Інсайдер знайшов натяки на вбудований контроль RGB підсвіткою у тестовій версії Windows 11

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Інсайдер знайшов натяки на вбудований контроль RGB підсвіткою у тестовій версії Windows 11
Інсайдер знайшов натяки на вбудований контроль RGB підсвіткою у тестовій версії Windows 11
Техніка і Наука
00:22, 28 лютий 2023
563
0

Якщо у вас є сучасний комп'ютер, то скоріше за все у ньому є RGB або RGBA підсвічування, та відповідно програма, яка дозволяє налаштовувати його, або зовсім вимикати, якщо ви суворий консерватор.

І чим більше у вас таких пристроїв від різни виробників, тим більше різних програм потрібно встановлювати на комп'ютер. При цьому деякі з них можуть навіть конфліктувати між собою. Яскравим прикладом є інциденти з доволі відомим виробником оперативної пам'яті, який випустив баговану версію своєї утиліти для налаштування RGB-підсвічування, яка могла вивести з ладу вашу планку оперативки. 

Крім того палкий привіт на правах автора допису передаю компанії MSI, які при оновленні своєї Mustic Light щоразу видаляють усі збережені кольори та пресети з мого ПК. Це переконало мене, що підсвічування мені не потрібне і я вже рік тримаю його вимкненим. 

Схоже, що Microsoft почули благання користувачів та вирішили позбавити їх потреби встановлення десятків програм для контролю RGB кожної складової ПК від різних брендів.

Такий функціонал був помічений у тестовій збірці Windows 11 25295 користувачем Albacore.


Якщо це так - карма Microsoft виросте в десятки а то й сотні разів і мало хто може з цим посперечатись, адже такої функції справді бракує. Реалізувати її цілком реально, адже багато брендів відкрито надають свою SDK для інших розробників. 

Доречніше подумати про можливості функціоналу, який запропонують Дрібно-м'які. Чи буде це звичайне налаштування кольорів, або ж нам нададуть можливість вибирати або ж створювати власні динамічні світлові ефекти та переходи. Крім того геймерам та користувачам сервісів ігрових Xbox не завадила б функція синхронізації підсвітки з ігровим процесом, музикою та іншими звуками чи діями, яке це реалізовано в просунутих програмах для контролю RGB. 

На разі взагалі не відомо чи з'явиться такий функціонал в основній версії Windows, або ж він потоне у пеклі виробничого процесу. Але Microsoft варто точно знати, це один з ключиків до сердець сотень тисяч користувачів Winndows. Це справді те, що нам потрібно.

Джерело: The Verge.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
486
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
537
0