Найкращі ігри для гри удвох на PlayStation 4 і PS5

GEEKS.NEWS » Статті » Найкращі ігри для гри удвох на PlayStation 4 і PS5
Найкращі ігри для гри удвох на PlayStation 4 і PS5
Статті
18:26, 08 січень 2023
8 148
0

На консолях поточного покоління існує безліч ігор, здатних запропонувати геймеру море позитивних вражень під час гри онлайн, але навряд чи знайдеться щось краще, ніж старі добрі посиденьки з друзями або ріднею на дивані. Правильно підібрана гра може швидко перетворити чотирьох найкращих друзів на заклятих ворогів або на єдиний колектив, який буде працювати як добре (або не дуже) налагоджений годинник. Гра в команді завжди може принести нові емоції, а проходження чергового бойовика на одному екрані починає грати абсолютно новими фарбами.

 На щастя, на PS4 є вдосталь подібних ігор для двох гравців (і навіть трьох і чотирьох), від перевіреної часом класики до абсолютно унікальних перлин, які загубилися на «ігровому дні»  інді-ігор. Представляємо вам список найкращих ігор для PS4 з диванним кооперативом. Зазначимо, що абсолютно всі ігри з добірки доступні на PlayStation 5 нативно або за зворотною сумісністю.

IT TAKES TWO

 It Takes Two – неймовірна пригодницька гра для двох, яка відправить вас у світ казки. Але не доброї, а цинічної і жорстокої, з якої потрібно вибратися парі, що перебуває на межі розлучення. Ця подорож має зміцнити стосунки героїв, але чи вистачить вам сил завершити її? Дуже смішна, всестороння і захоплююча гра, від якої вам не захочеться відриватися.

A WAY OUT

 A Way Out розповідає історію двох ув'язнених, які вирішили здійснити втечу з в'язниці. Щоб втілити в життя задумане, потрібен чіткий план, кмітливість і трохи вдачі... а ще гравці, готові діяти як одне ціле. A Way Out – вражаючий бойовик із захопливими сценами, перестрілками та кумедними міні-іграми.

SACKBOY A BIG ADVENTURE

 Sackboy A Big Adventure - це спін-офф серії LittleBigAdventure, який розповість про пригоди кумедного в'язаного Секбоя, у чий світ вторгся жахливий Векс. Щоб зупинити лиходія, герой має пройти кілька світів і битися з небезпечними поплічниками. У цей ізометричний платформер варто грати як мінімум удвох - по-перше, так веселіше, а по-друге, це надає перепустку в унікальні кооперативні рівні, недоступні для single-player проходження.

JUST DANCE 2022

 Серія танцювальних ігор Just Dance здатна підняти настрій практично у будь-якій ситуації: чи це гравець-одинак, чи це команда танцюристів. Але куди приємніше веселитися в компанії, тому ми рекомендуємо грати як мінімум удвох. Just Dance 2022 - нова частина серії, яка містить 40 попередньо встановлених популярних треків і додатково понад 700 пісень у каталозі Just Dance Unlimited.

UNRAVEL TWO

 Unravel Two - мила пригода, присвячена в'язаним чоловічкам, друзям, які вирушають у довгу дорогу, яка на своєму шляху має чимало випробувань і труднощів. Герої пов'язані ниткою, яку потрібно використовувати в численних головоломках. Проста історія, персонажі, що запам'ятовуються, геймплей, що затягує, - хіба потрібно щось ще для проходження вдвох?

CRASH TEAM RACING NITRO-FUELED

 У цьому ремейку однойменного аркадного рейсингу 1999 року ви зможете вибрати персонажа із серії Crash Bandicoot, сісти в болід і вирушити підкорювати звивисті траси наввипередки з пересічними суперниками і босами. Весела і барвиста гра містить безліч трас і режимів, причому контент не обмежений оригінальною Crash Team Racing, а також містить героїв, арени, скіни і багато іншого з Crash Nitro Kart і Crash Tag Team Racing. І, що найголовніше, грати можна удвох у режимі розділеного екрана!

