Перша PlayStation 5 Slim створена любителем DIY

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Перша PlayStation 5 Slim створена любителем DIY
Перша PlayStation 5 Slim створена любителем DIY
Техніка і Наука
13:30, 26 червень 2022
296
0

Після виходу в світ основної консолі, Sony через деякий час анонсує Slim (зменшену у розмірах) та PRO (потужнішу) версії. Проте, поки що цього не відбулося з поточним поколінням консолі. Користувачам доступна лише PS5 та PS5 Digital Edition (без дисковода). Тому користувачі усіляко фантазують над тим, як може виглядати Slim версія консолі, та чи можливе її створення взагалі. 

Метт з каналу DIY Perks також вирішив показати своє бачення майбутньої Slim-ки та реалізувати не концепт на папері, а готову версію.

Для початку він розібрав стандартну версію PS5 Digital Edition та відзначив, що навіть без корпусу плата з заводським радіатором має розмір більше шести сантиметрів, громіздкий блок живлення, а також деякі виступаючі роз'єми для проводів, тобто навіть заміна корпусу консолі на більш компактний не вирішить проблему великих габаритів.

Цілю стало створення консолі товщиною всього 2 сантиметри, що лише на декілька міліметрів більше ніж коробка від ліцензійного дика PS5. 

Для цього блогер самотужки створив кастомне мідне охолодження з водяним контуром всередині, спаявши 3 заздалегідь підготовані мідні пластини у яких він вирізав канали для циркуляції води. На відміну від звичайних систем водяного охолодження, вода циркулюватиме в мідній пластині, а не в гумових шлангах, а канали будуть дуже тонкими. Тим не менш цього повинно вистачити для охолодження 180W TDP основного процесора. 

Після виготовлення пластини також довелось перепаяти декілька конекторів, виготовити корпус та зімітувати роботу кулера, щоб консоль запустилась. 

Але в даній реалізації все ж вийшов "нюанс". Постало питання розміщення блока живлення та радіатора. Мет вирішив, що їх можна розмістити окремо від корпуса у додатковому блоці, який можна заховати від людських очей. Заводський БЖ він замінив на більш звичний за формою аналог, а радіатор доукомплектував маленькими кулерами Noctua та закрив у металевому кожусі.

На жаль не обійшлось без казусів. Через особливість конструкції радіатор мав стояти під нахилом, але робот-пилосос його зачепив, тому консоль перегрілася і вимкнулась, а згодом і взагалі перестала вмикатись. 

Метт виправив недоліки, але запустити зміг лише плату від іншої PS5. 

Також він зняв температури з основних "гарячих" елементів плати, та виявив, що вони відчутно впали, порівняно з штатною системою охолодження.

Не дешевим задоволенням виявилось і виготовлення самого радіатора. Мідні пластини обійшлись йому майже як сама консоль, а з іншими деталями та розхідниками ціна, імовірно, перевищила вартість приставки. 

Проте реалізація першої у світі кастомної "Слімки" вдалась. А відео з реалізацією ви можете переглянути нижче:

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0