Чому росіян називають орками

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Чому росіян називають орками
Чому росіян називають орками
Ігрові новини / Кіно
20:04, 09 квітень 2022
3 209
0

Ще з перших днів війни російських окупантів почали називати орками. Наріччя стало настільки масовим, що було взяте навіть на озброєння Єдиного Телебачення. Та навіть багато тих, хто називає русню орками не знає звідки ж пішло це порівняння. 

Все дійшло навіть до того, що іноземці створили обговорення на площадці Reddit у якому намагались визначити, чому саме орки? Чому не тролі, вурдалаки чи свині (не в образу останнім). 

В обговоренні зазначалось:

Я розумію, що ми всі використовуємо дегуманізацію на гнобителів і ворогів, але чому саме орки? Свині, собаки, звичайно, я розумію. Але я ніколи не чув, щоб хтось інший називав ворогів «орками». Це якась культурна річ?

РЕДАГОВАНО: ОК, значить, це через Мордор, наскільки мерзенними вважаються загарбники, і деякі норманські загарбники тисячу років тому. зрозумів.

Edit2: багато однакових відповідей на цьому етапі... Я не очікував, що це отримає більше, ніж пару відповідей. Дякую всім за участь. Моди [модератори ред.], дякую за все, що ви робите в цій підгрупі.

Ось деякі з відповідей, які надавали користувачі:

  • "Гей, гей, гей, гей, не потрібно залучати в це собак чи свиней."
  • "Росія - це Мордор."
  • "Документ, опублікований Anonymous щодо приблизно 120 000 солдатів, отримав назву «Орки»."
  • "Я фанат Warhammer 40k, і, на мою думку, орки — це неорганізований і безмозклий потік м’яса, який вбиває все, що рухається, і навіть інших орків, тому що вони абсолютно безмозклі (більшість з них) і слідують всьому, що каже їхній військовий вождь (варбос)."
  • "У аналогіях Warhammer тепер Україна — це Cadia. А Росія – це Око Terror. (Локації з всесвіту Warhammer 40 000)."
  • "Дивіться Володар Кілець"
  • Це під час вторгнення норманів в Англію в 1066 році, король англосаксонів Гарольд мав 2 вторгнення за 1 рік, він успішно переміг вікінгів, але потім був переможений норманами, яких люди називали «орками», оскільки це означає загарбники.
  • Подивіться сцени з Володаря кілець, коли створюються орки. Зла людина (мабуть, чарівник, але все одно) створює цих кровожерливих істот, просто вибиваючи їх, щоб виконувати свої злі веління.

Тепер дозвольте нам достовірно розповісти вам про аналогії русні з конкретними вигаданими світами та фентезійними історіями. 

Орки з світу Толкієна.

Для початку розглянемо події та візуал трилогії фільмів. В екранізації твору Толкієна орків показували як багатотисячне стадо гарматного м'яса, яке намагається кількістю брати неприступні стіни Гондору, який в свою чергу порівнюють з Україною. Саме таку аналогію проводили через тактику ворога - закидувати ЗСУ гарматним м'ясом, якому не було кінця-краю. Також користувачі порівнюються територію рф з Мордором - місцем де у світі Толкієна концентрувалися всі злі сили та базувалися війська нечисті.

У фільмі військо орків виглядало ось так:

А на цьому зображенні порівняння Гондору та Мордору:

Схожа ситуація була і в серії ігор Middle Earth (Shadow of Mordor та Shadow of War). Там хоч і не доводилось стикатися з багатомільйонним військом, але орки були тупими, боягузливими та ненавиділи все живе, навіть самих себе. Саме тому вони вдавалися до кланових воєн і часом виглядали навіть кумедно. Наприклад одним з персонажів гри, якого звали Щуроспин (англ. Ratbag).

Орки з Warhammer 40 000. 

Також користувачі порівнюють русню і з навалою орків з всесвіту Warhummer 40 000. Симптоми у пацієнтів все ті ж. Відсутність мізків. Ненависть до життя. Велика кількість бойових одиниць та напади на інші світи. 

Ось як описує орків стаття на відповідному фандомі. 

Орки населяють безліч світів. На одних планетах вони домінують цілком і повністю, на інших живуть у стані безперервної війни, на третіх - грають роль рабовласників, силою змушуючи місцеве населення підкорятися своїй волі. Орди зеленошкірих бороздять зоряні простори на гігантських космічних блукачах, засновуючи по всій Галактиці орківські імперії. З того дня, коли людство вперше зіткнулося з орками, минули десятки тисяч років, і весь цей час люди ведуть незліченні криваві війни з цими лютими дикунами. І несхоже, що стан справ колись зміниться.

Нічого не нагадує? 

Для загального розвитку можете переглянути англомовне відео (використовуючи автосубтитри, якщо не знаєте англійської):

Орки з ігрового всесвіту World Of Warcraft. 

Не оминули згадкою користувачі і всесвіт World Of Warcraft. Так, тут також є орки. А ще їх називають ордою. Так само, як ордою називають недоармію русні. 

Ось що нам пише Вікіпедія:

Орки - це дика раса зі світу Дренор, який був зіпсований демонічною силою, відомою як Палаючий Легіон. Під його впливом Орда орків винищила дренеїв і вторглася у світ Азерота, несучи із собою руйнування та загибель. В результаті двох спустошливих воєн орки були врешті-решт повалені Альянсом і поселені в особливих резерваціях, поки молодий орк на ім'я Тралл не об'єднав їх знову, остаточно позбавивши їх від демонічного впливу і повернувши їх до свого шаманського коріння.

Ось так виглядають орки в WOW. Трішки грізніші, але мотив той самий, що і в інших фентезійних світах. 

В екранізації гри Warcraft орки також воюють з людьми, і виглядають схожим чином.

Підсумок

Російську армію за велику кількість та катастрофічну недолугість не даремно порівнюють з орками. Вони давлять чисельністю, використовують тактику закидування гарматним м'ясом позицій ворога та повністю позбавлені будь-якої моральності. 

Часто вони бувають одурманеними пропагандою. Найчастіше ефективні для терору і знищення мирного населення. Проте у кожній історії вони отримують на горіхи від сил добра. 

Результатом кожного бою стає повне знищення орків, або їх відступ до свого спаленого та понівеченого ними ж самими світу, який в подальшому стає для них резервацією. 

Для людей, яких вигляд орків може злякати спішимо заспокоїти. Порівняння не велося через грізний вигляд. Солдати росії погано озброєні, не мають належних умов для існування та скоро будуть повністю вигнані з нашої території, або ж знищені. 

Післясмак.

Автор не міг би бути собою, якби не вставив цей мем:

Гарного Вам Настрою!

У коментарях пишіть і свої варіанти та здогадки, чому русню називають орками.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0