Microsoft анонсувала ШІ, який може імітувати голос людини за невеликим записом голосу

GEEKS.NEWS » Новини » Microsoft анонсувала ШІ, який може імітувати голос людини за невеликим записом голосу
Microsoft анонсувала ШІ, який може імітувати голос людини за невеликим записом голосу
Новини / Техніка і Наука
22:20, 11 січень 2023
505
2

Компанія Microsoft вирішила ввірватися на ринок прикладних штучних інтелектів із Vall-E — нейронною мережею, яку в компанії називають мовною моделлю нейронного кодека. Вона здатна озвучувати текст, імітуючи голос людини за 3-секундним аудіозразком.

Такого результату вдалося досягнути використанням технології EnCodec, анонсованої компанією Meta у жовтні 2022 року. Завдяки ній, Vall-E може аналізувати голос людини, розбиваючи його на окремі токени, після чого погоджувати їх із даними, отриманими в процесі навчання нейронної мережі. До речі, для навчання настільки просунутого штучного інтелекту компанія використала записи голосів 7 тисяч людей. Сумарна тривалість записів — 60 тисяч годин. Як результат, Vall-E здатен імітувати не тільки тембр людини, а і її емоційний тон, ба навіть умови запису аудіозразка.

Коли продукт стане доступним широкому загалу поки не зрозуміло, та за посиланням уже зараз можна ознайомитися з результатами роботи штучного інтелекту.

Окрім того, в Microsoft вже передбачили, що Vall-E можуть використати з незаконною метою, тож розробники поспішили заявити, що розробити модель, яка здатна виявити підроблений голос цілком можливо.

Джерело: Arstechnica.com

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (2)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
431
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
391
0