Meta звільнить 11 000 співробітників через порахунок Цукерберга

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Meta звільнить 11 000 співробітників через порахунок Цукерберга
Meta звільнить 11 000 співробітників через порахунок Цукерберга
Техніка і Наука
06:53, 10 листопад 2022
269
0

Падіння акцій Meta відповідає загальним тенденціям ринку в даний момент, адже зниження акцій спостерігається навіть у багатьох успішних компаній. Проте саме на Meta часто роблять великий акцент, посилаючись на безперспективність концепції метавсесвіту, яку так сильно хоче розвивати Марк Цукерберг.

Все це означає великі витрати на розробку та низьку дохідність, що не може тішити інвесторів. Тому Марк Цукерберг оголосив про плани компанії скоротити 13% штату Meta, що означає втрату роботи для понад 11 000 працівників компанії.

«Ми робимо скорочення в кожній організації як у Family of Apps, так і в Reality Labs», — каже Цукерберг співробітникам.
«Хоча ми робимо скорочення в кожній організації як у Family of Apps, так і в Reality Labs, це вплине на деякі команди більше, ніж на інші. Набір персоналу постраждає непропорційно, оскільки наступного року ми плануємо найняти менше людей. Ми також проводимо реструктуризацію наших бізнес-команд суттєвіше.»

Скорочення охоплять кілька відділів компанії, але було підтверджено, що вони також охоплять Reality Labs, який є підрозділом, який відповідає за роботу Meta у сфері VR і AR.

Причиною такого рішення Цукерберг називає власну помилку. Після початку пандемії COVID-19 люди почали більше часу проводити в віртуальній реальності, тому ринок онлайн-послуг стрімко почав зростати. Онлайн покупки, доставка, віртуальний банкінг та діловодство, віддалені асистенти - все це на довгий період замінило людям реальний світ. 

Аналітики вважали, що на фоні побоювань наступних пандемій та згубних факторів, ця тенденція збережеться. Проте, цього не відбулося. Після пом'якшення карантинного режиму люди почали повертатися в офлайн і відповідно ринок віртуальних послуг почав скорочуватися.

«Не тільки онлайн-комерція повернулася до попередніх тенденцій, а й макроекономічний спад, посилення конкуренції та втрата рекламного сигналу призвели до того, що наш дохід став набагато нижчим, ніж я очікував. Я помилився й беру за це відповідальність».

Дохід Meta склав 27,7 мільярда доларів США за попередній квартал і останні прибутки, 4,3 мільярда доларів з яких – чистий прибуток. Якщо порівнювали з тим самим періодом минулого року, дохід Meta знизився на 4%. Зросли і витрати, левова частина яких виділялась на розробку мета-всесвіту.

«Ми очікуємо, що операційні збитки Reality Labs у 2023 році значно зростуть порівняно з попереднім роком. Після 2023 року ми очікуємо, що темпи інвестицій Reality Labs будуть такими, щоб ми могли досягти нашої мети збільшення загального операційного доходу компанії в довгостроковій перспективі».

Все ж компанія не покидає ідеї створення власного мета-всесвіту. Проте досягати цього вони будуть силами меншої кількості працівників. У Meta вірять в успіх даної концепції на довготривалій перспективі.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0