Українська гра Erra: Exordium зібрала кошти на Kickstarter та пропонує безкоштовно спробувати демо-верію в Steam

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Українська гра Erra: Exordium зібрала кошти на Kickstarter та пропонує безкоштовно спробувати демо-верію в Steam
Українська гра Erra: Exordium зібрала кошти на Kickstarter та пропонує безкоштовно спробувати демо-верію в Steam
Ігрові новини
10:48, 17 січень 2023
372
0

В минулому році на платформі Kickstarter відкрився збір на створення гри Erra: Exordium від українських розробників Fair Pixel. 

Це пригодницький 2D екшен в атмосфері Дизельпанка. За сюжетом гри, світу настав кінець, проти людей збунтувалися їх роботи-помічники - мехатрони, а головний герой, науковець Ілан переносить свою свідомість у роботизоване тіло та намагається знайти відповідь на питання - що призвело до бунту машин та вимирання архіпелагу Телмун.

Розробники пропонують помандрувати деталізованим світом, поборотися з мехатронами та відчути певний виклик, адже боєприпаси та здоров'я обмежені і потребують розумного використання. 

Для бажаючих оцінити гру, уже доступна безкоштовна Demo-версія гри у Steam.

На старті заявлена українська та англійська локалізації, проте розробники заявили про наміри перекласти гру на наступні мови: японська, іспанська, німецька, турецька, польська, французька, італійська, корейська та китайська. 

Студія уже показала свою гру на виставках Independent Games Festival та IndieCup Ukraine 2022 та готується до повноцінного релізу. 

Я ж спробував пограти в демо-серісю, та можу сказати, що гра справді варта уваги українських геймерів не лише тому, що вона створена українцями. 

Мені справді сподобався деталізований сеттинг та атмосфера, оточення, яке хоч і незначною мірою, але реагує навіть на переміщення гравця. Особливо сподобався музичний супровід, адже він просто не залишає байдужим на якомусь інстинктивному рівні. Це доволі важко пояснити, але це той випадок, коли фонова музика не просто заповнює тишу, але й чудово передає настрій місцевих локацій та занурює у проходження. 

Попри мою необізнаність в 2D іграх, повинен відзначити, що у цю гру я б продовжив грати, адже вона може зачепити і викликати бажання досліджувати її світ далі і далі.

Джерело зображення: Fair Pixel

Місцеві вороги на перший погляд здалися мені легкими, проте дуже швидко я зрозумів, що подолати одного меха, не означає перемогти усіх. Якщо втрачати здоров'я та боєприпаси надто швидко, або не обирати ніякої тактики проходження, то дуже швидко ви зіткнетесь з тим, що просто не зможете перемогти наступного суперника. 

Недоліків у демо-версії практично не було. Одного разу зауважив відсутність сполучника в листі, а також здивувався тому, що якщо на початку точки збереження були щедро розставлені, то уже далі мене під час смерті відкидало на декілька хвилин проходження назад. Але якщо перше буде скоріш за все виправлено у фінальній версії, то друге, можливо, просто глузує над моїм небажанням старатися та звичкою грати в "Press X to Win" ігри. 

Джерело зображення: Fair Pixel

Однозначно раджу вам спробувати демонстраційну версію даної гри, та в разі, якщо вона вам сподобається - додати її до списку бажаного.

Детальніше про проєкт ви можете почитати в Discord-сервері гри, її сторінці на Кікстаретрі або в Steam.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0