Секрети та пасхалки Fallout 4

GEEKS.NEWS » Статті » Секрети та пасхалки Fallout 4
Секрети та пасхалки Fallout 4
Статті
03:30, 01 жовтень 2022
841
0

У всесвіті Fallout завжди знаходилось місце для пасхалок, натяків та різних посилань до культурних надбань ігор та фільмів. Протягом багатьох років фанатам всесвіту вдавалося знаходити все нові і нові знахідки від розробників, а тому Fallout 4 не став винятком – з моменту релізу пройшло вже багато років, а цікавість до секретів гри досі зберігається.

Допитливі шанувальники гри змогли знайти в ній безліч пасхалок, але лише істинним фанатам вдалося знайти їх усі. Це не дивно, адже світ Fallout 4 величезний, а  досліджувати його можна годинами. За таких масштабів всесвіту та відкритого світу зокрема легко пройти повз якесь неявне посилання на фільм, гру чи субкультуру. А таких місць у Fallout безліч, і знайти їх часом нелегко: вони можуть бути приховані на дахах будинків, під розколинами в землі або навіть серед невеличких важкодоступних закапелків у місті. Деякі ж навпаки, можуть бути на видному місці, але непримітну великодку в них розпізнають не всі.

Ми приготували для вас добірку секретів Fallout 4 - список може і не охоплює всі секрети і пасхалки гри, проте включає у себе найцікавіші таємні місця, вдалі посилання і навіть унікальний лут. А отже, хейтерам спойлерів можна вийти з чату, а всім іншим – приготуватися до ознайомлення  із радіоактивним контентом.

Секрети та пасхалки Fallout 4: посилання на поп-культуру

Над Fallout 4 працювала величезна команда розробників, і всі вони вклали у гру частинку себе. Особливо це проявлялося у вигляді посилань на свої улюблені витвори мистецтва, кіно, літературу і т.п. По всьому всесвіті Fallout можна знайти різні великодки, що в черговий раз нагадують, що гру створювали люди, кожен із яких мав власні уподобаннями, захоплення та хобі. Отже, давайте ознайомимося із деякими з них. 

Корінь Нірна Fallout 4

Корінь Нірна Fallout 4

Як ви напевно знаєте, розробником Fallout 4 була компанія Bethesda. А чим Bethesda найбільше запам’яталася ігровій спільноті? Правильно, серією The Elder Scrolls, а саме їх останньою частиною – TES V: Skyrim. Не дивно, що розробники не втрималися від можливості додати до гри невелику пасхалочку на цю тему.

Фентезійний світ Skyrim'у  наповнений цікавими істотами, різноманітними расами та дивовижними рослинами. Одну із таких рослин можна побачити в Fallout 4, причому у досить незвичайному місці: на борту Придвену – літаючої фортеці-дирижабля Братства Сталі. У лабораторії старшого скриптора Нерії ростуть «експериментальні рослини», в яких уважні гравці  відразу впізнають Корінь Нірна з гри про Дракононародженого. І як же ця рослина тут опинилася?

Корінь Нірна Fallout 4

Ця знахідка навіть надихнула фанатів гри на створення власної теорії про зв'язок всесвіту TES і Fallout. І хоча теорія говорить про те, що події франшизи Fallout відбуваються в майбутньому всесвіту TES, проте швидше за все, вона є дуже далека реальності. Але не виключено, що корінь Нірна міг здійснити подорож між світами внаслідок якихось магічних експериментів, які проводили чарівники Тамріелю. А якщо так, то хто знає, що ще могло потрапити звідти у світ поствоєнних ядерних розваг.

Барильце Амонтильядо Fallout 4

Барильце Амонтильядо Fallout 4

У Fallout 4 багато посилань до творчості різних відомих письменників – від Говарда Лавкрафта до Генрі Торо. Одну великодочку, пов'язану з Едгаром Алланом По, гравці, як правило, часто пропускають.

