Nvidia випустить спеціалізовані процесори для майнінгу, а також сповільнить існуючі відеокарти в майнінгових завданнях

GEEKS.NEWS » Новини » Nvidia випустить спеціалізовані процесори для майнінгу, а також сповільнить існуючі відеокарти в майнінгових завданнях
Nvidia випустить спеціалізовані процесори для майнінгу, а також сповільнить існуючі відеокарти в майнінгових завданнях
Новини / Техніка і Наука
21:41, 18 лютий 2021
605
0
Як ми знаємо, майнінг криптиовалют переживає свій другий розквіт, в зв'язку з чим на даний момент дуже проблематично знайти відеоприскорювачі за хорошою ціною. На цю ситуація звернула увагу компанія Nvidia - провідний виробник графічних прискорювачів. І для покращення ситуації на ринку зробила одразу два анонси.

По-перше, компанія оголосила про випуск спеціалізованих процесорів для майнінгу, які так і називаються: Crypto Myning Processor (CMP). Дані процесори повністю оптимізовані під задачі майнінгу криптовалют, і в них відсутні багато атрибутів класичних відеокарт. Наприклад, нові CMP не матимуть відеовиходів, тобто їх не можна буде підключити до монітору чи телевізора. Також компонування самих процесорів оптимізовано під майнінг, знижено пікові частоти ядер і напруга на них, що повинно покращити енергоефективність майбутніх CMP, і зробити відеокарти більше не привабливими для майнінгу з фінансової точки зору. Більш прості моделі плануються до виходу вже в цьому кварталі, а в наступному вийдуть більш просунуті CMP. Основні характеристики майбутніх продуктів можна переглянути на таблиці нижче:



По-друге, компанія Nvidia в майбутніх драйверах сповільнить відеокарти в майнерських задачах, наприклад, при майнінгу Ethereum. Драйвер виявлятиме характерні для майнінгу алгоритми, і, в такому випадку, сповільнюватиме їхню ефективність на 50%. Вихід нового драйвера відбудеться разом із виходом Nvidia GeForce RTX3060, що запланований на 25 лютого.

Джерело:Nvidia
Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
419
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
379
0