Пристрій, який дозволяє підключати картриджі GameBoy до Steam Deck

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Пристрій, який дозволяє підключати картриджі GameBoy до Steam Deck
Пристрій, який дозволяє підключати картриджі GameBoy до Steam Deck
Техніка і Наука / Ігрові новини
14:47, 16 жовтень 2022
310
0

Steam Deck - не лише дорога портативна консоль, яка дозволяє будь-де грати в сучасні AAA-ігри. Завдяки можливості встановлення різноманітних модифікацій та запуску сторонніх програм і доволі зрозумілій архітектурі, Steam Deck став знахідкою для ентузіастів, які використовують цю портативну консоль не за прямим призначенням. 

Epilogue, виробник пристроїв для емуляції старих ігор на сучасних платформах повідомив, що їх пристрій Game Boy GB Operator від тепер працює на Steam Deck. Тобто, з'явилась можливість придбати Game Boy GB Operator, вставити в нього картридж від Game Boy та насолоджуватися грою на портативній консолі. 

Даний периферійний пристрій з'явився минулого року та був створений для роботи з ПК на Windows, Linux або MacOS. Конфігурація пристрою для Steam Deck коштує трохи дорожче - $50. Але ця ціна відносно непогана, якщо порівнювати з аналогами, які використовують ригінальне апаратне забезпечення та коштують понад $220.

Operator GB працює на емуляторі mGBA, який має відкритий код, на відміну від конкурента FPGA апаратного рівня, яке ви бачите в Analogue Pocket або MiSTer.

Такий потенціал Steam Deck до запуску ретро-ігор надихає, адже не кожен може дозволити собі дорогі репліки оригінальних консолей того часу, або не менш дорогі апаратні рішення. Раніше з'являлась інформація про можливість запуску на Steam Deck Wii U/Nintendo DS ігор. 

Сама ж Nintendo не спішить давати своїй аудиторії офіційне рішення для запуску картриджів від старих консолей. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0