KNACK 2

 Knack 2 - веселий дитячий платформер про робота, здатного змінювати свій розмір, перетворюючись із маленького на великого і навпаки. Використовуючи це вміння, а також безліч бойових прийомів, герой розв'язуватиме головоломки, битиметься з ворогами і шукатиме секрети на різноманітних локаціях. Тайтл підтримує кооператив, тому стане чудовим варіантом для проведення часу з сім’єю та друзями.

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: SHREDDER’S REVENGE

 Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge – це довгоочікуване повернення класики, зроблене з любов'ю до ретро beat'em'up з приємною піксельною картинкою, захопливими бійками і кооперативом. Граючи з друзями, ви можете обирати персонажів, серед яких четвірка Черепашок-ніндзя, Ейпріл О'Ніл, Сплінтер і Кейсі Джонс, а в ролі супротивників виступлять старі знайомі Бібоп і Рокстеді, Шреддер та інші лиходії.

CUPHEAD

 Cuphead - це ретро платформер і за формою, і за сюжетом. Гра намальована в дусі класичних мультфільмів 1930-х, а її геймплей передбачає низку боїв з босами, кожен з яких відрізняється власною манерою ведення бою. Врахуйте, що Cuphead - гра не для тих, хто розраховує на легку прогулянку, тому ми радимо знайти перевіреного напарника для спільного проходження.

DESTROY ALL HUMANS! 2 – REPROBED

 Ремейк наповненого чорним гумором екшену про вторгнення прибульців, причому ви виступите на боці зла і займетеся знищенням жалюгідних людей, використовуючи весь доступний арсенал, зокрема літаючу тарілку, здатну знищувати цілі квартали. Destroy All Humans! 2 - Reprobed підтримує локальний кооператив, тому ви зможете закликати на допомогу напарника, якщо з якоїсь причини не захочете захоплювати Землю на самоті.

THE DARK PICTURES ANTHOLOGY

 The Dark Pictures Anthology - серія ігор у жанрі інтерактивного кіно, яка налічує чотири гри (у першому сезоні): Man of Medan, Little Hope, House of Ashes і прийдешню The Devil in Me. Кожна гра - хорор, події якого можуть розвиватися в різних напрямках, залежно від вашого вибору, а ігровий процес передбачає локальний і мережевий мультиплеєр: ви зможете вибрати персонажів і відповідати за їхню долю – навіть за безславну смерть, якщо провалите випробування.

THE QUARRY

 Ще один представник інтерактивного жанру, який повторює патерн молодіжного фільму жахів, пропонуючи гравцям узяти під свій контроль життя вожатих, які залишилися в літньому таборі після закриття ще на одну ніч. З кінематографічною подачею і різноманітністю шляхів проходження, гра подарує вам захопливий досвід, і лише від вас буде залежати, чи вціліють герої чи назавжди залишаться в цьому химерному місці.

MINECRAFT DUNGEONS

 Minecraft Dungeons - це діаблоїд "для найменших" геймерів, динамічний кооперативний hack'n'slash екшн, у якому ви будете прориватися через орди монстрів, рятуючи світ. Ваш персонаж може обрати роль залежно від уподобань: стати стрільцем або лучником, завдавати атаки стихійною шкодою або покластися на стару-добру міць меча. А граючи в кооперативі, ви з напарником зможете побудувати ефективну команду.

HUMAN: FALL FLAT

 Неймовірно смішний платформер про пригоду в мінливому світі снів. Герої мандрують фантастичними локаціями, долають перепони та розв'язують головоломки, а гравці тим часом намагаються впоратися з безглуздою фізикою, випадково (або навмисно) заважають одне одному, а також приміряють дивні костюми. Весела гра, багатомільйонні тиражі якої повністю заслужені.

