Доки триватиме дефіцит напівпровідників - Розповідає CEO Intel

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Доки триватиме дефіцит напівпровідників - Розповідає CEO Intel
Доки триватиме дефіцит напівпровідників - Розповідає CEO Intel
Техніка і Наука
21:00, 03 травень 2022
251
0

TechCheck CNBC взяло інтерв'ю у генерального директора Intel Пета Гелсінгера, в якому він розповів про дефіцит напівпровідників. Хоча більшість оптимістичних прогнозів вказувала на те, що дефіцит спаде у цьому році, або ж на початку 2023-го, Пет Гелсінгер з цим не погодився. CEO Intel розповів про те, що дефіцит триватиме як мінімум до 2024 року. 

Раніше дефіцит аргументували затримками виробництва через карантинні обмеження та порушеннями логістичних ланцюжків. Тепер же в список проблем додається і відсутність обладнання на якому виробляють напівпровідники. Дефіцит обладнання унеможливлює відкриття нових заводів, які б збільшили пропозицію напівпровідників та знизили дефіцит. Обладнання виробляє компанія ASML та інші виробники, які також не можуть задовольнити попит. 

Сині стали першими, хто заявив про продовження дефіциту напівпровідників до 2024 року. Нагадаємо, що велика кількість продукції Intel виробляється на заводах TSMC, а не на власних потужностях компанії. 

Напівпровідники використовуються не лише в комплектуючих для ПК та ноутбуків. Вони необхідні при виробництві побутової техніки, автомобілів, смартфонів та великої кількості речей, які масово використовуються у суспільстві. Тому подібного розу дефіцит зачіпає численні галузі виробництва. 

Джерело: CNBC.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0