Як увімкнути TPM 2.0 у BIOS на MSI

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як увімкнути TPM 2.0 у BIOS на MSI
Як увімкнути TPM 2.0 у BIOS на MSI
Гайди
14:54, 30 березень 2022
1 602
0

Після анонсу Windows 11 дуже збільшився інтерес до технології TPM. Справа в тому, що дана операційна система для своєї роботи вимагає наявності модуля TPM 2.0, який може використовуватись для зберігання ключів шифрування та біометричних даних користувача.

У цьому матеріалі ми розглянемо TPM 2.0 та його підтримку на материнських платах MSI. Тут ви дізнаєтеся, як включити TPM 2.0 у BIOS на платах MSI для процесорів Intel та AMD.

Підтримка TPM 2.0 на материнських платах MSI


На сайті MSI була опублікована інформація (посилання) про підтримку TPM 2.0 материнськими платами цього виробника. Згідно з цими даними програмна емуляція TPM 2.0 доступна на платах з чіпсетами Intel 100, 200, 300, 400, 500 та X299, а також з чіпсетами AMD 300, 400, 500, TRX40 та X399.

Підтримка TPM 2.0 на материнських платах MSIТому якщо у вас материнська плата MSI з одним із зазначених чіпсетів, то вам не потрібно купувати окремий модуль TPM 2.0. Натомість можна просто увімкнути програмну версію TPM у налаштуваннях BIOS. На платах для процесорів Intel ця функція називається "PTT" або "Platform Trust Technology", а для AMD - "AMD CPU fTPM".

 

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для Intel


Для того щоб увімкнути TPM 2.0 на материнській платі MSI для Intel, потрібно відкрити налаштування BIOS і перейти в розділ «SettingsSecurityTrusted Computing». Тут потрібно включити опцію Security Device Support і перевести TPM Device Selection в режим PTT.

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для IntelНа простіших платах MSI шлях до налаштувань може бути коротшим: «SecurityTrusted Computing».

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для IntelПісля цього збережіть налаштування BIOS за допомогою клавіші F10 та перезавантажте комп'ютер.

 

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для AMD


На материнських платах MSI для процесорів AMD також потрібно відкрити налаштування BIOS і перейти до розділу "Security - Trusted Computing". Тут необхідно включити функцію "Security Device Support" і переключити "AMD fTPM switch" в режим "AMD CPU fTPM".

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для AMDНа простіших платах шлях до налаштувань може мати такий вигляд: «SecurityTrusted Computing».

Як увімкнути TPM 2.0 на платах для AMDПісля цього потрібно зберегти налаштування BIOS натисканням клавіші F10 і перезавантажити комп'ютер.

 

Як увімкнути TPM 2.0 на ноутбуці MSI


На ноутбуках MSI для увімкнення TPM 2.0 потрібно зайти до BIOS та включити приховані розділи. Для цього потрібно одночасно натиснути комбінацію клавіш CTRL-Shift (у правій частині клавіатури) та ALT-F2 (у лівій частині). Після цього на вкладці Advanced з'явиться пункт Trusted Computing, в якому можна буде увімкнути TPM.

Як увімкнути TPM 2.0 на ноутбуці MSIВідео з демонстрацією (для ноутбуків MSI GF63, GE, GS):

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
426
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
386
0