Надавши допомогу Мінітменам у поверненні їх старої бази, ви отримаєте можливість дослідити підземелля цієї великої цитаделі. Там, глибоко в підвалі, серед своєї вражаючої колекції вин знайшов останній притулок генерал Макганн. При більш детальному огляді кімнати можна з’ясувати, що він не єдиний, кому не судилося залишити приміщення живим.

В одній із стін за цегляною кладкою ховається відсилання до твору Едгара По, який було опубліковано у 1846 під назвою «Барильце Амонтильядо». У цій короткій історії оповідач описує те, як він помстився своєму товаришеві за минулі образи (які цілком могли бути й уявними), запросивши його до себе продегустувати дороге вино, напоївши, а потім замурувавши живцем у стіні свого будинку. У кімнаті генерала Макганна за стіною на ланцюгах висить скелет, якого спіткала така сама доля. Розробники навіть залишили підказку, адже поруч лежать пляшки того самого вина.

Барильце Амонтильядо Fallout 4

Цікавий факт: вважається, що По написав цю розповідь під впливом вражень від прослуханої ним історії про те, як солдати, щоб помститися, живцем замурували у стіні лейтенанта, який убив іншого лейтенанта на дуелі. А трапилося це, якщо вірити легенді, у тому самому форті, який став прообразом для локації «Замок». Мабуть, найкращого місця для такого посилання було й не знайти.

Бар «За ваше здоров'я» Fallout 4

Бар «За ваше здоров'я» Fallout 4

У Fallout 4 є безліч посилань на фільми та серіали, які були популярні у вісімдесяті, особливо у англомовної аудиторії. Один із таких серіалів – побутова комедія «Будьмо здорові», де події відбуваються у барі, а його господар і бармен, Сем Мелоне, раз у раз любить поговорити із постійними відвідувачами Нормом і Кліффом.

Південно-західніше від Капітолію в штаті Массачусетс, навпроти альтанки біля ставка Лебедя, є непозначена на карті локація, яка має дуже схожу назву – бар «За ваше здоров'я!». Усередині дуже точно відтворена атмосфера бару з серіалу: присутній і фан-куточок, який повністю присвячений тематиці бейсболу, і навіть два добре впізнавані постійні відвідувачі за центральною стійкою - щоправда, у вигляді скелетів.

Ностромо з фільму «Чужий» у Fallout 4

Ностромо з фільму «Чужий» у Fallout 4


Ця пасхалка відсилає нас ще до однієї картини кінокласики вісімдесятих, цього разу набагато відомішої. Мова йде про науково-фантастичний фільм жахів «Чужий», який вийшов на екрани в 1979 році. Історія про те, як екіпаж корабля Ностромо зіткнувся із жахливою загрозою під час своєї космічної подорожі, знайома багатьом, але навіть враховуючи це, посилання на неї в Fallout 4 дуже легко пропустити, адже воно є дуже неявним.

Погодившись допомогти Братству Сталі, вам доведеться допомагати його членам, іноді виконуючи досить рутинні завдання. Скриптора Хейлін, наприклад, цікавлять різні деталі, за якими доведеться бігати по всій Співдружності. Серед цих деталей такі цікаві предмети як «рефлекторний конденсатор» та «сенсор потоку» – якщо ви дивилися хоча б один фільм із трилогії «Назад у майбутнє», то напевно, згадаєте «конденсатор потоку», який був головним елементом у конструкції машини часу.

Сенсор потоку примітний тим, що поєднує в собі одразу дві пасхалки. І якщо першу, про яку ми щойно згадали, відразу видно з назви, то другу складно помітити, якщо ви не великий фанат фільмів про Чужого. Зверніть увагу на серійний номер пристрою: CM-88B 180924609. Такий самий реєстраційний номер був у корабля Ностромо.  Як то кажуть, сховали так сховали.