CALL OF DUTY VANGUARD

 Більшість ігор серії Call of Duty підтримують локальний мультиплеєр на консолях. У кооперативі можна боротися із зомбі, а також знищувати суперників у мультиплеєрних матчах. На жаль, не у всіх частинах франшизи локальна гра реалізована якісно, проте Call of Duty Vanguard - якраз той випадок, де було правильно здійснено реалізацію використання сплітскріну. Тому, якщо вибирати проходження Call of Duty для двох, то нехай це буде Vanguard.

STARDEW VALLEY

 Stardew Valley - популярний симулятор ферми від розробника-одинака, який витратив кілька років на створення ідеальної гри. Треба сказати, час було витрачено не даремно: тайтл справді захоплює детальним опрацюванням усіх механік, приємною анімацією і різноманітністю справ, якими можна зайнятися в долині Стард’ю. А щоб не занудьгувати від фермерських буднів, ви можете запросити напарника, який оселиться поруч і допоможе вам виростити рекордний урожай.

UNTIL DAWN

 Until Dawn - перший проєкт студії Supermassive Games у жанрі інтерактивного кіно. Ексклюзивна для консолей PlayStation гра відправляє героїв у пригоду, з якої вони можуть і не повернутися. Завдання "дожити до світанку" стає нездійсненним, з огляду на велику кількість монстрів, що влаштувалися неподалік від заміського будинку, в який приїхали молоді люди на вихідні. Граючи на одній консолі, ви можете розділити між собою ролі і спробувати вберегти своїх персонажів.

STREETS OF RAGE 4

 Серія Streets of Rage повернулася з грою Streets of Rage 4. Це beat'em'up, у якому знайомі з попередніх частин гри герої знову візьмуться бити лиходіїв, пробиваючи собі шлях через вулиці міста, що загрузло в корупції та хаосі. На вас чекають безліч рівнів, сотні супротивників і могутні боси, а класичний геймплей жанру розбавляється низкою нових механік.

SID MEIER’S CIVILIZATION VI

 Легендарна стратегія з культової серії ігор пропонує на консолях адаптований геймплей. Керувати за допомогою геймпада тут нітрохи не складніше, ніж користуватися клавіатурою і мишкою, а інтерфейс враховує те, що гра відтворюється не на моніторі ПК, а на екрані телевізора. Sid Meier's Civilization VI - це недоспані ночі в спробах створити ідеальну цивілізацію, класичне "ще один хід - і спати", а також захоплююче протистояння (або, за бажанням, співпраця) в хот-сіт режимі.

TEAM SONIC RACING

 Team Sonic Racing - це веселі аркадні перегони, в яких можна як змагатися, так і співпрацювати: недарма ж у назві є слово "team". Учасники тут об'єднуються в команди і можуть допомагати один одному, ділитися прискореннями і посиленнями. З другого боку – це типова гоночна гра в дусі Mario Kart, де важливо не тільки набирати максимальну швидкість і акуратно входити в повороти, а ще й вибивати суперників з траси, використовуючи бонуси, які підбираються.

RIVER CITY GIRLS

 Ще один кооперативний beat'em'up, цього разу - присвячений пригодам дівчат-школярок, які рятують своїх хлопців від бандитів. Героїні вирушають на вулиці Рівер-Сіті, щоб розібратися з кривдниками, на гравців же чекає завзятий файтинг з безліччю прийомів і можливістю ламати предмети оточення об голови злочинців.

MORTAL KOMBAT 11

 Що може бути краще за хороший файтинг? Mortal Kombat 11 - гра для проведення вечорів за гротескно-кривавими файтингами, у якій вам доступна велика кількість героїв із різноманітними здібностями. Тут є як класичні персонажі, на кшталт Скорпіона і Саб-Зіро, так і новачки, а також гості з інших всесвітів, наприклад, Термінатор, Робокоп і Рембо. Особливих навичок гра не вимагає, завчати комбінації клавіш не потрібно, тому в ній однаково весело і новачкам, і майстрам.

