Як встановити Android-додаток на ПК?

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як встановити Android-додаток на ПК?
Як встановити Android-додаток на ПК?
Гайди
23:13, 03 квітень 2022
1 614
0

Як ми всі знаємо, вже більше десятиліття операційна система Android, на пару з IOS, звісно, домінує на мобільному ринку. За цей час для неї було розроблено тисячі, якщо не мільйони додатків, серед яких є дуже навіть корисні, від яких багато користувачів не відмовилися би й на ПК. От тільки версії для ПК у них, на жаль, немає. 

В таких випадках донедавна користувалися сторонніми емуляторами, та для Windows 11 Microsoft анонсували Windows Subsystem for Android - емулятор Android, вбудований в саму windows 11. Зараз він лише на стадії бети, тому поки в самій Windows 11 не передвстановлений, а, значить, це необхідно виправити.

Перед установкою необхідно знати, що WSA потребує, само собою, Windows 11. Також необхідно 8 гігабайт оперативної пам’яті, а процесор має підтримувати віртуалізацію, роботоздатність якої можна перевірити в диспетчері завдань. Якщо ваш комп’ютер відповідає вимогам, переходимо до встановлення Windows Subsystem for Android:

  1. В меню "Пуск" шукаємо "увімкнути або вимкнути засоби windows". У цьому меню напроти папки “Платформа віртуальної машини” виставити галочку.

  2. Скачати цей файл: https://mega.nz/file/lMkVQA4J#qYwokKPOkexrht0nietTKsboZcktmagnzXGdNgYXJn0

  3. Перемістити завантажений файл в домашню папку користувача (Зазвичай це C:\Users\Ім'я користувача\)

  4. Запустити Термінал із Power Shell від імені адміністратора (Права кнопка миші по меню "Пуск", далі Термінал Windows (Адміністратор))

  5. Виконати команду "Add-AppxPackage Ім'я_скачаного_файлу" (Без лапок) Напишіть перші кілька літер назви файлу, і натисніть Tab, тоді решта назви допишеться автоматично.

        Альтернативна команда: 

dism /Online /add-provisionedappxpackage /packagepath:Назва_скачаного_файлу /Skiplicense

        Приклад:

dism /Online /add-provisionedappxpackage /packagepath:MicrosoftCorporationII.WindowsSubsystemForAndroid_1.8.32822.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe.msixbundle /Skiplicense
  1. Після того, як команда буде успішно виконана, в списку програм можна знайти програму “Параметри підсистеми Windows для Android”. Там необхідно ввімкнути "Режим розробника"

  2. Встановити WSA Pacman за посиланням: https://github.com/alesimula/wsa_pacman/releases (Завантажити файл з розширенням .exe)

     (Пряме посилання на останню версію: https://github.com/alesimula/wsa_pacman/releases/download/v1.2.4/WSA-pacman-v1.2.4-installer.exe)

  1. Встановити WSA PacMan

  2. Завантажити потрібний Android додаток у форматі .apk

  3. Запустити "Файли" у "Параметрах підсистеми Windows для Android". Дочекатися запуску підсистеми, після чого натиснути "Оновити навпроти" пункту "IP-адреса", і запустити WSA PacMan.

  4. Переконатися, що надпис в WSA PacMan зелений, після чого відкрити .apk файл, і встановити.

  5. Готово. Встановлений Android-додаток можна знайти в меню "Пуск".

Відео-версія інструкції:

 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
420
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
380
0