DLSS 3.0 Стане ексклюзивним для відеокарт RTX 40-го покоління

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » DLSS 3.0 Стане ексклюзивним для відеокарт RTX 40-го покоління
DLSS 3.0 Стане ексклюзивним для відеокарт RTX 40-го покоління
Техніка і Наука
14:07, 01 жовтень 2022
472
0

На презентації Nvidia показала "верхівку" своєї нової лінійки відеокарт Ada Lovelace RTX 4090 та дві версії 4080, а також натякнули на майбутній вихід 4060.

Самим відеокартам було присвячено зовсім мало часу, але великий акцент ставився на нове покоління технології DLSS 3.0. Даний алгоритм дозволяє збільшувати число кадрів в секунду до чотирьох разів, порівняно з відеокартами RTX 30, які працюють з DLSS 3.0. 

Така магія з продуктивністю спонукатиме розробників адаптувати свої майбутні та наявні ігри саме під DLSS 3.0. І виникає справедливе запитання: що буде з відеокартами RTX 20 та RTX 30 лінійок? Чи працюватиме DLSS 2.0? Чому на них не з'явиться DLSS 3.0?

DLSS 3.0. не зможе працювати на відеокартах минулих поколінь саме через апаратні відмінності. Nvidia пропонує розглядати DLSS 3.0., як надбудову до DLSS 2.0 (DLSS Super Resolution). По суті DLSS 3 поєднує технології DLSS 2 і Nvidia Reflex із DLSS Frame Generation. Останній алгоритм і є відмінністю. Frame Generation використовує потужності штучного інтелекту і базується на новому прискорювачі оптичного потоку (OFA) та Тензорних ядрах третього покоління. 

OFA-ядра є і на відеокартах RTX 30, але їх лише 126, порівняно з 300 ядер у RTX 4090. Збільшилась кількість та якість тензорних ядер з 320 в RTX 30 до 1400 в RTX 40. Саме тому робота DLSS 3 технічно неможлива на попередньому покоління.

Але оскільки DLSS 3 э надбудовою, то DLSS 2 працюватиме на усіх іграх, якщо відеокарта не дозволяє використовувати найновішу версію DLSS.  

Проте і 30-ту серію рано списувати. Поки не відомо, якими будуть відеокарти нижнього цінового сегменту, коли вони з'являться на прилавках (а це буде щонайменше через пів року) і як зміняться технології до того часу. Цілком імовірно, що на своїй презентації NVIDIA показала найкращі результати, а усереднене значення приросту буде далеко не чотирикратним. Крім того нас очікують тести без DLSS, які покажуть "голий" приріст продуктивності між поколіннями. Не варто відкидати і фактор оптимізації, який часто залежить від розробників. 

На сьогодні Nvidia заявляє про підтримку DLSS 3.0 всього у 35 іграх. Тому цю технологію очікує подальший розвиток, разом з яким нам можуть "завезти" і програмне покращення для RTX 30 з подальшими оновленнями.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0