«Той, хто біжить по лезу» у Fallout 4

Також у  Fallout 4 є посилання до не менш культового фільму – «Той, хто біжить по лезу», причому не одна, а одразу дві. Першу можна побачити в Даймонд-сіті, якщо виділити трохи часу і пройтися по місцевих магазинах та кіосках. У центрі ринку ви знайдете магазин з їжею «Енергійна локшина», яким керує робот Такахасі. Якщо привітатися з ним, він відповість "Nan-ni shimasu-ka" (що означає з японської "що вам завгодно?"), таке ж питання було поставлене герою Харрісона Форда Декарду в забігайлівці, в якій продавали локшину на початку фільму. Запитував також робот.

«Той, хто біжить по лезу» у Fallout 4

Іншу великодку знайти складніше. Ідіть до складу "Масс Ф’южн", що знаходиться між Брейкхарт-Бенкс і Дженерал Атомікс Галлеріа, обійдіть будинок і після цього ви побачите трубу, по якій можна залізти на дах. Там на вас чекає сцена з кінцівки «Той, хто біжить по лезу»: відключений синт, що стоїть на колінах, а перед ним – труп рейдера в знайомому одязі. Навіть розташування тіл тут прямо як у фільмі, щоправда у фільмі Декард пережив зустріч на даху, а його тутешній версії, на жаль, не пощастило.

«Той, хто біжить по лезу» у Fallout 4

Титанік у Fallout 4

Титанік у Fallout 4

І ще одна кінопасхалка. Мабуть, усі чули про Титанік – і про власне сам злощасний пасажирський лайнер, і про фільм 1997 року, де на тлі його історії зіткнення з айсбергом розгортається історія кохання. Сцена, де Джек і Роза зустрілися разом в останній раз, стала однією із найбільш запам'ятовуваних та впізнаваних у фільмі, а також однією із найтрагічніших у світі кіно.

Команда розробників Fallout 4 вирішила не залишати її поза увагою та додала відповідне посилання у доповненні Far Harbor. Опинившись у Фар-Харборі, підійдіть до озера трохи північніше від Ядра і побачите знайому картину: на поверхні води плавають двері, а на них – два скелети, один лежить зверху, а інший вчепився за край і по пояс знаходиться у воді. Іронічно, проте цього разу на імпровізованому плоті ну точно вистачило б місця для двох, але в результаті не врятувався ніхто. 

«Міцний горішок» та «смертельна зброя» в Fallout 4

«Міцний горішок» та «смертельна зброя» в Fallout 4

Схоже, розробники в Bethesda просто люблять фільми вісімдесятих, у тому числі і бойовики. Великодки до них зустрічаються по всьому світу Fallout 4. А тому зараз мова піде про одну із них, яку можна знайти в регіональному офісі БКОАНТОЛО, на північний захід від Банкер-Хілл.

«Міцний горішок» та «смертельна зброя» в Fallout 4

Посилання ховається в терміналі, серед записів у щоденнику шефа поліції. В одному з них шеф скаржиться на двох офіцерів з-поміж своїх підлеглих: Віллісона і Гіббса. Виявляється, Віллісон не може працювати так, щоб не завдавати шкоди приватній власності, а Гіббс постійно наражає своє життя на небезпеку.

Тут маються на увазі головні герої двох відомих бойовиків вісімдесятих: «Міцний горішок» та «Смертельна зброя». Перший, про кого йдеться у пасхалці – це детектив Джон Макклейн, який любить випивати, сперечатися з керівництвом та завжди залишає після себе руйнування, якого свого часу зіграв Брюс Вілліс.  Другий, про кого згадували у повідомленні – це поліцейський, що навмисно ризикує собою та має суїцидальні нахили, якого звати Мартін Ріггс –  роль якого свого часу зіграв у фільмі Мел Гібсон. Дещо погравшись зі зміною імен проблемних офіцерів із щоденника шефа, отримаємо прізвища цих двох кінозірок.

