Магазин, Маркетплейс чи Збірка? Де краще купити комп'ютер?

GEEKS.NEWS » Статті » Магазин, Маркетплейс чи Збірка? Де краще купити комп'ютер?
Магазин, Маркетплейс чи Збірка? Де краще купити комп'ютер?
Статті
15:00, 28 березень 2021
2 031
0
Карантин вніс вагомі корективи в ринок комп’ютерної техніки. За рік ізоляції час, який людина проводить за комп’ютером суттєво виріс. Професії, які раніше не вимагали наявності комп’ютерів, зараз перейшли на режим дистанційної роботи. Розмилися межі між геймерами та людьми, які хоча б колись щось там поігрували. Та й інформаційне поле все частіше підкидує нам новини про реліз чергового ігрового світу. Відповідно і вимоги, які ставляться до гаджета стають вищими. Тому не дивно, що це зачепило і мене. Якщо рік тому я сяк-так витискав останні соки із свого ПК, то зараз мені просто життєво необхідний потужний агрегат, який матиме змогу переварити сучасну гру, виконати задачу в програмах для монтажу відео, провести пряму трансляцію та скомпілювати програмний код. А тепер повернемось в реальність, де всі наші вимоги розбиваються об розмір вмісту кошелька, який в українців ніколи не був надлишковим. Одразу стає зрозуміло, що доведеться шукати компромісний варіант і просто купити комп’ютер не вийде. Тому я почав аналізувати ситуацію і розбиратися, як найдешевше зібрати хороший ПК та при цьому отримати якомога менше компромісів. 

Отже, звідки можна дістати комп’ютер? У цій статті я лише проаналізую можливі варіанти, та їх підводні камені. У іншій статті, на яку я залишу посилання, я розповім про варіант, який вибрав я, про те з чим я зіштовхнувся та який результат я отримав. 

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера в магазиніВаріант 1. Просто піти в один з відомих магазинів, які продають готові рішення під логотипами своїх брендів. 

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера в магазиніВаріант 1. Просто піти в один з відомих магазинів, які продають готові рішення під логотипами своїх брендів. 

Мінус тут очевидний. Можливо це зачепить декого, хто з комп’ютерами на “ви”, але при такій покупці клієнт ⅔ суми віддає просто на вітер. 

  • часто присутні застарілі комплектуючі;

  • неякісна збірка;

  • неправильно підібрані комплектуючі за принципом “що нам дешевше дісталось, те і поставимо”;

  • гарантія та усілякі безкоштовні обслуговування, які призначені просто отримати ваші кошти за фантомні послуги

  • найголовніше - ціна, яка буде суттєво завищеною по відношенню до собівартості комплектуючих.

Витративши доволі суттєву суму ви ризикуєте принести в свій дім відверто поганий та дорогий гаджет. У кращому випадку це буде дуже дорога робоча машина, без можливості грати в сучасні ігри на нормальних налаштуваннях, яка постійно “робитиме голову”. Або ж вона працюватиме відмінно, але через деякий час від “просунутих” друзів ви дізнаєтесь у скільки разів переплатили. В гіршому випадку, якщо виробник зекономив на таких важливих комплектуючих, як носій даних або блок живлення, ви ризикуєте втратити важливі дані, або ж і власне житло. Нерідко виробники ставлять блоки живлення жахливої якості з відсутніми сертифікатами просто тому, що це значно дешевше. При суттєвому та довготривалому навантаженні такі пристрої з часом втрачають свої початкові характеристики і можуть викликати загоряння.

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера в магазиніВаріант 1. Просто піти в один з відомих магазинів, які продають готові рішення під логотипами своїх брендів. 

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера через Instagram або Prom

Варіант 2. Купити комп’ютер на маркетплейсі / в інстамагазині / на сайті вторинних оголошень. 

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера через Instagram або Prom

Напевно перша асоціація, яка спала вам на думку - ризик. Ви не будете впевнені в компетентності людей, які збирають комп’ютери на замовлення. Ви не можете бути впевнені, що пк, який вам продали на вторинному ринку справний і з часом не вийде з ладу, а також ви ріко можете отримати гарантії на подібні товари. 

Тут знову спрацювали стереотипи. Подібні магазини часто використовують вживані, але перевірені комплектуючі, які дозволять зменшити ціну і при цьому вони продають ПК за доволі розумними цінами та навіть з гарантією, яка варіюється від декількох місяців до року. їх клієнти переважно задоволені, проте рекламувати подібні магазини я не буду хоча і сам купляв там комплектуючі. Просто відмічу, що люди, які розуміються в комп’ютерній техніці довіряють подібним невеликим магазинчикам більше ніж великим торговим мережам. 

Вторинний ринок наповнений шахраями, які часто продають неробочі пристрої під виглядом справних, а потім зникають. Або ж людина продає свій пк, який не був належно обслужений. 

Наскільки вигідна та безпечна покупка комп'ютера через Instagram або Prom

З часом, якщо ви не здійсните обслуговування самотужки - він може вийти з ладу. Ще один поширений варіант шахрайства, коли вам продають “гріті комплектуючі”, найчастіше ноутбуки або відеокарти. Коли вони виходять з ладу, їх тимчасово “воскрешають” шляхом діагностичного прогріву. Такий гаджет зможе пропрацювати від декількох днів до декількох місяців а потім знову вийде з ладу. 

Наскільки вигідно збирати ПК самотужки

Варіант 3. Зібрати ПК самотужки.  

Найцікавіший варіант, який одразу відлякає більшість аудиторії, яка не розуміється в будові ПК та не має досвіду. Тут можу запропонувати одразу декілька різних “ходів”. 

Наскільки вигідно збирати ПК самотужки

  • Можна купити в магазині нові комплектуючі і зібрати з них. 

  • Можна частину комплектуючих купити на вторинному ринку.

  • Можна деякі комплектуючі замовити з Китаю, що суттєво зменшить ціну. 

  • Можна комбінувати усі варіанти і зібрати пк з найкращих комплектуючих, які вдалось дістати.  

Такий варіант вимагає певних знань та розуміння, а ще в певних випадках потребує удачі. На комплектуючі з китаю відсутня гарантія, а чутки про їх якість залишають бажати кращого. Комплектуючі на вторинному ринку теж викликають масу запитань. Відеокарти можуть бути перегріті і пропрацюють недовго. Диски можуть містити биті сектори або ж взагалі прийти несправними, а блоки живлення можуть просто не витримати навантаження від старості і загорітися. Комплектуючі з магазину хоч і матимуть гарантію та будуть справні (не забуваємо про заводський брак), але все ж коштуватимуть дорого.

Підсумовуючи, я запропоную вам зробити висновок самотужки. У кожного з варіантів є свої переваги, які полягають в економії, знаннях, витратах часу та відношенні. Кожен може вибрати те, що йому найбільше підходить. Ми ж лише проаналізували усі варіанти та розповіли про можливі ризики, щоб вам було зручніше оцінювати ситуацію та робити власний вибір.  

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0