Десять найкращих побічних місій у трилогії Mass Effect

GEEKS.NEWS » Статті » Десять найкращих побічних місій у трилогії Mass Effect
Десять найкращих побічних місій у трилогії Mass Effect
Статті
23:48, 28 січень 2023
180
0

Трилогія Mass Effect славиться своєю потужною сюжетною складовою. Попри те, що критика гравців, як правило, спрямована на кінцівку гри, проте протягом проходження трилогії можна зустріти чимало вражаючих завдань. Проте не лише гілка завдань головного сюжету здатна вражати вас своєю сюжетною динамічністю та кінематографічністю. У серії Mass Effect є безліч фантастичних побічних місій, які заставлять ваше серце битись частіше.

Варто відзначити, що оригінальна трилогія та Mass Effect: Andromeda значно відрізняються у цьому плані. І хоча в Андромеді також було додано ряд побічних завдань, які мали би ще більше розкривати історію Райдера та його команди (до прикладу завдання напарників), проте їх реалізація у грі була часто примітивною, а ще частіше – крінжовою. Також не можна забути і про те, що в Андромеді було реалізовано величезну кількість аркадних побічних квестів, які заставляли гравця проводити час в пошуках якихось ресурсів або іншої дичини, що вже з початку гри починало душити геймерів. Тому в рамках цієї статті буде розглянуто десять найкращих побічних місій лише оригінальної трилогії Mass Effect.  

Оскільки кожна гра із серії – це RPG-гра, то й побічного контенту в ній багато. Він дозволяє зосередитися на різних персонажах, ситуаціях та расах, які не надто часто зустрічаються в основній квестовій лінії. І розробники зробили так, що значна кількість із них – це одні з найприємніших та найцікавіших місій у серії. Зокрема, це стосується наступних завдань.


X57: Bring Down The Sky (Х57:Загибель з неба) - Mass Effect

Батаріанці не завжди отримують час, щоб засвітитися в серії Mass Effect. Ви зустрінете їх у грі, але зазвичай це будуть просто найманці або доволі статичні NPC, які є частиною більшої групи найманців (наприклад «Синіх світил»), яка складається із різних рас. Однак, вони опиняються в центрі уваги під час проходження доповнення Bring Down The Sky DLC до першої частини Mass Effect.

У ньому група батаріанців намагається знищити колонію за допомогою астероїда. Оскільки це велике доповнення, в місії багато чого відбувається. Тут є використання «Мако», захоплюючі битви, і складний вибір в кінці. Це, безумовно, найбільш захоплива і варта уваги побічна місія в першій частині гри.

Kasumi: Stealing Memory (Касумі: Крадіжка пам'яті) – Mass Effect 2

Пограбування у хорошій відеогрі - це завжди весело та напружено, і це, безумовно, стосується і пограбування у побічному завданні «Касумі: Крадіжка пам'яті». Події завдання розгортаються за умов, коли Шепард та майстерна злодійка Касумі проникають на вечірку до одного із злочинців. Під час вечірки вам потрібно проникнути до сховища господаря, щоб викрасти сіру скриньку, яку мафіозі відняв у колишнього напарника Касумі.

Хоча в останній частині квесту немає нічого особливого в ігровому процесі, аспект пограбування просто вражає. Про це свідчать не тільки деталі завдання, які розумно пророблені та містять чималу кількість пасхалок, але і сам тип завдання, який значно відрізняється від звичайних квестів Mass Effect. До того ж, катсцена в кінці квесту теж непогана, оскільки вона дуже емоційна.

Leviathan (Левіафан)  - Mass Effect 3

Протягом проходження DLC "Левіафан" із Mass Effect 3 Шепард і команда намагаються знайти древнього мисливця на жнеців – Левіафана, якого вони переслідують. Це приводить їх на океанську планету. Точніше, вони відвідують затонулий корабель посеред океану, неподалік від місця, де, як передбачалося, знаходиться загадкова істота.

Бойові дії в цій місії обмежені. Є кілька сутичок, але вони не дуже запам'ятовуються. Проте, квест чудовий завдяки захоплюючій зустрічі Шепарда з Левіафаном. Під час їхньої розмови ви дізнаєтеся так багато про цю загадкову істоту і про жнеців. Настільки багато, що ця розмова мала б стати частиною основної історії, якби розробники наважились додати її до основного сюжету.

The Arrival (Прибуття) – Mass Effect 2

Одне із основних доповнень до другої частини, без якого розуміння сюжету третьої частини стає менш доступним. Попри те, «Прибуття» є побічним квестом, який ознайомить вас з прибуттям жнеців у Чумацький Шлях (Молочний Шлях). Отримавши завдання від адмірала Хакета, вам буде потрібно вдертись до батаріанської тюрми та визволити шпигуна Альянсу. 

Вражаюча та напружена атмосфера доповнення надасть вам нових відчуттів, а доволі неочікуваний фінал дозволить вам глибше зануритись у депресивну та хаотичну атмосферу третьої частини трилогії. Баталії, неочікувані події в доповненні, та розмова з Передвісником чекають саме на ваше проходження!


Legion: A House Divided (Дім розділений) – Mass Effect 2

У першій частині гри гетів представлено як жорстоких, бездушних машин, яких вас гра заохочує вбивати. Вони не отримують такої ж уваги та деталей, як інші раси, і ви не маєте можливості по-справжньому дізнатися про них.