Дитина у холодильнику в Fallout 4

Дитина у холодильнику в Fallout 4

Ця великодка виконує роль пасхалки, а ще є початком дуже цікавого побічного квесту. У фільмі 2008 року «Індіана Джонс і королівство Кришталевого Черепа» головний герой опиняється у зоні ураження ядерного заряду та ховається у холодильник, щоб урятуватися. Якимось дивом йому це вдається, і після вибуху він продовжує свої пригоди, не отримавши при цьому жодної подряпини.

На південь від Юніверсіті-Поінт та на схід від Джамайка-Плейн можна знайти нічим не примітний холодильник, а в ньому – хлопчика Біллі, якого, схоже, відвідало натхнення після перегляду фільму про великого шукача пригод і який вирішив повторити його трюк, коли почали падати ядерні боєголовки. Його можна звільнити і допомогти знайти батьків, які за збігом обставин все ще живі і здорові, якщо так можна сказати про людей, які перетворилися на гулів. Зрозуміло, вони будуть нескінченно вам вдячні за повернення їхнього хлопчика.

Дитина у холодильнику в Fallout 4

Це вже друге посилання до сцени з холодильником у всесвіті Fallout. Схожа пасхалка була присутня у Fallout: New Vegas, тільки ось там місцевому фанату Індіани Джонса пощастило куди менше: знайшовши холодильник, гравець виявить, що від людини, яка була в ньому, залишився лише скелет і капелюх. Мабуть, не всі холодильники були однаково добре підготовлені до ядерної війни. 

Дитина у холодильнику в Fallout 4

Данвіцькі бурильники в Fallout 4

Данвіцькі бурильники в Fallout 4

Посиланням до літературних творів, розкиданих по всій Співдружності, можна присвятити окрему статтю. Але в цій добірці ми розповідаємо лише про найцікавіші згадки, і ось одна із них. Ця позначена на карті локація, яка має назву Данвіцькі бурильники є прямим посиланням до твору Говарда Лавкрафта «Жахіття Данвіча».

Саме місце - мармуровий кар'єр - знаходиться в північно-східній частині Співдружності, на захід від Діри Х'юго і на схід від Упрівнього. Відвідати його варто хоча б тому, що всередині можна знайти цінні предмети – пупса і журнал. Але головне тут все ж таки не це, а моторошна атмосфера в шахтах, що ніби лабіринтом розкинулися під кар'єром. Все дуже подібне на історію Лавкрафта: є навіть одна сцена, яку ми не будемо вам спойлерити – таке краще побачити на власні очі. 

Данвіцькі бурильники в Fallout 4

Секрети Fallout 4: Приховані локації

Серед секретів, захованих то тут, то там по всій карті, є не тільки посилання на культуру, а й просто цікаві місця, на які можна випадково натрапити, лише ретельно досліджуючи місцевість. Більшість таких місць не відзначено, але є й ті, де позначка є, а сам секрет можна й пропустити, якщо неуважно дивитися. Ось кілька цікавих локацій Fallout 4, куди зазвичай не ступає нога гравця.

Карст «Старе горло» в Fallout 4

Карст «Старе горло» в Fallout 4

Ця локація позначена на карті, а тому знайти її нескладно – прямуйте на захід від теплиці «Грінтоп», а потім йдіть до центру житлового району. Схоже, через сейсмічну активність там утворилася прірва, яка зруйнувала будинки та комунікації. Збоку для гравця локація може виглядати просто як яма, завалена уламками, але все не так просто.

Карст «Старе горло» в Fallout 4

Обережно спускайтеся вниз і будьте готові до зустрічі з кігтем смерті. Внизу стане зрозуміло, що прірва веде до підземної печери, куди можна потрапити, якщо стрибнути у потік води. У печері – озерце, кілька трупів, радтаргани, пункт приготування їжі та журнал, який вам знадобиться. Назад на поверхню доведеться повертатися через підвал зруйнованого будинку, і тут слід проявити обережність: на шляху ви зустрінете кількох ворожих гулів.

