Як створити власний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7.

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як створити власний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7.
Як створити власний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7.
Гайди
03:00, 18 липень 2022
11 292
3

Фітнес-трекер це річ, яка зазвичай купляється на доволі довгий термін користування. За цей час користувач встигає привикнути до свого гаджета. А ще у нього може з'явитися бажання персоналізувати свій браслет, зробивши його унікальним, не таким як у інших. Які варіанти персоналізації є в даному випадку? Звісно, можна змінити ремінець, придбавши неофіційні варіанти. Тоді ваш фітнес-браслет з категорії "один з мільйонів" автоматично перейде в категорію "один із тисяч", або "один із сотень". А що робити, якщо цього недостатньо? Міняти тему головного екрана. Але і пропонованих офіційних тем не так і багато. Звісно, виробники стараються додавати щось новеньке, але воно не завжди виглядає красиво, а також завжди є ризик зустріти когось, хто вибрав таку ж тему. 

Тож, якщо вам щиро кортить гордо носити на руці унікальний Mi Band, вам доведеться створити власну, унікальну тему головного екрана. У даній статті ми розглянемо різні методи створення власних циферблатів. Якщо перший буде майже очевидним, то останній передбачатиме повне створення власного циферблата з нуля за допомогою спеціальної програми.

Своя власна картинка для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Для початку, почнемо з найпростішого варіанту. Він буде актуальним для тих, кого задовольняє вигляд стандартних показників, але є бажання змінити фонове зображення. Всі дії відбуваються в офіційному додатку Xiaomi - Zepp Life.

Своя власна картинка для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

  1. Для початку, потрібно відкрити додаток та перейти із сторінки статистики на вкладку Профіль. 
  2. В профілі користувача потрібно обрати свій фітнес браслет (у даному випадку Mi 6). 
  3. В налаштуваннях браслета необхідно натиснути на пункт Магазин, у якому будуть циферблати.
  4. Список циферблатів з назвою Custom Dial - те, що нам потрібно. Саме вони дозволяють замінити фонове зображення. Тому серед них потрібно вибрати той, який підходить за відображенням інформації, не оцінюючи фонову картинку.

Своя власна картинка для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

  1. Бажане фонове зображення слід завантажити заздалегідь. Перейшовши на сторінку з циферблатом, внизу потрібно натиснути кнопку в пункті Налаштувати фон. Відкриється два варіанти: Зробити фото, або вибрати його з Галереї.
  2. Після вибору фонового зображення додаток надасть вибір, в якому редакторі кадрувати зображення.
    Важливо: вибирайте якісне фото з леликою роздільною здатністю, адже у дисплея фітнес-браслета доволі висока щільність пікселів.
    Це може бути заводська програма, або Google Photo. У ньому необхідно вибрати ту область, яка буде показуватися на екрані фітнес-браслета та натиснути кнопку Зберегти копію. Після цього знову відкриється сторінка з циферблатом, на якій буде відображатись замінений фон.
  3. Лише після цього варто вибирати колір самого тексту, обравши один з запропонованих варіантів, або вибравши власний на колірній гамі. Переглянути результат можна натиснувши на кнопці з піктограмою лупи.
  4. Залишилося лише натиснути кнопку Синхронізувати циферблат годинника

Своя власна картинка для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Якщо вдало підібрати фонове зображення, колір та стиль циферблату, то вийде доволі непоганий варіант, який не потребує зайвих зусиль. Проте, не у всіх випадках він буде достатнім.

Сторонні додатки з циферблатами для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Існує також багато сторонніх додатків, які пропонують замінити стандартний циферблат на варіанти, котрих немає в офіційному магазині. Даний метод я вирішив додати радже для того, щоб застерегти вас та підказати, на що варто звертати увагу, а не навчити ними користуватися. 

  • Перш за все, головне застереження. Попри ретельну перевірку будь-якого додатка компанією Google, все ж залишається ризик, що така програма може нашкодити вам та вашому пристрою. Це може відбутися не одразу, а через певний час, після чергового оновлення (в якому може бути вірусний код) тощо. Тому навіть після вдалого використання будь-якої із цих програм, раджу її видалити та не зберігати у себе на пристрої. 
  • Під час вибору програми в Play Маркет звертайте увагу на кількість завантажень, рейтинг та відгуки користувачів. Деякі з них надають доступ до циферблатів виключно за оплату. Деякі пропонують переглянути рекламу між виконанням дій. Існують і такі додатки, які працюватимуть абсолютно безкоштовно, але з часом почнуть надсилати рекламні оголошення вам в шторку сповіщень.

Користуватися такими додатками доволі легко. У більшості випадків все обмежується завантаженням додатку, вибором потрібного циферблату та його синхронізацією із фітнес-браслетом. 

Сторонні додатки з циферблатами для Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Циферблати з таких додатків точно не унікальні, але тут ви зможете знайти набагато більше різноманітних варіантів, які можуть вам сподобатися.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Ось ми і підійшли до найцікавішого - створення власного циферблата за допомогою спеціальної програми.
Важливо: На момент написання статті Xiaomi Band 7 - новинка, тому програма, яку ми покажемо не підтримує створення циферблатів для нього. Можливо, розробники нададуть таку можливість в майбутньому.

