12 порад початківцю в Wo Long: Fallen Dynasty

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » 12 порад початківцю в Wo Long: Fallen Dynasty
12 порад початківцю в Wo Long: Fallen Dynasty
Гайди
20:29, 07 березень 2023
709
0

Wo Long: Fallen Dynasty - нова souls-like пригодницька гра від студії Team Ninja, відомої за дилогією Nioh. Зважаючи на жанр, однією з основних особливостей гри є непересічна складність, здатна вибити з колії навіть найзапекліших геймерів. Саме тому перед тим, як поринути у вир подій фентезійного давнього Китаю, варто ознайомитися з кількома цінними порадами.


Не забувай ставити прапори

Як і у будь-якій souls-like грі, у Wo Long є точки відпочинку і покращення. У даному випадку це - прапори. Знаходити їх на мапі є дуже важливим одразу з кількох причин. По-перше, біля прапорів можна вдосконалити свого персонажа, змінити набір заклять, викликати підкріплення тощо. По-друге, відкриття нових прапорів підвищує моральний ранг, що робить персонажа більш стійким до ушкоджень. По-третє, чим більше прапорів ти відкриєш, тим вищою буде нижня межа рівня моралі. Нижче цієї межі твій рівень моралі не може опуститися за жодних обставин, тож корисно, щоб вона була якомога вище.

Не забувай ставити прапори 

Дивись під ноги

Світ Wo Long небезпечний не тільки ворогами, а й різноманітними пастками, розкиданими по світу. Окрім того, зашкодити може ще й природа. Наприклад, якщо випадково поплавати у водоймі, рівень здоров’я може впасти до критичного рівня, а налипання мулу відчутно знизить швидкість пересування. Гра і так сповнена противників, тож не варто робити навколишній світ одним з них.

Став гру на паузу

На відміну від більшості ігор жанру, у Wo Long доступна опція паузи. Звісно, комусь це може здатися спрощенням, та варто визнати, що досить зручно призупинити гру у разі необхідності, при цьому не хвилюючись, що до моменту повернення від персонажу й мокрого місця не залишиться. Втім, не все так просто. По-перше, щоби зупинити гру мало натиснути відповідну клавішу на контролері, необхідно зробити ще одну дію у меню, що відкрилося. По-друге, під час паузи ти не зможеш робити нічого іншого, окрім як спостерігати напис “Пауза”. І коли я кажу “нічого іншого”, я саме це й маю на увазі.

Грай у компанії

Wo Long - нетипова гра для свого жанру ще й тим, що у ній присутній кооператив. З souls-like ігор, у яких він теж був можна відзначити хіба що Remnant: From the Ashes. Завдяки такій можливості, страждати тепер можна не тільки самостійно, а й у компанії друзів. Втім, навіть якщо пограти ні з ким - нічого страшного. У Wo Long можна викликати підкріплення, що складається з NPC, при чому, більшість гри з тобою може подорожувати одразу до двох компаньйонів. Таким чином, до речі, можна регулювати складність гри. Якщо хочеться нижчу складність - клич напарників, адже HP ворога не залежить від їхньої кількості. Хочеш справжнього виклику - долай опонентів самотужки.

Грай у компанії 

Використовуй смертельні удари

У випадку, якщо тобі вдалося зламати бойовий дух суперника, або підкрастися непомітно, і недруг позначився червоним колом, не забудь завдати смертельного удару. Він не тільки завдає великої шкоди, а й супроводжується красивою анімацією. Окрім того, знижується й моральний рівень опонента. Таким чином немає жодних причин не використовувати його за кожної нагоди.

Навчися парирувати

У Wo Long: Fallen Dynasty критично важливо навчитися парирувати удари суперників. Можна сказати, що це є однією з базових навичок у грі. Так, це складно, адже необхідно вивчати таймінги для кожного виду зброї, але завдяки постійній практиці тобі відкриється навичка, що дасть можливість не тільки ухилятися від ударів, а й контратакувати суперників, що зробить твого персонажа набагато небезпечнішим бійцем.

Навчися парирувати 

Збирай і милуйся

Так, Wo Long дійсно можна “пробігти” у стилі спідранерів, та, на мою думку, цього робити не варто. Завжди корисно роззирнутися навколо, адже у закутках ігрового світу часто можна знайти ворогів, з яких можна отримати багато Чі, скриню з хорошим лутом, або й просто місце,з якого відкривається чудовий вид. Прикладами таких місць є вид з пагорбу у провінції Цзі або квіткове поле на горі Тяньчжушань.

Остерігайся набігів

Час від часу на гравця нападають NPC-загарбники. Це випадкова подія, та варто бути готовим до того, що в будь-який момент на тебе можуть побігти вороги звідусіль. Зазвичай вони дещо сильніші, ніж звичайні NPC, але й винагороду за перемогу над ними можна отримати хорошу. Також, деколи на допомогу гравцю можуть прийти й недосконалості самої гри. Наприклад, вороги можуть застрягти в текстурах, що виглядає досить весело.

Не забувай годувати Шітішу

Шітішу - це невеличкі демони-панди, яких можна зустріти протягом всієї гри. Шітішу, до речі, перекладається, як “жувач заліза”, що й натякає нам, чим їх годувати: металевими предметами. Взамін ти отримаєш від демона аксесуар, який може володіти корисним властивостями: фізичний захист, опір стихії тощо. Згодовуючи непотрібні предмети цим пандочками можна не тільки здобути корисний предмет, а й позбутися мотлоху, тож за можливості завжди годуй цих ласунів.

Не забувай годувати Шітішу 

Використовуй Жили Дракона

Під час гри тобі знадобиться багато предметів, та є такі, які варто використати одразу після їхнього знаходження, а саме - два типи предметів, зроблених з Жил Дракона. Обидва вони потрібні для покращення ліків Дракона. Перші з них - Кристали з Жил Дракона, збільшують кількість використань ліків Дракона. Другі - Есенція з Жил Дракона, збільшують кількість HP, що відновлюється за одне використання ліків Дракона.

Використовуй Жили Дракона 

Відвідуй Приховане селище

Приховане селище - це своєрідний хаб, де можна приємно провести час і поспілкуватися з різноманітними персонажами, що розкажуть свої історії про те, що відбувається у світі гри, про чоловіка, якого дружина послала за інгредієнтами для ідеального пива або про дівчину, що загубила свої ключі під час тренування. Крім того, тобі трапляться два особливі NPC: Цзуо Кі (чаклунка, що може змінювати характеристики персонажа і його зовнішній вигляд) і Чжу Ся (коваль, який може вдосконалювати спорядження і наносити на нього косметичні прикраси).

Будь агресивним

Wo Long - це гра, що заохочує гравця бути агресивним. Одна з основних механік під час бою - це атакувати ворога, допоки він не відкриється для фатального удару, про який вже йшла мова раніше. Такий удар дасть можливість не тільки вбити слабкого супротивника, а й знизити мораль Боса, що дасть можливість наносити по ньому надалі ще більше шкоди. До того ж, звичайні атаки не споживають витривалості, завдяки чому можна безперервно атакувати ворога. Таким чином, гра спонукає не до пасивного ігроладу з очікуванням відповідного часу для атаки, а до активної поведінки, якою гравець сам нав’язує опоненту темп поєдинку.

Будь агресивним 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0