Інсайд: NVIDIA планує впровадження штучного інтелекту у свої нові драйвери

GEEKS.NEWS » Новини » Інсайд: NVIDIA планує впровадження штучного інтелекту у свої нові драйвери
Інсайд: NVIDIA планує впровадження штучного інтелекту у свої нові драйвери
Новини / Техніка і Наука
22:46, 10 січень 2023
272
0

Нас уже досить давно оточують технології, що базуються на так званому штучному інтелекті. Втім, схоже, що скоро ШІ допомагатиме не тільки створювати зображення за описом чи розпізнавати символи, а й підвищувати FPS в улюблених іграх.

Принаймні про це стверджує Twitter акаунт утиліти для вимірювання і аналізу часу кадру CapFrameX. Згідно з інсайдом, нова версія драйверів для відеокарт від NVIDIA, підсилена штучним інтелектом, забезпечить до +30 % продуктивності. Щоправда, середнє значення приросту буде +10 %, та й незрозуміло, у яких саме завданнях.

Що також залишилося таємницею, то це покоління відеокарт, які підтримуватимуть функцію. Зважаючи, що NVIDIA дуже любить впроваджувати підтримку всіх останніх технологій тільки для найсвіжіших поклінь відеокарт, власникам 10 серії, скоріш за все, сподіватися на такий “подарунок” не варто.

Загалом, ШІ вже досить давно залучений до роботи відеокарт. Втім, дотепер його поширення було досить обмеженим. Як стверджується, у нових драйверах штучний інтелект може бути застосований для оптимізації інструкцій, пропускної здатності, використання апаратного забезпечення, багатопоточності тощо. Реліз новинки планується у першому кварталі цього року.

До речі, компанія AMD також готує технологію покращення продуктивності: HYPR-RX. Вона включатиме Radeon Super Resolution, Radeon Boost, а також функцію Radeon Anti-Lag, що зменшуватиме затримки.

Джерело: Videocardz

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
358
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0