Хатина з котами в Fallout 4

Хатина з котами в Fallout 4

Світ Fallout 4 - це не тільки жахливі монстри, безжальні бандити і страждаючі жителі поствоєнного світу. На північний схід від Волден-Понд є непримітна місцина, в якій можна хоч ненадовго, але відпочити від боротьби за своє життя, від постійного пошуку ресурсів, а заразом і від навколишнього негативу. Це невелика хатина, повна котиків.

Хатина з котами в Fallout 4

Тут на вас чекає справжнє котяче царство, де навіть на стінах висять картинки з котами. Можливо, вам доводилося пробігати повз та не звертати на нього увагу, але тепер ви знаєте, що тут можна провести трішки часу з пухнастими створіннями. Дуже нетипове місце для постапокаліптичної пустки якою є світ Fallout, проте саме за це хатина з котами заслуговує на місце в нашому списку.

Секрет сантехніка в Fallout 4

Секрет сантехніка в Fallout 4

Ще одне на перший погляд непримітне, але незвичайне місце у Співдружності – магазин сантехніки на південь від локації «Гравій і пісок». На вигляд – це звичайний склад, яким він і є де-факто, але всередині, на верхньому поверсі, причаївся цікавий секрет, який дуже легко не помітити.

Секрет сантехніка в Fallout 4

Розправившись із радтарганами і знешкодивши розкидані повсюди міни, зверніть увагу на стелю - на ній красується ланцюжок з вантузів, присмоктаних до даху. Ланцюжок веде до дерев'яних дощок, які можна розстріляти, і тоді вниз впаде такий лут, як короткий ін'єкційний карабін і схованка з кришками. Ось такий секрет залишив за собою сантехнік.

Лабіринт Смерті в Fallout 4

Лабіринт Смерті в Fallout 4

А як щодо справжнього лабіринту смерті, який нагадує щось у дусі із серії фільмів «Пила»? У Співдружності є й такий повноцінний будинок жахів. Вхід до нього розташований між лікарнею «Мілтон» та універмагом «Феллонс», і щоб ви точно його не пропустили, довкола хтось дбайливо встановив багато стрілок-вказівників, які в дуже нав’язливій формі рекомендують зайти саме у ті двері.

Лабіринт Смерті в Fallout 4

Усередині вас чекають пастки, гулі, лабіринти коридорів і атмосфера у стилі фільмів жахів. Якщо ви вцілієте, наприкінці шляху на вас чекатиме нагорода – дві клітки з предметами. Але розслаблятися рано - потрібно ще зрозуміти, яку із них можна відкрити, адже одна з них вибухне, як тільки ви спробуєте відкрити іншу.

Ракетний сарай в Fallout 4

Ракетний сарай в Fallout 4

Це місце не приховує у собі чогось дорогого та цінного: його єдине призначення – вас здивувати та повеселити. Шукати його потрібно на північний схід від ретрансляційної вежі OBB-915, це простий сарай, що стоїть на краю крутого схилу. Всередині ви не знайдете ні якихось особливих предметів, ні навіть ворогів, але там буде багато балонів з пропаном і дерев'яні «пускові шахти», що спрямовані в небо над Співдружністю.

Вистріліть по клапану одного з балонів, що лежать на цих стійках, і він здійметься в повітря, а потім яскраво вибухне. Яка від цього користь і чи є якийсь практичний зміст? Та ніякого, але ж дуже весело! Зрештою, чому б не відпочити від будівництва поселень та перестрілок з рейдерами, і не влаштувати собі невеликий феєрверк.

Місце падіння НЛО в Fallout 4

Місце падіння НЛО в Fallout 4

На південний схід від станції «Оберленд» та на південь від броварні «Бінтаун» можна стати свідком справді дивного явища. Коли ваш персонаж досягне 20-го рівня, запуститься скриптова сцена: в небі з'явиться дивний об'єкт, який на великій швидкості прямуватиме до землі, залишаючи за собою слід, і, як наслідок, здійснить явно не м'яку посадку десь вдалині.

