Що нового в MIUI 14: Огляд всіх важливих змін та дизайну

GEEKS.NEWS » Статті » Що нового в MIUI 14: Огляд всіх важливих змін та дизайну
Що нового в MIUI 14: Огляд всіх важливих змін та дизайну
Статті
20:06, 07 лютий 2023
11 539
0

Зміни в MIUI 14 можуть здатися несуттєвими, але це лише на перший погляд – річ у тому, що розробники сконцентрувалися переважно на "підкапотній" прошивці, а не на візуальному інтерфейсі. Цей факт навряд чи повинен засмучувати вас, оскільки система нарешті позбулася давніх проблем (принаймні так нас запевняють розробники) і отримала деякі дійсно корисні функції. У цьому матеріалі ми розглянемо ключові нововведення, про які Xiaomi повідомила на презентації та які стали відомі за її межами.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14

Покращенню цих аспектів характеристик системи розробники приділили багато уваги та ще до презентації натякали на проблему постійного розростання кожної нової версії MIUI та необхідність її вирішення.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14 Ключовою зміною серед найбільш помітних користувачам стало зменшене використання пам’яті прошивкою – MIUI 14 споживає 3,3 ГБ оперативної пам'яті та займає 13,09 ГБ пам’яті сховища (цілком можливо, що показник може дещо варіювати залежно від пристрою). Xiaomi гордо хвалиться, що такий рівень використання пам’яті не гірший, ніж у трьох основних конкурентів (але яких конкретно – не повідомляє, що можна бачити з наведених інфографіків).

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14Проблема з використанням пам'яті стояла настільки гостро, що розробники попрацювали відразу над кількома інструментами її усунення. По-перше, більшість фірмових встановлених додатків тепер можна видаляти. Кількість важливих для системи утиліт скоротилася до найбазовішого переліку: камера, налаштування, «телефон» (для мобільних викликів), магазин, повідомлення, браузер, телефонна книга і файловий менеджер.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14По-друге, в системі з'явився розумний архіватор додатків – він зможе оцінювати поведінку користувача за останні 3 місяці і вивантажувати зайву пам’ять, яку використовують ігри та програми, які рідко використовуються, щоб звільнити простір на накопичувачі (ярлик і дані залишаться, але самі застосунки потрібно буде заново завантажити). У Xiaomi впевнені, що це дасть змогу заощадити в середньому 5 ГБ.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14 Ще одна цікава опція – автоматичний пошук і об'єднання дублікатів файлів. Xiaomi показала сценарій, коли система прибирає копії PDF-файлу по 100 МБ –  такі дійсно можуть займати значний обсяг пам’яті у сховищі.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14У MIUI 14 не обійшлося і без глибоких змін на базовому рівні системи: розробники оптимізували вихідний код ядра Linux і створили технологію MIUI Photon Engine, що дає змогу прискорити додатки на 88% і зменшити їхнє використання пам’яті на 16%.

Як змінилася швидкодія і споживання в MIUI 14 Xiaomi заявляють, що сторонні розробники зможуть отримати до доступ до технології.

Як змінилися дизайн і персоналізація в MIUI 14

Зовнішній вигляд системи практично не зазнав змін, мова інтерфейсу залишилася тією самою – лише з'явилися невеликі нові функції і "фічі", що стосуються персоналізації. Так, одним з ключових нововведень стало впровадження розумних папок – вони аналізують поведінку користувача і переставляють додатки всередині себе таким чином, щоб програми та ігри, які часто використовуються, стояли вище у списку або були більш помітними.

Як змінилися дизайн і персоналізація в MIUI 14Окремо варто відзначити втілення збільшених ярликів застосунків (формату 2×1, 1×2 і 2×2) і віджетів-капсул, які будуть зручними для відображення інформації, що змінюється в режимі реального часу (наприклад, підрахунку кроків або пройденої відстані).

Як змінилися дизайн і персоналізація в MIUI 14Перша зміна здається малозначущою, але подивіться на ілюстрації головного екрану наведеного на зображенні і ви зможете зауважити, що витягнуті іконки камери і диктофона виглядають дуже оригінально.

Як змінилися дизайн і персоналізація в MIUI 14Найбільше уваги привертає поява віртуальної тваринки (або рослини) на головному екрані – такого собі аналога тамагочі. Поки що подробиць про нього немає, але вже зрозуміло, що він інтерактивний і реагує на дотики. Функція явно необов'язкова та її можна буде відключити, але ідея виглядає цікавою.

Як змінилися дизайн і персоналізація в MIUI 14

Як покращили конфіденційність і безпеку в MIUI 14

Ключова зміна у цьому аспекті – понад 30 сценаріїв, які тепер обробляються на самому пристрої, не надсилаючись на віддалені сервери. Одним із них стала нова довгоочікувана функція розпізнавання тексту на фотографіях для подальшої взаємодії з ним (наприклад, копіювання).

Як покращили конфіденційність і безпеку в MIUI 14Вона підтримує 8 мов (яких конкретно, поки що невідомо, але серед них точно виявиться англійська). Xiaomi підкреслює, що опція працює краще за аналогічну в iOS, але це вони заявили на китайській презентації під час демонстрації розпізнавання ієрогліфів.

Як покращили конфіденційність і безпеку в MIUI 14

Як покращили зв'язок і зв’язування пристроїв в MIUI 14

Mi Smart Hub тепер підтримує більше пристроїв і працює набагато швидше. До того ж MIUI буде задіювати збільшену пропускну здатність, завдяки чому швидкість виявлення пристроїв збільшилася на 50%, з'єднання – на 12%, а передавання даних – на 77%.

Як покращили зв'язок і зв’язування пристроїв в MIUI 14Xiaomi покращила і меню зв’язування пристроїв. Тепер, наприклад, можна буде швидко перепідключити навушники між смартфоном і телевізором.

Ще одна корисна опція для зв’язаних пристроїв стосується зв'язку телевізора і смартфона. Якщо на першому потрібно ввести текст, то можна відкрити спливаюче вікно на другому і швидко набрати необхідний текст (наприклад, пошуковий запит або пароль) – на смартфоні, як не крути, це робити явно швидше і зручніше, ніж за допомогою пульта.

Як покращили сімейний доступ і ролі в MIUI 14

Значну увагу Xiaomi приділила сімейним опціям: тепер можна надавати кожному члену сім'ї роль із певними функціями, створювати спільні альбоми (кожен у сім'ї зможе бачити його і додавати туди вкладення), встановлювати сімейні альбоми як заставку на телевізорі, обмінюватися даними про стан здоров'я, налаштовувати батьківський контроль та інші функції.

Як покращили сімейний доступ і ролі в MIUI 14 У сімейну групу можна об'єднати до 8 облікових записів.

Які цікаві функції та корисні зміни додали в MIUI 14

Одна з найкорисніших опцій - обмеження додатків на надсилання повідомлень. Тепер без відповідного дозволу вони не зможуть надсилати повідомлення користувачам.

Які цікаві функції та корисні зміни додали в MIUI 14Багатьом стане в нагоді технологія посилення Wi-Fi-з’єднання мобільним інтернетом, коли сигнал від роутера надто слабкий (по суті, смартфон просто вчасно перемикає мобільний трафік).

Ще одне корисне покращення - це збереження історії пошуку в налаштуваннях і відображення категорій у результатах, що значно спрощує орієнтування за параметрами.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0