TINY TINA WONDERLANDS

 Події Tiny Tina Wonderlands розгортаються у всесвіті серії Borderlands, а сюжет зосереджений навколо вигаданої рольової гри, яку влаштувала Крихітка Тіна. Тут фантастичні гармати змішуються з типовою для фентезі магією, а чорний гумор частенько виходить за всі межі дозволеного. На консолі доступний сплітскрін-режим, тому ви зможете подорожувати світом, сповненим чаклунства і крутих стволів, удвох із напарником.

LEGO-ІГРИ

 Усі ігри з лінійки LEGO від студії TT Games розраховані на проходження удвох. Це веселі казуальні пригоди, які не вимагають від гравців значних навичок і чудово підходять для гри з будь-якою людиною, далекою від хардкорного геймінгу. У серії є безліч ігор на будь-який смак, з оригінальними світами або реалізованих у відомих всесвітах, на кшталт "Гаррі Поттера", "Володаря перснів", коміксів Marvel і DC, тощо.

ROCKET LEAGUE

 Який же список ігор з диванним кооперативом обійдеться без знаменитого автофутболу? На одному розділеному екрані до чотирьох гравців можуть взяти участь у напруженому матчі, жбурляючи величезний м'яч за допомогою швидких машинок. Втім, після кількох великих оновлень ви вже можете не обмежувати себе одним лише футболом: у вашому розпорядженні хокей, баскетбол і навіть "Дропшот", де доведеться трощити покриття стадіону.

GANG BEASTS

 Ці комічні вуличні бійки йшли до свого релізу дуже і дуже довго. Анонсована за кілька років до виходу, що відбувся в 2017 році, гра виявилася божевільною, абсурдною і, в якомусь сенсі, геніальною. До чотирьох гравців на одному екрані (і восьми - через мережу) можуть керувати різнокольоровими пластиліновими істотами, що зійшлися в смертельній сутичці. Мета проста: здолати супротивників, використовуючи для цього всі доступні засоби, від свого тіла до навколишніх предметів. Завдяки кумедному вигляду персонажів і ну зовсім незграбній фізиці, те, що відбувається на екрані, регулярно викликає сміх і посмішки.

RAYMAN LEGENDS

 Ця гра, можливо, і вважається зараз застарілою, але її диванний кооператив, як і раніше, надає море позитиву. Бігти і стрибати рівнями, роздаючи ворогам стусани неймовірно весело (чого варті тільки одні музичні рівні!), а додаткову родзинку додає можливість позмагатися з друзями. У цій частині в гру додали Кунфут, кумедну футбольну міні-гру, граючи в яку можна відволіктися від сюжетної кампанії. Rayman Legends – це яскрава, весела і динамічна гра, що заслужено ставить її в ряд з найкращими іграми для кількох гравців на одному екрані.

THE JACKBOX PARTY PACK 5

 Колекція з кількох розумних ігор для вечірок, у яких можуть брати участь до восьми гравців за допомогою своїх смартфонів. Ігри смішні, часом дивні, але майже всі вони здатні розважити групу друзів, які зібралися приємно провести вечір. Врахуйте, що для її придбання вам знадобиться американський акаунт PSN.

KEEP TALKING AND NOBODY EXPLODES

 Хіба не чудово, коли гра спонукає використовувати якийсь аксесуар найнезвичнішим для нього способом? Прикладом такої гри є KTNE - найбільш соціально-орієнтована гра, максимальні враження від якої можна отримати лише з найбільш асоціальним аксесуаром – PS VR. Звичайно, можна грати і без цієї зовсім недешевої гарнітури, однак, у віртуальній реальності гра буквально розквітає. Мета проста: потрібно знешкодити бомбу. Однак інструкцію може прочитати лише один із ваших союзників. Загалом, продовжуйте говорити, і ніхто, надіюсь, не злетить у повітря.

