Скандал з прапорами в Marvel's Spider-Man

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Скандал з прапорами в Marvel's Spider-Man
Скандал з прапорами в Marvel's Spider-Man
Ігрові новини
05:30, 18 серпень 2022
483
0

Не встигла осісти курява навколо виходу ПК-версії Marvel's Spider-Man, як мережу сколихнув гучний скандал. Справа в тім, що одному з модоробів не сподобались прапори на підтримку LGBTQ+ і він вирішив замінити їх на прапори Дядечка Сема. 

Свою нехитру модифікацію він виклав на один з найпопулярніших агрегаторів модів - NexusMods. Через деякий час модифікацію видалили.

Подія набула такого резонансу, що власникам порталу довелось пояснити свою позицію.

«Ми не хочемо і не будемо сперечатися з вами», — каже Робін Скотт. «Зараз ми пояснили нашу позицію, і ми не будемо надавати вам платформу для викривлення нашої позиції, щоб підживити ірраціональний і параноїдальний наратив. Ви можете зробити це в іншому місці, а де саме нам не цікаво читати. Якщо ця політика вас засмучує, якщо ми порушили якийсь моральний кодекс поведінки як бізнес, який ви не можете прийняти, тоді, будь ласка, видаліть свій обліковий запис і рухайтеся далі, як і ми».

Більш детальну відповідь можна почитати на порталі NexusMods та PCGamer.

Тобто автору просто не надали площадку для публікації своєї модифікації та запропонували викласти мод в іншому місці. 

Цей скандал зачепив навіть Україну, адже серед українських геймерів почали ширитися чутки, що Sony заблокувала модифікацію, яка замінювала прапори в грі на Державний Прапор України. Таким чином хтось надіявся зіткнути українських геймерів та студію лобами і зіпсувати відносини.

Всі чудово розуміють, що вихід гри на ПК суттєво відрізняється від консольної прем'єри, адже на ігрових консолях немає змоги редагувати ігрові файли, без порушення працездатності гри. 

А ось на ПК ситуація кардинально інша. Тут модороби створюють фанатські виправлення ігрових недоліків, додають альтернативні вигляди персонажів та навіть створюють цілісні ігри з своїм унікальним сюжетом, базуючись на оригінальній забавці.

До слова для гри Marvel's Spider-Man існує уже декілька модифікацій, які дають змогу пограти за Меррі Джейн, Кінгпіна та Чорну Кішку. А ще комусь прийшло в голову, що хорошою ідеєю буде кидатися могильною плитою Дядечка Бена в ворогів під час сутичок. І не кажіть потім, що розробники не лояльні до модоробів.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0