Місце падіння НЛО в Fallout 4

Якщо вичислити місце приземлення, ви знайдете НЛО, що розбився, а поруч - печеру. У ній ховається поранений інопланетянин, пілот машини, що впала. Він ворожий до всіх, хто наблизиться, а тому простіше і швидше буде не намагатися  встановити із ним контакт, а добити його та обшукати. В інвентарі прибульця буде потужна зброя – Позаземний пістолет, який цілком вартий того, щоб убити єдиного представника позаземної форми життя в Співдружності.

Місце падіння НЛО в Fallout 4

Секрети Fallout 4: Секретні предмети і не тільки

Світ Fallout 4 сповнений не лише небезпек, а й різноманітних колекційних предметів, журналів та рідкісних моделей зброї. Багато що з цих предметів є пов'язаним із квестами, які так чи інакше трапляться вам за сюжетом. Проте, деякі з них заховані від сторонніх очей, і лише найдопитливіші гравці зможуть їх отримати. Ось кілька таких трофеїв.

Силова броня Х-01 в Fallout 4

Силова броня Х-01 в Fallout 4

Що за Fallout без силової броні у ньому? Наявність у вашому інвентарі механізованого обладунку може значно полегшити вам життя, зробивши подорожі далеко не найприємнішими місцями Співдружності значно безпечнішими. Роздобути його цілком реально - броня класичної моделі Т-60 зустрічається по всьому ігровому світу, а тому доволі важко назвати її унікальним предметом. Однак, якщо ви хочете чогось крутішого, доведеться дуже ретельно пошукати.

Відмінним варіантом досконалого та унікального обладунку є броня X-01, частини якої можна іноді знайти під час своїх пригод по Співдружності. Втім, збирати повний комплект у такий спосіб дуже довго, та й надійним цей метод не назвеш. Набагато краще знайти відразу весь комплект броні, виконавши необхідні умови.

На схід від локації «Добросусідство», поряд із Фанел-Холл, знаходиться будівля під назвою «35 Корт». Усередині доволі небезпечно, але нагорода варта того ризику: розправившись із усіма роботами-охоронцями, ви отримаєте доступ до двох червоних кнопок, після натискання на які з'явиться повний комплект силової броні X-01. Втім, це трапиться тільки у тому разі, якщо ваш персонаж досягнув 26 рівня або вище - персонаж низького рівня з великою ймовірністю отримає звичайну броню.

Десантна броня в Fallout 4

Десантна броня в Fallout 4

На території Співдружності вистачає високих місць. У ході лазіння по дахах, дірявих мостах і до непристойності вузьких парапетах багато гравців неодноразово зривалися із них та падали вниз, і зустріч із землею, буває часто не з приємних. Особливо небезпечно забиратися нагору тим, хто занадто нетерплячий чи неуважний до того, щоби акуратно спуститися вниз у той спосіб, який пропонує гравцю гра.

На щастя, існує модифікація броні для таких випадків – «Десантна броня». З нею ви зможете падати з будь-якої висоти і не отримувати при цьому шкоди. Отримати її можна тільки в одному місці – на верхньому поверсі будівлі компанії Мас Ф’южн, яка знаходиться на північ від локації «Добросусідство» і на захід від Фанел-Холл.

Щоб потрапити туди по-чесному, знадобиться силова броня з реактивним ранцем, тому якщо ви ще не докачали персонажа до потрібного рівня, краще поверніться туди пізніше. Якщо ж у вас є все, що потрібно, скоріше біжіть на верхній поверх і забирайте цей корисний набір деталей із замкненого сейфу.

Броня Грогнака-варвара в Fallout 4

Броня Грогнака-варвара в Fallout 4

У найстрокатішому районі карти Fallout 4 причаївся невеликий магазинчик коміксів – Х'юбріс Комікс. Щоб потрапити всередину, знайдіть яскраві червоні двері недалеко від ставка Лебедя, на захід від клубу Бойлстона, але будьте готові до зустрічі з величезною групою ворожих гулів.

