Аудиторія Cyberpunk 2077 сягнула мільйона гравців на день

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Аудиторія Cyberpunk 2077 сягнула мільйона гравців на день
Аудиторія  Cyberpunk 2077 сягнула мільйона гравців на день
Ігрові новини
14:30, 25 вересень 2022
254
0

Якими б не були думки спільноти про Cyberpunk 2077 - творіння польської студії CD Project Red, проте цих думок настільки багато, що в популярності даної гри годі й сумніватися. 

Звісно, не найкращий старт, конфузи з вирізаним контентом та обіцянками розробників, численні баги та тимчасове видалення з магазинів на консолях помітно зіпсували репутацію гри. Проте, за ці 2 роки розробники встигли додати в гру доволі багато змін та виправити більшість помилок і багів. 

І пророблена праця, та попередня спрямованість розробки на створення AAA-проекту, який залишиться в історії та на вустах гравців надовго, схоже, дає свої плоди. Минулого тижня CD Project Red звернулися до аудиторії з подякою. За їх словами, на протязі тижня гру відвідувало близько мільйона гравців щодня на всіх платформах, а лише Steam надав звіт про подвійне збільшення аудиторії гри.

 

Причин для цього одразу декілька. По перше, це вихід хоч і не надто масштабного, але потрібного гравцям оновлення 1.6 Edgerunners, яке додало в гру трохи нового контенту, та колосальну кількість виправлень балансу речей, ігроладу та механік. 

Другим фактором успіху стала порушена розробниками обіцянка - не продавати гру зі знижкою тривалий час, щоб не ображати тих, хто купив її за повною ціною, ще й з попереднім замовленням і не міг пограти протягом тривалого періоду через баги. Якщо ви часто відвідуєте Steam, та заглядаєте у розділ "Хіти продажу", то й самі часто зустрічали там Cyberpunk 2077 зі знижкою у 30-50%.

Ну й фінальним фактором зростання популярності гри став вихід на Netflix аніме Cyberpunk: Edgerunners, яке популяризувало гру серед аудиторії сервісу. 

Якщо порівнювати популярність гри з минулою франшизою CD Project Red - Witcher, то може здатися, що це зовсім не співставні показники. Але варто пам'ятати, що Відьмак - це не лише гра. Це ціла медійна франшиза, яка розвивається приблизно два десятки років та складається із книг, фільмів, серіалів, ігор та різних фанатських творінь. 

А ось медійна франшиза Cyberpunk тільки почала свій розвиток. Одним з її елементів стала гра. Крім цього вийшов аніме-серіал та комікси. Не варто забувати і про зовсім непопулярні проекти, які робились в минулому, та про які мало хто знає. Імовірно, в майбутньому нас очікуватимуть і інші проекти, які забезпечать франшизі ріст та популярність. 

На жаль, через злив вихідного коду та невдалий старт, Cyberpunk 2077 очікуватиме всього одне доповнення "Phantom Liberty"в майбутньому, яке і поставить крапку на розробці гри. 

Надалі студія перейде на використання Unreal Engine 5 та займеться розробкою нової трилогії про Відьмака, та майбутніми проектами всесвіту Cyberpunk.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0