Львівська студія показала свій шутер про галичан в альтернативній реальності. Проте не все так добре.

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Львівська студія показала свій шутер про галичан в альтернативній реальності. Проте не все так добре.
Львівська студія показала свій шутер про галичан в альтернативній реальності. Проте не все так добре.
Ігрові новини
23:30, 15 червень 2023
960
0

Нещодавно був анонсований шутер Sand від львівських розробників Hologryph. Хоча гра й виглядає дуже непогано, існують певні моменти, які можуть відштовхнути значну кількість саме україномовної аудиторії.

Про що українська гра SAND

Дія багатокористувацької гри відбувається в альтернативній реальності, де у 1910 році Австро-Угорська імперія здійснила технологічний прорив та відкрила подорожі на інші планети. Імперія швидко поширила свою експансію на інші планети. Проте на планеті Софі все пішло не за планом. Там відбулася екологічна катастрофа, яка змусила багатьох відмовитись від колонізації планети, багатої на ресурси.

На ранніх етапах колонізації, кайзер пообіцяв населенню Галичини значну частину планети Софі у володіння, тому навіть катастрофа не стала на заваді найсильнішим з галичан.

У грі доведеться розшукувати цінні ресурси, об'єднуватися між собою та будувати Трампери - крокуючі механізми-фортеці, які і дозволяють перетинати безлюдні пустельні території.

Уже з цього опису на думку спадають певні запозичені мотиви "Дюни" Френка Герберта та запозичена механіка рухомих баз із гри Last Oasis. І мабуть, варто було б звернути увагу на творіння українських ігроробів, але є одне але, про яке вам потрібно знати.

Що не так з українскою грою SAND

Проблема гри полягає не у самій грі, а у видавці tinyBuild. Цей видавець суттєво зіпсував собі репутацію через тісну співпрацю з московитськими розробниками ігор. Саме tinyBuild не лише часто видає ігри московитського походження, але й після початку війни викупив релоковану до Сербії  московистьку студію Konfa Games.

І здавалося б все. Крапка. Таку гру підтримувати не варто і питання закрите. Але є одне але. Співпрацю з tinyBuild українська студія розробників Hologryph розпочала ще до повномасштабної війни. Крім того, за інсайдами, видавець уже тоді профінансував розробку і, імовірно, зобов'язав студію дотримуватись умов контракту. Тобто є шанс, що можливості змінити видавця після початку війни у них не було. 

І ось тут рішення доведеться прийняти кожному з гравців окремо.

На одній з чаш - підтримка українських талановитих розробників, які ще до війни знайшли інвестиції від сумнівного видавця, якого уже під час війни почали "скасовувати". 

На другій чаші - непідтримка видавця tinyBuild, з явно лояльною до московитів позицією. В такому разі більше постраждає саме студія-розробник через відсутність лояльності від співгромадян.

В будь-якому разі варто побажати нашим Львівським розробникам стійкості та реалізації майбутніх проєктів. Ми надіємось, що в подальшому вони будуть ретельніше підбирати видавців.

Оцінити гру Sand можна за посиланням на Steam.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0