Для початку потрібно завантажити саму програму на Git-Hub сторінці розробників за посиланням.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Нас цікавить один з двох верхніх варіантів в архівах .rar або .zip.
Архів з програмою потрібно завантажити та розпакувати у зручну для вас теку.
Важливо: Програма не сертифікована, тому деякі антивіруси можуть на неї "сваритися". Якщо ви бажаєте користуватися програмою - додайте її у винятки антивірусу, або дозвольте її роботу.
Ось так виглядає розпакована тека з файлами програми. Щоб її увімкнути потрібно двічі кликнути на застосунок MiBandWatchFaces.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

При відкритті вас зустріне вікно Cangelog, яке можна закрити.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Для початку, давайте розберемося з інтерфейсом програми. 

  • Add Element - тут додаємо елементи, які відображатимуться на циферблаті (кроки, час, калорії, пульс тощо).
  • Images - менеджер зображень, які ви використовуватимете.
  • Model Watch - вибір моделі фітнес-браслета
  • Settings - налаштування програми (оновленням, сповіщення про помилку тощо).
  • Language - вибір мови інтерфейсу програми. (Доступні лише Eng та ru). 
  • Open Json Editor - редактор Json-файла, який визначає роботу циферблата.
  • Set Watchface state - регулювання параметрів, які ви бачите на циферблаті.
  • Convert GIF to PNG - Конвертер зображень GIF у PNG.
  • Open Directory - відкриває теку в якій знаходяться файли проекту.
  • Open Settings - Налаштування програми (мова, швидкість відтворення та стиснення зображень).

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Найзручніше, навчитися створювати циферблат на готовому прикладі. Готові файли циферблатів можна завантажити на сайті AmazFaces, вибравши у каталозі.

Завантажиться архів з форматом .bin або тека у якій буде файл .json.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Щоб відкрити даний файл, необхідно натиснути File -> Open та вибрати завантажений файл необхідного формату.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Якщо проект відкриється успішно, ви побачите сповіщення про це.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Відкритий проект виглядатиме наступним чином:

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Зліва буде список блоків, з яких складається циферблат. Посередині його візуалізація.

Також з'явиться тека з циферблатом.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7У ній будуть елементи інтерфейсу, які є звичайними .png картинками. 

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

Якщо ви плануєте суттєво змінювати циферблат, вам доведеться створити кожну картинку з нуля, та налаштувати її відображення та розміщення на циферблаті. Робити це зручно за допомогою інструментів Photoshop. (недавно з'явилась безкоштовна онлайн-версія). 

Для наочності я вирішив замінити фон циферблата на зображення однієї із патріотичних марок. В Photoshop я кадрував зображення до потрібного розміру та закинув у папку з циферблатом.

Важливо: Розмір створеного файлу не повинен перевищувати 1.5МБ, а розширення картинок 486 на 152 пікселів.

  1. Щоб додати її в циферблат - двічі кликнув по блоку Background. Відкрилося меню редагування фону. 
  2. Кликнувши по зображенні у вікні Background, я викликав третє вікно додавання зображень.
    Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7
  3. Після цього відкрилось меню додавання зображень. Щоб додати створений фон, я натиснув на кнопку Add Images, вибрав з теки потрібне та додав у список. 
  4. Після цього поставив навпроти нього галочку та натиснув Add Images to Element.
    Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7
  5. Додане фото відобразилось як фон. Залишилось натиснути кнопки Generate Previevs та Save.
    Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

  6. Кожен блок циферблату матиме власні параметри редагування. До прикладу, редагування часу відбувається так само, як і фону. Потрібно додати картинки з цифрами від 0 до 9, а після цього налаштувати відображення одиниць та десятків годин та хвилин.
    Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

  7. Щоб зберегти створений вами циферблат потрібно натиснути File -> Save Bin.
    Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

  8. Створиться .bin архів з циферблатом. 

Залишилось лише додати його в фітнес-трекер, а для цього потрібно закинути його на смартфон та синхронізувати з Zepp Life.

Це зручно робити через хмарні сховища Google Drive, Dropbox. Mega. Просто закиньте файл туди, та завантажте його на смартфон. 

Після цього доведеться скачати додаток для створення циферблатів, у якого є безкоштовний функціонал завантаження своїх власних варіантів. 

З другої спроби я завантажив один із них (називається "Mi Band 6", потім одразу видалив, через те, що додаток почав засипати мене рекламою).

Додавання відбувалося дуже просто:

  1. Натиснув в меню кнопку Instal own WatchFace.
  2. Надав додатку доступ до файлів смартфона.
  3. Вибрав потрібний .bin архів з циферблатом натиснувши кнопку Chose .bin File. Його ж вибрав натиснувши, Chose image File. Лише потім зрозумів, що туди потрібно було додатково додати фото циферблата, хоча у мене вийшло і так.
  4. Коли кнопка Add Watchface to Zepp Life стала активною, натиснув на неї та синхронізував циферблат з офіційною програмою від Xiaomi.

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7Далі все просто. Заходимо в Zepp Life та вибираємо Профіль -> Свій браслет -> Магазин -> Менеджер

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7

В пункті Локальні циферблати, знаходимо свій та натискаємо кнопку Синхронізувати циферблат годинника.

Своїми досягненнями хвалитися не буду, адже я лише тестував програму та просто замінив фони і розташування цифер на дисплеї. Єдине, що скажу - програма працює. 

Як створити унікальний циферблат для фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 5, 6 та 7В коментарях розповідайте, чи вийшло у вас створити свій циферблат, а також чи була ця стаття корисною для вас. Про що ви б хотіли дізнатися ще?

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (3)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
426
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
386
0