DIVINITY: ORIGINAL SIN II — DEFINITIVE EDITION

 Повне проходження D:OSII в компанії з другом саме по собі можна назвати досягненням. Це класична складна рольова гра, а додавання в неї другого гравця лише зробить все більш заплутаним. Вибір одного гравця впливає і на його напарника, а чудова система генерації персонажа залишає величезний простір для відігравання ролі. Так, з товаришем грати в неї непросто, але, повірте, воно того варте.

BORDERLANDS: THE HANDSOME COLLECTION

 У наш час онлайнового мультиплеєра дні шутерів зі спліт-скріном, здавалося б, давно минули, але Borderlands: THC відважно кинувся це спростовувати, видавши можливість грати вчотирьох на одному екрані! Ремастер найкращого лут-шутера (і його пре-сиквелу) із сотнями годин геймплею ідеально підходить для вечірнього розслаблення на дивані з неспішним фармом нових гвинтівок, звичайно ж разом з другом (або відразу трьома). Ви можете грати і в онлайн-режимі, але хіба це замінить живе спілкування?

TOWERFALL ASCENSION

 Без скромності можна заявити, що TowerFall Ascension – одна з найкращих мультиплеєрних ігор для PS4. Її бойова система з луком і стрілами, можливо, надмірно проста, проте вельми захоплива і має достатнє розмаїття застосування, щоб навіть через години награного часу ви відкривали для себе нові аспекти її застосування. Різноманітність підтримується спільними і змагальними режимами, а просте управління встановлює надзвичайно низький вхідний поріг для новачків і недосвідчених геймерів.

FIFA 22

 Серія ігор FIFA завжди вирізнялася вражаючим набором можливостей для офлайн-гри, а тому не дивно що винятком не стала і ця гра. Новий гравець може під'єднатися просто в процесі матчу, просто ввімкнувши геймпад, і ви зможете на пару відіграти цілі сезони або чемпіонати. Широкий спектр опцій, налаштувань і конфігурацій управління дає змогу швидко влитися в гру практично будь-кому.

DIABLO III: ETERNAL COLLECTION

 Складно посперечатися з тим, що Diablo III є офлайновою мультиплеєрною грою. Вона ідеально підходить для нічних посиденьок, під час яких будуть вирізатись тисячі монстрів, знаходитись сотні предметів спорядження, а гравці будуть випивати відра кави (або чого-небудь іншого). Незважаючи на прохолодний прийом ігрового ком’юніті під час релізу, ця гра Blizzard вже давно записана до лав класичних. Обов'язкова до ознайомлення всім любителям диванного кооперативу.

OVERCOOKED 2

 Квінтесенція локального мультиплеєра. Кухонне божевілля. Крики радості при отриманні трьох зірок. Нові рівні, рецепти, геймплейні фічі та неймовірно низький поріг входу. Чи граєте ви в спільному режимі, чи в змагальному, ключ до перемоги завжди перебуває у спілкуванні та координації дій. Заслужене перше місце нашого списку найкращих ігор для кількох гравців на одному екрані.

ROCK BAND 4

 Бум на музичні ігри зійшов нанівець швидко, однак, поза всякими сумнівами, Rock Band 4 стала однією з найкращих ігор із режимом спільного проходження. ЇЇ мультиінструментальний формат ідеально підходить для вечірок і посиденьок із друзями, а величезний каталог із сотень гуртів і жанрів врятує від одноманітності та надовго утримає вашу увагу. Найкраща музична гра для кількох гравців, яку ви тільки зможете знайти на PS4.

