Свіжа ревізія PlayStation 5 отримала новий процесор

GEEKS.NEWS » Новини » Свіжа ревізія PlayStation 5 отримала новий процесор
Свіжа ревізія PlayStation 5 отримала новий процесор
Новини / Техніка і Наука
08:59, 27 вересень 2022
791
0

Нещодавно компанія Sony випустила нову ревізію PlayStation 5 з індексом CFI-1200/CFI-1202, щоправда, офіційного списку змін оголошено не було. Втім, ентузіасти вже розібрали нову версію “П’ятірки” і з’ясували, що було оновлено ,зокрема, процесор, а також систему охолодження.

На зміну 7 нанометровому чіпу AMD Oberon прийшов AMD Oberon Plus, побудований з використанням техпроцесу 6 нанометрів. Площа чіпа була зменшена із 300 мм2 до 260 мм2. Це дало можливість збільшити щільність транзисторів на кристалі майже на 20% при зменшеному нагріві. Завдяки цьому нова ревізія отримала ще й менший і легший радіатор: його вага разом із материнською платою становить всього 1135 грамів, що на 450 грамів легше, ніж у попередніх ревізіях.

До речі, про материнську плату. Вона також зазнала змін. Окрім нового процесора, було змінено й загальне компонування плати. “Материнка” стала коротшою, змінилося формування пластикових панелей, а на зворотній стороні плати з’явилася теплова трубка в допомогу основній системі охолодження.

Всі перечислені вище зміни дали можливість сильно скоротити енергоспоживання нової ревізії консолі. Наприклад, в Astro’s Playroom, старі ревізії CFI-1000 і CFI-1100 споживали 218 і 229 Вт відповідно. CFI-1200/CFI-1202 ж споживає 201 Вт, що відчутно менше. При цьому рівень шуму і температури залишилися приблизно на тому ж рівні. Таким чином Sony вдалося виготовити версію PlayStation 5, яка потенційно дешевша у виробництві, що мало б допомогти компанії підвищити продажі і остаточно подолати дефіцит консолей.

Джерело: Austin Evans

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0