким українці вже давно звикли користуватись. Проте, як і у всьому, звички інколи приводять до поганих наслідків, адже розробка та підтримка WinRar ведеться з країни-окупанта. Відповідно, з оновленням на ваш ПК може поширитись шкідливий код, та і її буденне використання сприяє розвитку бізнесу агресора. 

Тому найкращим рішенням буде відмова від використання даної програми, та пошук альтернатив. У даному матеріалі ми підібрали декілька архіваторів, які зможуть замінити вам WinRar.

Безкоштовний архіватор 7-Zip на заміну WinRAR

Одним з найпопулярніших аналогів WinRar є 7-Zip, який розповсюджується абсолютно безкоштовно. На жаль, його функціонал не дозволяє працювати з усіма форматами архівів, але більшість із них програма подужає.

Повністю розпакувати та запакувати можна архіви з форматами: 7z, ZIP (окрім версії WinZip 11), gzip, bzip2, tar.

Лише розпакувати можна формати: APM, ar, ARJ, CAB, CHM, cpio, deb, FLV, JAR, LZA/LZH, LZMA, MSI, MSLZ, Office Open XML, NSIS, onepkg, RAR, RPM, smzip, SPLIT, Z[en], SWF, XAR та знімків дисків CramFS, DMG, FAT, HFS, ISO, MBR, NTFS, SquashFS, UDF, VHD, WIM.

Безкоштовний архіватор 7-Zip на заміну WinRAR

Завантажити можна:

B1 Free Archiver - безкоштовний аналог WinRAR

Ще один безкоштовний архіватор, який з легкістю замінить небажаний. Працює з такими операційними системами, як WINDOWS, LINUX, MAC та ANDROID.

Підтримує відкриття таких форматів, як: B1, ZIP , RAR , 7z, GZIP , TAR.GZ , TAR.BZ2 и ISO.

Проте може створювати лише архіви з форматами: .b1 та .zip

B1 Free Archiver - безкоштовний аналог WinRARЗавантажити можна з офіційного сайту за посиланням.

BANDIZIP від розробників Bandicam, як альтернатива WinRAR

Поширюється даний архіватор на WINDOWS та MAC OS. В переліку підтримуваних форматів є більшість популярних, а розробником є компанія, яка створила Bandicam.

Повністю розпакувати та запакувати можна архіви з форматами: ZIP, 7Z(lzma2), ZIPX(xz), EXE(sfx), TAR, TGZ, LZH(lh7), ISO(joliet), GZ, XZ.

Лише розпакувати можна формати: 7Z, ACE, AES, ALZ, ARJ, BH, BIN, BR, BZ, BZ2, CAB, Compound(MSI), DAA(1.0), DEB, EGG, GZ, IMG, ISO, ISZ, LHA, LZ, LZH, LZMA, PMA, RAR, RAR5, SFX(EXE), TAR, TBZ/TBZ2, TGZ, TLZ, TXZ, UDF, WIM, XPI, XZ, Z, ZIP, ZIPX, ZPAQ, ZSTD, NSIS.

BANDIZIP від розробників Bandicam, як альтернатива WinRAR

Завантажити можна за посиланням.

Архіватор PeaZip замінить російський WinRAR

Архіватор доступний для WINDOWS та LINUX та має часткову та повну підтримку багатьох популярних форматів.

Заявлено повну підтримку форматів: 7z, 7z-sfx, FreeArc's ARC/WRC, bzip2: bz2, tar.bz2, tbz, tb2, gzip: gz, tar.gz, tgz, PAQ8F/JD/L/O, LPAQ, ZPAQ, PEA, QUAD/BALZ/BCM, split (.001), tar, UPX, WIM, XZ, ZIP.

Та часткову підтримку форматів: ACE, ARJ, CAB, CHM, COMPOUND файлів (MSI, DOC, PPT, XLS…), CPIO, DEB, ISO CD/DVD образів, Java-архивів (JAR, EAR, WAR), LZH, LZMA, NSIS установники, формати OpenOffice.org, PET/PUP (Puppy Linux installers), PAK/PK3/PK4, RAR, SMZIP, RPM, U3P, XPI, Z, ZIPX, Zstandard.

Архіватор PeaZip замінить російський WinRAR

Завантажити програму можна за посиланням.

Краще китайський HaoZip ніж російський WinRAR

Чи використовувати китайську продукцію - питання індивідуальне, на яке кожному варто відповісти для себе особисто. Але це все одно краще, ніж використовувати продукт країни-окупанта. Саме тому ми і наводимо його, як альтернативу.

Повністю розпакувати та запакувати можна архіви з форматами: 7z, BZIP2 (BZ2, TB2, TBZ, TBZ2), GZIP (GZ, TGZ), TAR, ZIP, XZ, WIM, LZH.

Лише розпакувати можна формати: 001, ACE, ARJ, CAB, CPIO, DEB, DMG, ISO, JAR, LHA, LZH, LZMA, LZMA86, RAR, RPM, SWM, WIM, XAR, Z (TAZ), HFS, SPLIT, TXZ, ALZ, UUE, IMG, ISZ, XPI, TXZ, TPZ, ZIPX.

Краще китайський HaoZip ніж російський WinRARОфіційне посилання на завантаження часто не працює, тому ви можете просто завантажити його з ресурсів, які вважаєте перевіреними.

WinZip - умовно безкоштовний аналог WinRAR

Ще одним аналогом є умовно безкоштовний WinZip.

Розпаковка наступних форматів: Zip, Zipx, RAR, 7Zip, BZ2, XZ, IMG и ISO.

Відкриття як архівів форматів: DOCX, XLSX, PPTX, XPS, ODT, ODS, ODP, ODG,WMZ, WSZ, YFS, XPI, XAP, CRX, EPUB и C4Z.

WinZip - умовно безкоштовний аналог WinRARЗавантажити можна за посиланням на офіційний сайт.

Звісно, можна детальніше зануритися в характеристики кожного архіватора, та спробувати їх порівняти, але у більшості повсякденних завдань їх функціоналу вистачатиме пересічним користувачам. Та і суть даного матеріалу - показати альтернативу для звичайного користувача, а не влаштовати дуель програм. 

Крім того є доволі багато інших архіваторів, які базуються на основі вільних ліцензій на різні формати, але багато з них розробляються за участю російських компаній та програмістів, тому їх ми в перелік не включали.

Крім того, в коментарях ви можете радити і свої варіанти, але для початку перевірте походження компаній-розробників. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (6)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
426
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
386
0