Hogwarts Legacy – RPG у сетинґу «Гаррі Поттера»: усе, що відомо про гру

GEEKS.NEWS » Статті » Hogwarts Legacy – RPG у сетинґу «Гаррі Поттера»: усе, що відомо про гру
Hogwarts Legacy – RPG у сетинґу «Гаррі Поттера»: усе, що відомо про гру
Статті
07:44, 22 січень 2023
422
0

Hogwarts Legacy офіційно анонсована, і в даному матеріалі ми розповімо про те, що варто знати перед покупкою гри.
Фанати Гаррі Поттера були приємно здивовані, коли користувач Reddit VapeThis Bro у 2018 році опублікував неофіційний ролик про імовірне розроблення гри в культовому всесвіті для консолей і ПК.
Витік інформації підтвердився у вересні 2020 року, з анонсом гри Hogwarts Legacy для РС і консолей PlayStation і Xbox. Ось усе, що нам було відомо про неї донедавна.

Трейлер гри Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy виглядає приголомшливо. Помітно те, що розробники взяли за основу стиль фільмів про Гаррі Поттера: Гоґвортс та інші локації виглядають саме так, якими ми їх бачили в кіно, і це буде чудовою причиною  для фанатів та шанувальників знову повернутися в улюблений всесвіт.

Окремо варто відзначити якість графіки: незважаючи на те, що гра вийде на PS4 і Xbox One, вона демонструє вражаючий рівень деталізації, що забезпечить гравцям кінематографічний досвід.

Нарешті, знайомі нотки у музичному супроводі пробирають до мурашок, а можливість пройти тест сортувального Капелюха власноруч створеним персонажем зачаровує.

Про що сюжет гри Hogwarts Legacy

Події гри відбуватимуться наприкінці XIX століття, приблизно за 100 років до того, як Гаррі Поттер потрапив до Гоґвортсу, і ролівка розповість гравцеві абсолютно нову історію, не пов'язану з книжками та фільмами. Автори обіцяють показати Школу чарів та чаклунства такою, якою її запам'ятали з кіносаги, але з поправками на цей часовий відрізок - деякі кімнати змінять свій вигляд. З очевидних причин ми не зустрінемо знайомих персонажів (вони ще не народилися на момент подій), однак це не стосується привидів, на кшталт Майже Безголового Ніка.

Про що сюжет гри Hogwarts Legacy

Джерело зображення: Avalanche Software

На початку вам буде потрібно створити власного персонажа з можливістю кастомізувати зовнішність і вибрати факультет, причому гуртожиток для кожного з них матиме свої характерні риси. Це цілком звичні для RPG елементи, появи яких в іграх про Гаррі Поттера фанати чекали впродовж усієї історії їхнього існування.

Головним героєм стане студент-п'ятикурсник у якому зосереджена сила, здатна розколоти світ. Він починає навчання пізніше за інших студентів, тому буде новачком у Гоґвортсі; напевно, під час сюжету ми дізнаємося більше про його минуле.

Йому доведеться битися зі злими чарівниками, – у трейлері було видно людей у масках, напевно представників ордену на кшталт Смертежерів, - а також заводити союзників, досліджувати світ і вивчати заклинання. Ймовірно, у сюжеті фігуруватимуть відомі за книжковим циклом особистості - наприклад, Ніколас Фламмель.

Про що сюжет гри Hogwarts Legacy

Джерело зображення: Avalanche Software

Але перш за все - навчання: протагоніст буде змушений відвідувати різні уроки, на кшталт зіллеваріння, а також під час яких гравцеві доведеться брати участь у міні-іграх. У цьому плані Hogwarts Legacy нагадує культову Bully від Rockstar. Крім цього, у грі буде повністю відкритий для дослідження Гоґвортс, де можна знайти безліч секретів, використовуючи вивчені заклинання, а у Таємній кімнаті герой зможе облаштувати цілий штаб, де можна буде варити зілля, вирощувати рослини і покращувати екіпіровку.

Крім того, важливу роль в оповіданні зіграють однокурсники протагоніста. Деякі з них стануть супроводжувати його на завданнях, з ними можна розвивати стосунки, і якщо зв'язки зміцняться досить сильно, друзі дадуть гравцеві особистий квест - це схоже на завдання на здобуття лояльності напарників із серії Mass Effect і Dragon Age.

Нам також належить відвідати культові місця неподалік від Гоґвортса, такі як Гоґсмід або Коса Алея. Тут можна прикупити нові зілля, магічні прилади та предмети кастомізації, однак за межами школи герой не зможе почуватися у безпеці: він неминуче зіткнеться з темними чарівниками.
До того ж, гравці зустрінуть нових істот, натхненних фільмом "Фантастичні звірі і де їх шукати". З'являться також грифони, кентаври, місячні тільці та гобліни.

