Як зробити з Youtube сховище даних - цікавий хак

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Як зробити з Youtube сховище даних - цікавий хак
Як зробити з Youtube сховище даних - цікавий хак
Ігрові новини
23:00, 27 лютий 2023
226
0

Навіть, якщо ви не збираєтесь серйозно ставитись до такого методу зберігання даних, це щонайменше ідеальний привід, як вибити «ого, вау» з того самого друга, якого неможливо чимось здивувати.

Мова йде не про збереження відео на Youtube, використовуючи його, як відеохостинг. Мова йде про збереження БУДЬ-ЯКИХ даних, які можна закодувати. І спосіб цей дуже простий та цікавий. По суті це звичайне відсилання до азів найпростішої криптографії.

На сайті Hakaday опублікували статтю про роботу користувача з ніком DvorakDwarf, який на своєму github опублікував дуже цікаву програму, написану на мові програмування Rust.

Суть роботи програми полягає у перетворенні інформації в піксельний шифр, який згодом розбивається на кадри та формує відеоряд, в якому кожен кадр це своєрідний QR-код з шифром (або щось на кшталт цього).

На відео ви бачите приклад чорно-білого шифру. Також існує варіант більш стисненого кодування, якщо зробити зображення кольоровим, адже за різними кольорами та відтінками можна закріпити значно більше символів або цілих фраз, роздільників, шаблонів тощо.

Але цей варіант, як і варіант зі знано меншим розміром пікселів стає дуже ненадійним через стиснення відео під час обробки самим кодувальником Youtube (ефект пікселізації, втрата чіткості через зниження бітрейту відео тощо). Крім того, такий жартівливий спосіб зберігати дані порушує правила самого сервісу. Тому користувач одного доброго дня може виявити, що його бекап втрачений разом з акаунтом відеохостингу. Та і розпізнати шифр відео від довільних шумів доволі просто. 

Сам автор пропонує сприймати цей спосіб, як «трюк для вечірки» та не користуватись ним всерйоз. Але, все ж застосувань такого способу доволі багато і така цікава штука справді викличе вау-ефект у багатьох.

Або ж ви можете створити на базі таких відео цілу ARG з різними криптографічними завданнями.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0