Xiaomi презентувала Mi Band 7. Чи варто переходити?

GEEKS.NEWS » Статті » Xiaomi презентувала Mi Band 7. Чи варто переходити?
Xiaomi презентувала Mi Band 7. Чи варто переходити?
Статті
20:30, 31 травень 2022
628
0

24 травня 2022 року компанія Xiaomi показала чергову версію одного з найпопулярніших фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 7.

Характеристики Xiaomi Mi Band 7

Кожен гаджет варто оцінювати за його характеристиками, тому і цього разу ми вчинимо саме так. Рекламні буклети заявляють про збільшення яскравості, збільшення розміру дисплею і як наслідок, збільшення ємності батареї. Але що ж з цифрами? Давайте розбиратися. 

Характеристики Xiaomi Mi Band 7

  • На 25% збільшено розмір дисплея (до 1.62 дюйма);
  • Більша кількість доступних циферблатів (понад 100);
  • Одразу декілька варіантів дизайну ремінців (за неперевіреною інформацією вони стали міцнішими), які виготовленні з гіпоалергенного матеріалу.
  • 120 режимів активності;
  • Покращений датчик кисню;
  • Покращений моніторинг активності;
  • Сповіщення про низький рівень кисню в крові;
  • до 14 днів роботи (без NFC);
  • збільшена до 180 мАг батарея.

Характеристики Xiaomi Mi Band 7

Ось короткі характеристики майбутнього фітнес-браслета. З описаного стає зрозуміло, що компанія попрацювала над візуальною складовою, а також "витиснула" з датчиків більше користі для користувача.

GPS, про який ходять чутки уже декілька років знову не завезли. За інсайдами, його приберегли для PRO версії браслета, яка вийде з суттєво збільшеною батареєю, адже ця функція однозначно споживатиме багато заряду.

NFC знову опціональний і присутній не у всіх версіях браслету. Українцям варто купляти NFC-версію виключно на території України, адже часто траплялися проблеми, коли версія з закордонних магазинів на території нашої держави не працювала.

Новий "допиляний" Always-On дисплей тепер показуватиме годину навіть при неактивному екрані. Чи суттєво зменшить дана функція час роботи браслета поки невідомо. Також не відомо чи буде можливість кастомізувати вигляд інформації на Always-On дисплеї.

Чи варто переходити на Xiaomi Mi Band 7 з старіших версій?

Кожного року сумний користувач поглядає на свій фітнес-браслет, потім переводить погляд на рекламу нової версії і задумується над вічним питанням: а чи треба йому переходити на новішу версію?

Для початку ми зібрали всю інформацію в таблицю, щоб ви в цифрах змогли побачити різницю між Mi Band 5, 6 та новеньким Mi Band 7.

Чи варто переходити на Xiaomi Mi Band 7 з старіших версій?

По таблиці видно, що тим, у кого Mi Band 5, є безліч причин задуматися над покупкою нового Mi Band 7. Проте аргументом проти виступає довший час життя без підзарядки у 5-ї моделі, хоча батарея уже імовірно відчутно зносилася. 

А ось з шостим бендом не все так однозначно. Годину він показує не гірше за новинку, та і кроки рахувати вміє. Вимірювання кисню проводить, щоправда, лише за бажанням користувача. Пульс міряє теж справно. 

Відповідно, аргументом для переходу залишається лише більший екран та покращений аналіз активностей. Збільшену батарею враховувати не варто, адже більша ємність нівелюється збільшеним споживанням. 

Якщо ж ви активно займаєтесь спортом і вам цікаво аналізувати свою фізичну активність - покупка Mi Band 7 не буде позбавленою сенсу, хоча в такому випадку можна розглядати і дорожчі смарт-годинники, які зможуть аналізувати вашу активність ще якісніше (наприклад Garmin). Там уже будуть більш точні датчики, і "розумніше" ПО і GPS в деяких версіях, але за більшу ціну.

Збільшений екран та Always-On дисплей також є достойними аргументами для покупки 7-го Mi Band. Для людей похилого віку або для тих у кого проблеми із зором, яскравіший та більший дисплей однозначно буде плюсом. Але і тут не варто забувати про існування того ж таки Redmi Band Pro у якого схожа оболонка та збільшений дисплей.

Фінально, порадимо, як зекономити. З Mi Band це доволі просто. Уже через декілька місяців після прем'єри на нього з'являються суттєві знижки, які роблять покупку ще приємнішою. Саме на таких розпродажах, коли ціна знижується на 15-20% купляти браслет найвигідніше. За одно почекавши деякий час ви зможете уникнути "дитячих болячок" нової версії, які можуть виявитися при старті продажів першої ревізії.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0