На кінцевому верхньому поверсі зруйнованого магазину, можна знайти пару цікавих дрібниць. У задній частині кімнати, де притаївся найнебезпечніший гуль, буде костюм Срібного Плаща разом зі зброєю. Навіть якщо ви ще не почали пов'язаний з цим персонажем квест, предмети будуть вважатися квестовими, що виключить можливість викинути їх із інвентарю. Одначе, костюм можна одягти і хизуватися, розгулюючи територією Співдружності у стильному образі борця зі злочинністю.

Броня Грогнака-варвара в Fallout 4

В іншій частині кімнати, у відкритих шафках поряд з вікнами, на вас чекає ще більш незвичайне вбрання - костюм Грогнака-варвара. Ця броня, якщо пов'язку на стегнах, рукавички і чоботи взагалі можна назвати бронею, не тільки притягує погляди, а й дає вам бонус до нанесення шкоди в ближньому бою.

Броня Грогнака-варвара в Fallout 4

А на першому поверсі будівлі, у закритій вітрині, лежить фінальна «вишня на торті» для образу варвара – бойова сокира Грогнака, яка хоч і є реквізитом для екранізації пригод популярного героя коміксів, але завдає ворогам цілком реальної шкоди, а також викликає у них кровотечу та приголомшує за рахунок дії легендарного ефекту «Поранення». А тому, сезон вбивчо-реалістичних косплеїв оголошується відкритим!

Броня Грогнака-варвара в Fallout 4

Номер телефону Волт-ТЕК в Fallout 4

Номер телефону Волт-ТЕК в Fallout 4

Хоча цей секрет не про лут, проте його все одно варто згадувати. Кілька разів за проходження гри у вас буде можливість відвідати колишню оселю вашого героя  і добре озирнутися на всі боки. Незважаючи на те, що світ пережив ядерну війну, деякі предмети меблів, фурнітури та іншого облаштування в будинку залишилися недоторканими, хоч і втратили свій колишній вигляд.

Один із таких атрибутів довоєнної пори, що добре зберігся, - це календар Волт-ТЕК, що досі висить на холодильнику. Здавалося б, звичайна декорація, яких у грі і без того багацько, та ось тільки на ньому вказано номер телефону корпорації, і не дивно, що знайшлися гравці, які вирішили за ним зателефонувати.

Сам номер, 1-888-4-VAULTTEC, довший за стандартні американські телефонні номери. Однак, якщо спробувати за ним зателефонувати, це дасть неочікуваний результат: вас привітає повідомлення голосового автовідповідача, яке створене у тематиці гри, та повідомить, що лінія зайнята через несподіваний наплив дзвінків. Дрібниця, здавалося б, але приємно - з нею світ Fallout 4 здається більш реалістичним. Врахуйте тільки, що телефонувати на інший континент, принаймні традиційним способом – дуже вартісна і затратна задумка, тому краще довіртесь редакторам сайту та повірте нам на слово.

Невідомий секрет в Fallout 4

Невідомий секрет в Fallout 4

Серед секретів Fallout 4 є один, у чиє існування багато гравців навіть не вірять. Ще б пак: адже бажаючих прочесати кожен куточок ігрового світу в пошуках всього, що могли сховати розробники, знайшлося достатньо, але, як не дивно, за безліч проведених у його пошуках годин саме цей секрет так ніхто і не знайшов. Такий висновок можна зробити зі слів головного продюсера Fallout 4 Тодда Говарда, які він сказав у 2016 році на саміті DICE.

З тих пір секрет не дає спокою фанатам всесвіту Fallout. Вони перевернули догори дном усі термінали, секретні локації та підземні тунелі Співдружності, але так і не знайшли нічого подібного. Що ж: можливо, коли ви закінчите подорож по всіх пам'ятках нашого сьогоднішнього списку, саме вам пощастить його знайти серед радіоактивних пустель світу Fallout. Можливо комусь із наших читачів доля приготувала шанс розгадати останню загадку Fallout 4.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
359
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0