Як фотографувати нічне зоряне небо на смартфоні - Гайд

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як фотографувати нічне зоряне небо на смартфоні - Гайд
Як фотографувати нічне зоряне небо на смартфоні - Гайд
Гайди
21:41, 02 січень 2023
3 531
0

Чи знайома вам ситуація, коли купивши новий смартфон, ви з цікавістю починаєте вивчати його можливості, дивуватися швидкості роботи та тестувати якість роботи камер. 

На новеньких смартфонах фото зазвичай красиві, соковиті та деталізовані, допоки ви не виходите в темну ніч і не намагаєтесь сфотографувати зірки. Виходить типовий чорний квадрат, ви розчаровуєтесь і припускаєте, що камер смартфона все ще недостатньо, а фотографувати нічне небо - місія лише для професійних камер та фотоапаратів. 

Проте це не так. Для багатьох це залишається секретом, але налаштувавши камеру смартфона за певним алгоритмом можна добитися якісного фото зоряного неба, а ми в свою чергу просто розповімо, як це зробити.

Фото на Xiaomi Mi 9T Pro

Перш за все потрібно перейти в додатку камери у професійний (користувацький) режим. У ньому необхідно встановити наступні характеристики:

  • Витримка (S) - параметр, який визначає час, протягом якого матриця камери вловлює світло. Вимірюється в секундах. Чим більше секунд матриця "відкрита", тим більше деталей вона вловить.
  • ISO - параметр, який відповідає за світлочутливість матриці. Чим вищим буде це значення, тим більше світла (інформації про майбутнє зображення) буде сприймати камера.
  • Баланс білого - параметр, який можна залишити в автоматичному режимі, а можна з ним погратися. Залежно від налаштувань картинка буде теплішою або холоднішою.
  • Затримка перед фото - зробіть її якомога довшою. Коли смартфон вловлює світло - його не можна рухати, інакше фото вийде змазаним. Завдяки затримці ви матимете змогу поставити телефон на штатив або на землю та відійти, щоб він зробив фото.

Щоб сфотографувати зоряне небо на своєму смартфоні виставте зручну для вас затримку, найбільші значення витримки та ISO, а баланс білого виберіть на свій розсуд. 

Якщо фото буде надто світлим, поступово зменшуйте параметри Витримки та ISO.

Якщо ж ви забули, при яких налаштуваннях раніше робити вдалу фотографію - це за вас пам'ятає сама фотографія. Просто в галереї перейдіть у її параметри. 

Там зазвичай вказується з якими налаштуваннями камери робилось дане фото.

Надіємось такий короткий гайд допоможе вам наповнити свою галерею красивими фото зоряного неба. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0