Чи варто дивитися серіал «Останні з нас» (The Last Of Us)? Перші оцінки критиків та аудиторії

GEEKS.NEWS » Кіно » Чи варто дивитися серіал «Останні з нас» (The Last Of Us)? Перші оцінки критиків та аудиторії
Чи варто дивитися серіал «Останні з нас» (The Last Of Us)? Перші оцінки критиків та аудиторії
Кіно
10:44, 17 січень 2023
833
1

Серіал «Останні з нас» - адаптація сюжету про поневіряння Джоела та Еллі в постапокаліптичному світі, населеному монстрами, схожими на зомбі, які утворилися з людей та тварин через зараження грибком. Вперше ця історія дебютувала в відеогрі «The Last of US» на PlayStation 3, а згодом отримала другу частину та порти на PS4 та PS5. 

Гра настільки полюбилась ігровій спільноті, що її прийнято вважати одним з флагманів консольної ігрової індустрії та ігор на PlayStation зокрема. Відповідно і на серіал покладались великі надії, адже від його успіху залежатиме доля подальших адаптацій сюжетів відомих ігор у кіно та серіалах.

Ще до виходу відбувся ранній показ серіалу для преси і ми можемо ознайомитися з оцінками видань та критиків:

  • Radio Times - 5/5
  • Hollywood Reporter - Позитивно: «Ну, ти справді непогано впорався, The Last of Us».
  • Digital Spy - 5/5
  • Empire - 5/5
  • Variety - Позитивно: «...те, що працює в «Останніх з нас», працює достатньо добре, щоб побачити найближче майбутнє, у якому шоу стане одним із найкращих на телебаченні».
  • Collider - A+
  • NME - 4/5
  • IGN - Позитивно: «The Last of Us» від HBO — це захоплююча адаптація однієї з найбільш вражаючих історій, розказаних у відеоіграх, і блискуче показує подорож Джоела та Еллі абсолютно новій аудиторії».
  • Gamespot - 9/10
  • BBC - 4/5
  • Inverse - Позитивно: «Цей серіал є найкращим сценарієм — оригінальний творець, перевірений провидець HBO, акторський склад із першокласного списку та сценарій, який знайшов кожну душевну жилку, яку він міг би витягнути. Щоб спотворити цитату з ще однієї відеоігри: це остаточна форма The Last of Us».
  • Forbes - Позитивно: «Є щось у тому, щоб бути частиною історії, таке, що телешоу просто не може відтворити. Але телебачення має свої сильні сторони, і шоуранери Крейг Мейзін і Ніл Дракманн виконали чудову роботу, адаптувавши гру до екрану».
  • Rolling Stone – Позитивно: «Я ніколи не грав у цю гру, але Дракманн і Мейзін перетворили її на те, що неймовірно добре працює як телешоу».
  • Washington Post – Позитивно: «Коли я порівнюю дві історії та художні рішення, зроблені для того, щоб відрізнити шоу від гри, я мушу визнати: версія HBO інколи краде шоу».
  • The Verge - Добре: «Новий серіал HBO надзвичайно хороший. Не чудово, не жахливо, але добре».

Шоу вийшло 15 січня в США та 16 січня в Європі, а відповідно додалися і оцінки глядачів. Це не менш важливо, ніж огляди критиків, адже бдуже часто оцінка аудиторії та професійних критиків суттєво відрізняється, особливо, якщо мова йде про фан-сервіс. 

Проте, цього разу погляди і тих і інших зійшлись. На imdb серіал оцінило близько 30 000 людей (станом на ранок 17 січня), і середня оцінка складає 9.5, що є дуже високим показником. 

А на Rotten Tomatoes оцінка глядачів складає 96%, а критики оцінили стрічку в 99% свіжості (професійні критики у 94%).

Тому подивитися серіал справді варто, адже ви щонайменше станете свідком однієї з найкращих адаптацій відеоігор в форматі серіалу. Оригінальна гра також не могла похвалитися безліччю механік та більше концентрувалась на інтерактивній розповіді цікавого сюжету, тому і від серіалу варто очікувати радше сильної історії, аніж референсів до ігроладу чи будь-яких ігрових особливостей. 

На жаль для Української аудиторії офіційне озвучення поки не доступне, зате є аж три неофіційні озвучення, що дає можливість вибору. Або ж ви можете завжди переглянути серіал в оригіналі.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (1)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
418
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
378
0