Що показали на минулій презентації Apple?

GEEKS.NEWS » Статті » Що показали на минулій презентації Apple?
Що показали на минулій презентації Apple?
Статті
14:11, 14 жовтень 2020
576
0
13 жовтня 2020 року Apple провела презентацію, за якою слідкував весь світ.Була показана лінійка смартфонів Iphone 12, а також міні-версія яблучної колонки під назвою HomePod Mini. Сама презентація відбувалася традиційно, в Apple Park, цього року, самі розумієте, без глядачів. Все записано наперед: дуже якісно і кінематографічно.

Першиv продуктом, представленим на цьому івенті стала колонка homepod mini, яка, як ви здогадалися, менша за повноцінну версію.  Вона отримала покритий тканиною корпус і невеликий дисплей зверху. Також завезли і новий чіп Apple S5, що дозволятиме підлаштовувати звук під оточення 180 разів за секунду. З’явилася можливість об’єднувати кілька колонок для синхронної роботи. Підтримка багатьох музичних сервісів має стати доступною до кінця року. Само собою, сірі теж нікуди не ділася. Ще одним нововведенням стала функція Intercom, що дозволяє спілкуватися між різними кімнатами в межах будинку. Прямо як в стар трек. Окремо відмітили, що колонка не прослуховуватиме вас, поки не активна сірі. Ціна заявляється в межах 99 долларів, починаючи з 16 листопада.


Далі пішла мова про iphone, але перед показом самих пристроїв нам показали нативну інтеграцію 5g і американського оператора Verizon, директор якого на соціально безпечній заявив, що вони готові надати 5g для 200 мільйонів користувачів. Само собою, не забули про переваги мереж нового покоління: 4 гігабіти в секунду на завантаження і 200 мегабіт на вивантаження в ідеальних умовах, а також мінімальні затримки. Всі нові моделі Iphone само собою підтримують 5g, а також режим, що дозволяє автоматично перемикатися на 4g для економії енергії.


Ну і нарешті вони: нові моделі лінійки iphone 12: всього 4 моделі: iphone 12 mini, 12, 12 pro і 12 pro max. Cхоже, apple збирають відродити сегмент компактних, по нинішнім міркам, звісно, смартфонів, який самі до останього тягнули. Самі смартфони між собою однакові як по дизайну, так і по начинці. Різниця тільки в діагоналі, і, відповідно, акумуляторі, а ще, камері і наборах пам’яті. Також відмітили, що порівняно з iphone 11, iphone 12 став тонкішим, меншим і легшим на 11, 15 і 16 відсотків відповідно. Корпус став схожим на класичні iphone 4 і 5 поколінь, з плоскими гранями з хірургічної сталі, нові кольори теж завезли. Для звичайної версії це: чорний, білий, продукт ред, зелений і синій. Для про це: золотий, графітовий, сріблястий і «тихоокеанський синій». IP68, звісно, на місці. Дисплеї у всіх моделей олед, брова нікуди не ділася, Face id теж. У міні екран: 5,4 дюйми і 2340x1080 пікселів, 12 і прошки:6,1 дюймів і 2532x1170 пікселів, про макс: 6,7 дюймів і 2778х1284. Скло це горила гласс, покрита спеціальним керамічним шаром ceramic shield, що робить його , як заявляють apple, вчетверо міцнішим.


Смартфони звичайної лінійки мають по дві камери: ширококутний і ультраширококутний модулі з оновленими сенсорами: Основний 12 мп і сімома лінзами з діаграгмою f/1,6, а ультраширік теж 12  мегапікселів з кутом 120 градусів і f/2.4.Також, як завжди, прокачали програмне забезпечення.


Iphone 12 pro і pro max на відміну від звичайних 12 отримали по три камери: до двох камер з iphone 12 додався ще телефото теж на 12 мегапікселів. Тільки в про це датчик з апертурою 2.0 і фокусною відстанню 52 мм, а в максі це 65 міліметрів і f/2.4, матриця якого захоплює на 87% більше світла, ніж в моделі Pro.
Також особливістю про моделей є наявність лазерного датчика лідара, що прискорює фокусування, а також допомагає камері в розпізнаванні об’єктів.


Фроталка у всіх смартфонів однакова: 12 мегапікселів з апертурою f/2.2 і купою фірмових технологій, таких як Deep fusion і Smart HDR 3, як і на основних камерах.

Відеозйомка доступна в форматах аж до 4к 60фпс. А ще в про моделях доступні формати Dolby Atmos і HDR 10. Зум без втрат у прошки 2,5 рази, у про макс – 5 кратний.
За роботу усієї лінійки відповідає чіп Apple A14 bionic. 6 ядер. Техпроцес 5нм. Як завжди, потужніше і ефективніше попередника а13. Такий вже встановлено в новому Ipad Air, показаному в вересні.


Ємність батареї нам не розкрили, але сказали, що в режимі відтворення відео 12 міні житиме до 15 годин, 12 і 12 про до 17 годин, а 12 про макс – до 20 годин.

З інших нововведень лінійки можна відмітити відродження бренду Magsafe, що колись був створений для зарядок макбуків. Зараз же він представлятиме з себе набір аксесуарів, що кріпитимуться на задню частину iphone за допомогою магніту, і розширюватимуть таким чином функціонал. Наприклад, для iphone 12 буде доступна швидка бездротова зарядка, що триматиметься на спинці смартфону і не дозволить йому зісковзнути, припинивши зарядку. А ще з допомогою того ж Magsafe можна буде кріпити, наприклад, чохли.
Також змінився комплект поставки: якщо раніше в комплекті були навушники і зарядка, то відтепер їх не буде, і в старих моделях, до речі, теж. Як кажуть в Apple, це для захисту екології, от тільки одне «але». В комплекті йде кабель lightning – type c, тобто ваша стара зарядка не підійде, і вам все одно прийдеться купувати нову. При цьому, на ціну смартфонів така зміна ніяк не вплинула. Хіба ціну зарядок на 10 долларів зменшили. Коротше, геніальний маркетинговий хід.


До речі, про ціну. Найдешевшим буде iphone 12 mini з ціною від 729 долларів за 64 гігову версію, звичайна дванадцятка: від 829 зелених. Ще для 12 і 12 міні будуть ще доступні версії на 128 і 256 гігабайт. Про починається від 999 долларів, про макс від 1099 долларів. Все це за 128-гігову версію. Будуть ще на 256 і 512 гігабайт. В Україні поки доступні ціни лиш на 12 і 12 про: це 31999 і 39999 відповідно. Продажі почнуться 30 жовтня.
Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0