Про що сюжет гри Hogwarts Legacy

Джерело зображення: Avalanche Software

Світом можна буде пересуватися, зокрема, за допомогою мітли, а в міру проходження в грі будуть змінюватися пори року.
У грі обіцяють систему моралі, що впливає на взаємовідносини NPC з персонажем гравця залежно від його вибору та вчинків під час гри. Тому нам цікаво, чи зможе гравець граючи за справді злого варіанта проходження отримати більш моторошні заклинання на кшталт забороненого "Авада Кедавра".

Чим зайнятися у грі Hogwarts Legacy: огляд геймплею

Гра жанру RPG у сеттинґу "Гаррі Поттера" відкриває гравцям безліч можливостей для отримання власних унікальних вражень. Вибір класу персонажа від самого початку гри дає змогу гравцям одразу спеціалізуватися на певному напрямку: дуелях, зіллеварінні тощо, що спричиняє появу різноманих стилів проходження гри, які можуть значно впливати як на бій та крафт предметів, так і на взаємодію із персонажами.

Герой зможе вивчити безліч заклинань: левітацію, заклинання захисту себе і напарників, підпалу предметів та багато інших. Розробники навіть натякнули на використання забороненої магії: у трейлері прозвучало знамените заборонене заклинання "Авада Кедавра"! Під час проходження гравці отримуватимуть досвід, який можна вкладати в нові таланти, поділені на п'ять гілок розвитку.

Чим зайнятися у грі Hogwarts Legacy: огляд геймплею

Джерело зображення: Avalanche Software

Чимало уваги в грі приділено у аспекті крафтингу, покращенню спорядження, варінню зілля і вирощуванню рослин. Наприклад, за допомогою мандрагори можна буде оглушити супротивників, що дасть шанс розкидати їх ударами чарівної палички. І це лише мала частина того, що зможе запропонувати нам бойова система Hogwarts Legacy: сутички виглядають дуже захоплююче та феєрично, а заклинання можна комбінувати з уміннями напарників.

Можливо, навіть такі незначні моменти, як вибір персонажа-напівкровки, впливатимуть на ставлення до нього інших учнів і професорів. Гоґвортс - це школа чаклунства, а тому підвищення параметрів і здобуття нових навичок може бути реалізовано через вивчення уроків з різних предметів.

Наприклад, щоб знизити кількість необхідних компонентів для варіння зілля лікування або збільшити об'єм зілля, який може готувати ваш персонаж, потрібно буде приділити більше часу вивченню зіллеваріння і отримати переваги, які можуть бути недоступні іншим гравцям, що лише зосереджені на вивченню заклинань.

Чим зайнятися у грі Hogwarts Legacy: огляд геймплею

Джерело зображення: Avalanche Software

Безумовно, бої будуть важливим елементом геймплею. За всі ці роки так було в кількох іграх про Гаррі Поттера – як із цілком гідною, так і з відверто жахливою реалізацією. У грі буде доступно руйнування оточення (і дракони!), завдяки чому застосування заклинань має бути набагато захопливішим і атмосфернішим.

Коли вийде гра Hogwarts Legacy

Відносно недавно Avalanche Software оголосило дату релізу гри, а саме на 10 лютого 2023 року. Проте не все так райдужно, як би здавалося, адже розробники перенесли реліз гри для деяких консолей на два місяці після офіційного релізу. Згідно із актуальною інформацією реліз на різних платформах варто очікувати у такому порядку:

  • Xbox Series, PS5 і ПК - 10 лютого 2023 року (7 лютого для тих, хто оформив попереднє замовленя Deluxe Edition)
  • Xbox One і PS4 - 4 квітня 2023 року
  • Nintendo Switch - 25 липня 2023 року.

Коли вийде гра Hogwarts Legacy

Джерело зображення: Avalanche Software

Також в окремому матеріалі ми розповіли про актуальні системні вимоги для цієї чудової гри.

Масштабна RPG у сеттинґу "Гаррі Поттера" – з високою імовірністю може виявитись саме тією грою, на яку так довго чекали затяті фанати всесвіту. Гравці, нарешті, отримають шанс на власні пригоди в Гоґвортсі, не пов'язані з історією Гаррі, Рона та Герміони. Розробники ж у свою чергу називають гру "тим, на що шанувальники "Гаррі Поттера" чекали 20 років".

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
434
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
393
0