Учені розробили новий вид водневого палива у вигляді пасти

GEEKS.NEWS » Новини » Учені розробили новий вид водневого палива у вигляді пасти
Учені розробили новий вид водневого палива у вигляді пасти
Новини / Техніка і Наука
22:52, 14 лютий 2021
393
0
Нова технологія упаковки водородного палива була розроблена командою дослідників із Об'єднання Фраунгофера. Пропозиція полягає у зберіганні енергії у пастоподібній речовині на основі магнію. Субстанція аккумулює в десять разів більше енергії, ніж літій-іонні батареї, і позбавлена недостатків, тиопвихдля класичного водневого палива.

Не дивлячись на економічну доцільність, більшість автовиробників не квапляться випускати автомобілі на водневих паливіних елементах. Завдячувати варто цілому ряду складностей, наприклад, вибухонебезпечності. В звязку з цим необхідно підтримувати високий тиск біля 700 бар, а сам бак матиме досить великі розміри, що в багатьох випадках робить водень менш привабливим у порівнянні з акумуляторами.



Нова технологія компанії Fraunhofer отримала назву Powerpaste. Речовина знаходиться в гелеподібному стані і забезпечує високу щільність енергії. Основою є гідрид магнію, ефективність якого в 10 разів вище, ніж у існуючих літій-іонних батарей. Для створення пасти магній змішується з водою при температурі 350 градусів за Цельсієм. В отриману суміш входять ефіри та солі металів, що дозволяє отримати в'язку масу.

Дослідники впевнені, що Powerpaste можна заливати в змінні картриджі, а також у баки автомобілів. Крім того, гель легко пристосувати для роботи дронів та багатьох інших пристроїв. Він залишається стабільним при температурі до 250 градусів Цельсія, що говорить про високу безпеку.
Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
434
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
393
0