Stikbold! A Dodgeball Adventure

 Божевільна і хаотична консольна версія гри "Бугаї" виникла з нізвідки, одразу завоювавши увагу геймерів динамічним геймплеєм і кумедним стилем. До чотирьох гравців можуть об'єднуватися в команди або битися кожен сам за себе на кількох незвичайних аренах. Керування дуже просте, але в грі вистачає своїх тонкощів, щоб загострити суперництво й утримати увагу геймерів. Останньому сприяє і кумедний візуал Stikbold.

NIDHOGG 2

 Першій частині гри дивним чином вдалося об'єднати в собі бої на мечах з перетягуванням каната, але сиквел обзавівся новими механіками, що зробило його ще більш захопливим. Новий стиль графіки, безліч нової зброї і набагато більший список рівнів для дуелей, ось чим може похвалитися Nidhogg 2. Специфіка її така, що одночасно на одному екрані можуть битися лише двоє гравців, але цілком можна влаштувати турнір за право бути з’їденим гігантським небесним змієм. Рекомендуємо спробувати цю гру, адже існує велика ймовірність, що, незважаючи на незвичайний візуальний стиль, ви назавжди станете її палким прихильником.

That's you!

 Як відомо, Sony намагається урізноманітнити своє портфоліо ігор для вечірок, нарощуючи асортимент добірки PlayLink, з якої в наш список потрапила гра "That`s you!". Група гравців зі смартфонами в якості контролерів відповідає на різні запитання, робить селфі та змагається у творчих випробуваннях, що, часом, виливається у вкрай смішні ситуації. Чудова гра для казуальних геймерів, або для гри з вашою ріднею, які можуть бути далекими від відеоігор.

ULTIMATE CHICKEN HORSE

 Хіба може гра з такою назвою виявитися поганою? Це 2D-платформер з дійсно геніальною ідеєю - ви будуєте рівень прямо під час гри, розміщуючи пастки і перешкоди для своїх суперників, яких ви повинні випередити на шляху до фінішу. Найприємнішим є те, що UCH відмінно збалансована і грати в неї в компанії - суцільне задоволення.

EVERYBODY’S GOLF

 Крім відомої онлайнової складової, в Everybody's Golf є й офлайн кооператив, у якому можуть змагатися до чотирьох гравців, вибираючи матчі на 9 або 18 лунок. Як зрозуміло з назви гри, це легка і приємна розвага, гольф, доступний практично кожному, незалежно від навичок. Ідеальна гра для сімейного відпочинку.

WORMS W.M.D

 Наш список ніяк не міг обійтися без гри про черв'яків, і Worms W.M.D. - найкраща з доступних на PS4. Класичний геймплей часів Worms: Armageddon, війна черв'яків, яку ви всі знаєте й любите, зображена в новій мультяшній промальовці. W.M.D. не надто багато додала до перевіреної часом формули геймплею, однак, вона заслужено вважається чудовою грою для двох і більше гравців.

THE SWORDS OF DITTO

 Особливість цієї гри полягає в тому, що ваш друг може приєднатися до пригоди в будь-який момент, а спільна гра в The Swords of Ditto багата ситуаціями, що запам'ятовуються. У ній легко можна провести чимало годин, розв'язуючи різноманітні загадки або пораючись із небезпечними ворогами. Ба більше, частина параметрів гри, наприклад, карта, генерується випадковим чином, що дає вам зайвий привід для повернення.

DRAGON’S CROWN PRO

 Реалізована в приголомшливому стилі, Dragon's Crown Pro поєднує в собі елементи жанрів beat-'em-up і dungeon crawler, і найбільші відчуття від гри досягаються в компанії друзів. До трьох осіб можуть у будь-який момент приєднатися до вашого персонажа, вирушивши на зачистку підземель і за досягненням нових рекордів у знищенні гігантських босів.

А які ще кооперативні ігри на консолі від "синіх" знаєте ви? Діліться своїм досвідом та міркуваннями в коментарях та допомагайте іншим знаходити справжні ігрові перлини для гри з друзями.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
397
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
357
0