Взаємодія з Легіоном у Mass Effect 2 кардинально змінює ситуацію, особливо під час його місії на здобуття вірності. Ви дізнаєтесь набагато більше про гетів і про те, як вони працюють. Ви також дізнаєтеся про причини їхнього приєднання до жнеців і про те, що не всі гети погодилися з цим рішенням. Вже це робить місію захоплюючою. Але унікальні та стратегічні рішення та здобута інформація у цьому завданні також можуть значно відбитися на вашому проходженні та прийнятих рішеннях у трилогії.


Rannoch: Geth Fighter Squadrons (Раннох: Винищувачі гетів) – Mass Effect 3

Говорячи про Легіона та гетів не можна не згадати і абсолютно унікальне та неповторне завдання, яке ще більше розкриє історію конфлікту гетів та кваріанців та заставить задуматись чи у робота може бути душа. Отримати це завдання можна від Легіона, проходячи сюжетну гілку завдань під час війни гетів та кваріанців. 

Відправившись на завдання, ви попадете на базу гетів, де вам потрібно буде знешкодити центр керування винищувачами, які нападають на кваріанські кораблі. Проте ви будете це робити в доволі незвичний спосіб – повністю занурившись у віртуальний простір гетів та знищуючи вірусний код жнеців. Зануртесь у кіберпростір, зупиніть винищувачі гетів та дізнайтесь невідомі деталі цього кривавого конфлікту.


Tali: Treason (Талі: Зрада) - Mass Effect 2

Талі, мабуть, є найкращим і найприємнішим компаньйоном у серії. Тож, звісно, ви, Шепард, ніколи не дозволите нікому принизити її ім'я. Ось чому вам потрібно діяти, коли її звинувачують у зраді в Mass Effect 2. Унікальна та захоплива місія, в якій Талі постає перед судом.

Значна частина пригоди полягає в тому, що ви з Талі намагаєтесь повернути корабель Мігруючого Флоту у ґетів. Це дуже цікава послідовність, але все стає ще цікавіше, коли починається судовий процес. Вам потрібно використовувати свої навички ведення бесіди та переконання, щоб домогтися найкращого результату для вашого друга. Крім того, ви повинні вирішити, що насправді є найкращим результатом. Це справжня моральна дилема, яка виходить за рамки простого вибору між Героєм і Ренегатом.


Kallini: Ardat-Yakshi Monastery  (Калліні: Монастир Ардат-Якші ) – Mass Effect 3

Після знайомства у Mass Effect 2 з однією із доньок Самари – Морінт, яка була Ардат-Якші, у третій частині гри ви відвідаєте монастир, в якому утримують Ардат-Якші. Однак візит відбувається не за найкращих обставин. Адже це місце атакують сили жнеців.

Перша частина місії вражає, коли ви повзаєте по темному і атмосферному монастирю, шукаючи вцілілих і інформацію про те, що сталося з цим місцем. Все змінюється, коли ви натрапляєте на сили жнеців і, зрештою, на саму Самару. Проте враження від місії не знижується, оскільки в ній є кілька продуманих боїв із силами жнеців. Фінальна сутичка з банші особливо захоплююча та атмосферна.


Lair Of The Shadow Broker (Лігво Тіньового посередника) – Mass Effect 2

Незважаючи на те, що Mass Effect 2 місцями може відчуватися як серія послідовних квестів, Лігво Тіньового посередника – це одна довга місія. Таким чином, це не тільки одне з найкращих DLC в серії, але й одна з найкращих побічних місій. У ньому ви об'єднуєтеся з Ліарою, щоб вистежити і зупинити Тіньового посередника. Але вам не вдасться зловити його одразу.

Спершу вам доведеться розібратися хто із його агентів досі полює на Ліару та врятувавши дізнатися всю можливу інформацію про те, де знаходиться Тіньовий посередник. Це завдання спричиняє захопливу швидкісну та напружену погоню та потужну битву із новими ворогами та його сильним союзником. Потім ви зможете проникнути на корабель Тіньового посередника, де вбиваєте всіх його охоронців, а потім зустрічаєтесь з ним. Крім того, після проходження завдання вам стане доступно багато цікавого контенту, який розкриє чимало цікавих деталей та пасхалок. Загалом, це чудовий приклад чудового DLC та побічного квесту, що і робить серію такою чудовою.

DLC: Omega (Омега) – Mass Effect 3

Завершує нашу добірку масштабне доповнення до третьої частини під назвою – «Омега». З другої частини нам відомо, що космічною станцією «Омега», яка є місцевим центром бандитизму у системах Термінус, керує сильний лідер – Арія Т’лоак. Її влада була абсолютною, а рішення були холоднокровними та жорстокими. Однак все змінилось у третій частині, коли ви зустрічаєте Арію у барі на Цитаделі, де вона говорить вам про те, що Омега була захоплена Цербером.

Дане DLC – це одна велика битва за станцію «Омега», де Шепард, Арія Т’лоак та ще одна невідома сила будуть відвойовувати станцію із лап «Церберу». Потужні бої, нові супротивники, різкі сюжетні повороти, пасхалки та неоднозначність – все це присутнє у цьому великому доповненні яке є одним великим побічним завданням (хоча яке і складається з кількох підзавдань). Станьте пліч-о-пліч з силами Термінус та знищіть сили «Церберу» на Омезі!

Ось і завершилася наша вибірка десяти найкращих побічних завдань трилогії Mass Effect. Віримо у те, що коли небудь подібний список побічних завдань ми зможемо скласти і для майбутніх частин легендарної серії. Пишіть у коментарях чи погоджуєтесь ви з вибіркою та пропонуйте власні варіанти найкращих завдань.  

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
431
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
391
0