Чого очікувати від Chernobylite в майбутньому? Інтерв'ю Wccftech з розробниками

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Чого очікувати від Chernobylite в майбутньому? Інтерв'ю Wccftech з розробниками
Чого очікувати від Chernobylite в майбутньому? Інтерв'ю Wccftech з розробниками
Ігрові новини
20:17, 08 травень 2022
257
0

Схожий до українського S.T.A.L.K.E.R. науково-фантастичний шутер Chernobylite був в ранньому доступі іще з 2019. за цей час розробники провели доволі вдалу кампанію на Kikstarter та в липні 2021 року гра отримала офіційний реліз. 

Проте студія не припиняє розробку доповнень і всіляко підтримує своє дітище оновленнями. Із останнього, варто відзначити масштабне оновлення Chernobylite Enhanced Edition, яке додало в гру функцію трасування променів, а також оптимізувало роботу гри на консолях нового покоління. 

Також було випущено оновлення на підтримку України. Воно включало 4 варіанти шпалер для робочого стола, 2 постера, які можна самотужки роздрукувати а також картку-подяку з підписами розробників. Отримані кошти вони направлять на покупку гуманітарних вантажів, які надсилаються в Україну. 

The Farm 51 дали інтерв'ю виданню Wccftech, у якому розповіли про своє ставлення до гри та плани на майбутнє.

Для початку їх запитали, чи задоволені в студії успіхами Chernobylite, як фінансовими так і прийняттям з боку аудиторії.

Ви завжди хочете, щоб вашу гру сприймали краще. Мати 99% позитивних відгуків або близько до цього. Ми теж так думаємо, і в цьому немає нічого поганого. Однак Chernobylite, безсумнівно, є великим успіхом нашої невеликої команди, а також нашої спільноти, яка підтримувала нас на ранніх етапах проекту і яка допомогла нашим ідеям та баченню отримати цінний відгук і вдосконалюватися до такої міри, яку ви бачите сьогодні.

Питання, стосовно оновлення 'Memory of You', що воно привнесло в гру?

У цьому оновленні гравці отримають можливість дізнатися історію життя та кохання Ігоря та Тетяни через фотографії, розкидані по Зоні. Вони іноді викликають якісь спогади або дивні події. Це не окрема місія чи набір квестів, а більше схоже на пошук скарбів минулого Ігоря.

Які нові режими та контент варто очікувати в майбутньому в Chernobylite?

Ми плануємо додати до гри зовсім новий рівень - Башти охолодження недобудованого реактора №5, VR Games, яка стане своєрідною міні-грою, розташованою на нових картах віртуальної реальності, які відтворюються на VR-пристрої Ігоря, нова зброя - невелика, але цікава - а також ми додамо новий рівень складності для тих, хто бажає мати більше випробувань у Chernobylite. Це основні оновлення, заплановані на найближчі кілька місяців. До тих, які з’являться в кінці року, ще дуже далеко, щоб їх розкрити.

Питання, стосовно технологій трасування променів у Chernobylite. Які технології застосовано на ПК та консолях нового покоління?

На консолях гравці зможуть побачити трасування променів у тінях і відблисках на вологих поверхнях. У версії PC Enhanced вони зможуть милуватися ефектами трасування променів, які створюють більш реалістичні відображення та рівні освітлення. Це істотна зміна якості графіки. Крім того, ми впровадили технологію Tessellation, завдяки якій дерева виглядають більш природними завдяки набагато більшій деталізації геометрії.

Чи є якась різниця в якості між різними версіями Chernobylite наступного покоління? Чи підтримує версія Xbox Series S також трасування променів? Чи використовується технологія вібрації Dual Sence на PS5? Чи використовується FSR або FSR 2.0?

- Оновлення до версії наступного покоління вводить в гру ще кращу графіку. Гравці отримують вибір із двох графічних режимів: «Продуктивність» із 60 FPS і вищою якістю графіки, і «Роздільна здатність» з 30 FPS та трасуванням променів і більше деталей, включаючи тінь, середовище та якість текстур.

- Існує різниця між версіями гри Xbox Series X і S. Трасування променів буде доступне в графічному режимі «Роздільна здатність» лише на Xbox Series X.

- Новий контролер від Sony дозволив нам запровадити додаткові функції, поглибивши досвід гравців у грі. Ми могли б застосувати додаткову вібрацію та опір на спускові механізми, характерні для кожного типу зброї. Ця різниця вплине на те, як гравець відчуває кожен тип зброї, таким чином викристалізує спосіб гри, змушуючи їх відчувати кожен постріл майже так, як ніби вони насправді робили це.
На жаль ці функції не будуть доступні при використанні Dual Sense на ПК. Це ексклюзивні функції для консолей PS5.

- FSR використовувався у версії Chernobylite для Xbox series X | S. У випадку з Series X ми говоримо про збільшення зображення в режимі «Роздільна здатність» з 1512p до 4K, а в режимі «Performance» з 1080p до 4K. На Series S, єдина зміна стосується режиму "Performance", де ми маємо збільшення від 900p до 1440p.

- Поки рано прямо вказувати, чи буде консольна версія включати FSR 2.0. Це одна з тем, що розглядаються. Те ж саме стосується версії для ПК. Ми вивчаємо це, досліджуємо тему і можемо розглянути можливість її впровадження на пізнішому етапі проекту. Однак поки ще рано говорити, коли і як.

Чи планує студія вводити підтримку інтелектуального згладжування Intel XeSS?

На даний момент це малоймовірно, оскільки Intel все ще не є основним гравцем на ринку дискретних графічних процесорів. Однак, якщо все зміниться і таку реалізацію буде легше виконувати, ми можемо піти на це.

Питання стосовно ставлення розробників до Unreal Engine 5 та DirectStorage API.

Очевидно, що такі нові технології завжди були на нашому радарі, тому що ми бачимо великі можливості для розвитку та створення кращих ігор з ними. У цьому випадку не інакше. Ми вже деякий час досліджували та вивчали Unreal Engine 5, а DirectStorage, здається, є природною еволюцією (дещо запізнілою щодо консолей) і тим, що дозволить гравцям ПК використовувати SSD, який вони вже полюбили. Ми однозначно за це з нашими майбутніми проектами.

Джерело: Wccftech.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0