Індія претендує на відкриття фабрик Intel, GlobalFoundries та TSMC

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Індія претендує на відкриття фабрик Intel, GlobalFoundries та TSMC
Індія претендує на відкриття фабрик Intel, GlobalFoundries та TSMC
Техніка і Наука
23:48, 27 квітень 2022
298
0

Для кожної держави справжньою мрією є розміщення на своїй території сучасного виробництва та заводів, які вироблятимуть товари, необхідні усьому світу. 

Так, з кінця 2021 року доволі багато інформації поширюється про намагання Індії домовитися з Intel про завод на території країни. Зараз також з'явилися чутки про переговори з GlobalFoundries і TSMC. Ініціативу приписують міністру технологій та підприємництва Індії Раджіву Чандрасекару, який у минулому займав інженерну посаду в Intel.

За інформацією від The Economic Times Чандрасекар знаходиться на стадії перемовин з дирекціями компаній та презентує їм перспективи розміщення власних виробництва в Індії. 

Також ходять чутки про інтерес від Foxconn, яка, начебто планує відкрити якийсь ливарний цех спільно з місцевою Vedanta Group, котра працює в гірничодобувній сфері.

На даний момент в Індії уже є виробництво локальних версій Samsung, Nokia і Xiaomi, а також контракти від Apple, які виробляють свої замовлення на місцевих фабриках Foxconn, Wistron і Pegatron.

З даними новинами пов'язано два цікавих моменти.

По перше, цікаво, які конкретно напівпровідникові комплектуючі планує виготовляти Індія. Адже цикл збору смартфона значно легший за виготовлення елементів мікроелектроніки. Відповідно і в напівпровідниковому виробництві також все ускладнюється пропорційно до зменшення технологічного процесу, а саме виробництво налагоджується роками. 

По друге, цікава реакція вендорів у разі збільшення пропозиції напівпровідників, адже багатьом компаніям сподобалась ситуація, коли попит задовольняється не повністю, і є можливість свій товар продавати дорожче, мотивуючи це дефіцитом.
Суттєве збільшення пропозиції напівпровідникових компонентів може викликати запитання антимонопольних відомств стосовно необгрунтованих цін від виробників. 

Джерело:  The Economic Times.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0