FIFA прийшов кінець, але футбол пограємо.

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » FIFA прийшов кінець, але футбол пограємо.
FIFA прийшов кінець, але футбол пограємо.
Ігрові новини
17:49, 11 травень 2022
218
0

Ще минулого року Electronic Arts заявили про те, що збираються провести ребрендинг своєї серії FIFA. Як заявив видавець - FIFA була для них дуже дорогою, адже Міжнародна федерація футболу (ФІФА) хотіла надто великих роялті, а також виступала як проксі між футболістами, командами та видавцем ігор. 

Як виявилось, це була далеко не єдина причина рішення про ребрендинг гри. Федерація футболу в межах договору з ЕА також накладала і багато обмежень для розробки, які не дозволяли грі розвиватись так, як цього хотіли в EA. 

Співпраця EA та FIFA принесла багато користі останнім, адже крім великих доходів вони також отримували і піар, адже однойменна гра робила бренд FIFA більш впізнаваним. Перша гра з серії FIFA була створена для SEGA Mega Drive у 1993 році, тобто ми спостерігаємо за 30-річним партнерством двох великих брендів.

Та прийшов час рухатись далі. В EA заявили, що майбутня гра все ж називатиметься FIFA 23, а з наступного року назва зміниться на EA Sports FC.

Для нової франшизи уже зареєстровано 19 000 гравців, 700 команд і більше 30 ліг. Переговори тепер ведуться напряму з національними лігами та командами. Отже в майбутньому наслідками таких змін можуть стати поява нових ігрових режимів, які більше не суперечитимуть ліцензійним угодам з FIFA, а також нові можливості ігрового процесу. 

До прикладу, контракт FIFA та Adidas унеможливлював введення іншої футбольної форми, а у новій франшизі цього обмеження не буде. Дивлячись на досвід, який використовують у Fortnite можна уявити які можливості відкриваються перед EA. (Наприклад трансляція реальної реклами під час матчу).

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0