Видавець «1С» з росії продовжує діяльність під замаскованими брендами: як не попастися

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Видавець «1С» з росії продовжує діяльність під замаскованими брендами: як не попастися
Видавець «1С» з росії продовжує діяльність під замаскованими брендами: як не попастися
Ігрові новини
18:46, 24 квітень 2023
381
0

На жаль, агресор дуже підступний. Щоб оминати санкції, блокування платежів та упередження потенційних покупців, росіяни масово кинулися реєструвати підставні фірми в різних куточках світу, з метою введення в оману покупців та продовження своєї діяльності за межами ерефії.

Декілька тижнів тому багато хто забирав гру Deep Sky Derelicts в GOG, яка не була маркована куратором, як російська. Проте, видавець гри Fulqrum Games виявився тим же 1С, які змінили назву. Тобто, кошти від придбання гри йдуть в казну агресора. Саме тому, вважаємо за потрібне нагадати вам цю новину, яка допоможе комусь допоможе не попастися на гачок підступної компанії.

Як раніше писали Mezha Media, видавець 1C Entertainment змінив назву на Fulqrum Games, а також заснував цілу низку дочірніх компаній: Fulqrum Games (видавництво), QLOC (портування та локалізація), Cenega (видавництво у Східній Європі) та Muve (платформа ігрової комерції). Ігрова студія 1C Game Studios залишилась під керівництвом самої «1С».

Імовірно, все це було зроблено для того, щоб не кинути тінь на китайську Tenscent, яка після початку війни купила контрольний пакет акцій 1С.

Але і з новою назвою розгорівся скандал: як заявляли росіяни - Fulqrum походить від відомої фрази Архімеда: «Дайте мені точку опори, і я зрушу світ!». (Give me a lever long enough and fulcrum on which to place it, and I shall move the world). Але одночасно з цим fulcrum - кодова назва винищувача МіГ-29, яка використовується в НАТО.

Нагадаємо, що придбання будь-яких продуктів у цих компаній спонсорує дії агресора. Тому варто пам'ятати про це і обережно ставитись до роздач та спокусливих пропозицій.

А за пильність і інформування, дяка нашому читачу "їжак".

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0