GPT-4 - нова версія мовної моделі від компанії OpenAI стала доступною платним підписникам ChatGPT

GEEKS.NEWS » Новини » GPT-4 - нова версія мовної моделі від компанії OpenAI стала доступною платним підписникам ChatGPT
GPT-4 - нова версія мовної моделі від компанії OpenAI стала доступною платним підписникам ChatGPT
Новини / Техніка і Наука
18:35, 15 березень 2023
547
0

Щойно встиг ChatGPT на базі мовної моделі GPT-3.5 зникнути з перших шпальт усіх інтернет (і не тільки) видань, як компанія OpenAI оголосила про реліз GPT-4, що може похвалитися низкою вдосконалень.

GPT-4, у порівнянні з попередницею, більш гнучка і творча у сприйнятті вхідних запитів. Нова версія мовної моделі навчалася на набагато більшій кількості даних, а також стала мультимодальною і тепер може приймати запити не тільки у текстовому вигляді, а й за допомогою зображень. 

Крім того, зросла й точність виконання завдань. Якщо GPT-3.5 досить часто допускала недостовірності у своїх відповідях, то GPT-4 більшою мірою позбавлена цього недоліку. Доказом цього є той факт, що новій мовній моделі вдалося пройти наступні тести з результатом не менше 88%: SAT Evidence-Based Reading & Writing (Стандартизований тест з читання і письма), SAT Math (Стандартизований математичний тест), LSAT (Стандартизований вступний тест для юридичних факультетів). За оцінками розробників, новинка показує на 40% кращі результати у подібних тестах.

Ще одним нововведенням стала можливість опрацьовувати набагато більші тексти: до 25 тисяч слів. Таким чином, GPT-4 може згодитися для резюмування великих творів, документів тощо.

Окремо в OpenAI зауважили, що достатня увага були приділена й безпеці GPT-4.

Ми витратили шість місяців, щоб зробити GPT-4 безпечнішим і більш узгодженим. GPT-4 на 82% рідше реагує на запити щодо забороненого контенту і на 40% частіше, ніж GPT-3.5, надає фактичні відповіді.

Втім, очевидної революції у порівнянні з попередньою версією все ж не сталося. Як заявили розробники, далеко не всі одразу зможуть зрозуміти різницю між GPT-3.5 і GPT-4, адже явна перевага останньої починає проявлятися лише після певного порогу складності завдання. Також багато користувачів очікували, що нова модель зможе не тільки розуміти, а й відповідати зображеннями. Цього також не сталося, хоча ентузіастам з Reddit вдалося попросити нову версію ChatGPT намалювати обличчя користувача у форматі SVG XML. Щоправда, у відповідь вони отримали тільки вихідний код, який ще довелося конвертувати безпосередньо у зображення.

Загалом, нова версія мовної моделі GPT з’явиться не тільки у ChatGPT, а й у ряді сторонніх продуктів. Серед компаній, які інтегрують GPT-4 у свої продукти, можна побачти Microsoft, Duolingo, Be My Eyes, Stripe, Khan Academy і Morgan Stanley.

Варто зауважити, що на даний момент ChatGPT на основі GPT-4 доступний тільки для власників преміум-передплати, та можна очікувати відкриття доступу до новинки для всіх користувачів вже в недалекому майбутньому.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0