Підсумки першого місяця продажу Steam Deck від Valve

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Підсумки першого місяця продажу Steam Deck від Valve
Підсумки першого місяця продажу Steam Deck від Valve
Ігрові новини
20:55, 10 квітень 2022
338
0

Із того моменту, як Гейб Ньюел доставив перші копії своєї ігрової приставки першим клієнтам пройшов цілий місяць. Цю подію компанія Valve вирішила відзначити у своєму блозі. За даними, які надає компанія, уже близько 2000 ігор отримали позначку "Deck Verified" або "Playable". Ці позначки означають, що гра придбана в Steam відмінно працює на консолі Steam Deck, або просто є іграбельною. 

«Було цікаво спостерігати за різноманітністю ігор, у які грало співтовариство — новими та старими, великими та маленькими, у кожному жанрі — здається, що гравці отримали багато задоволення від Deck», — пише Valve. "Ми збираємося продовжувати стягувати плату через каталог Steam і не можемо дочекатися, щоб поділитися наступною важливою віхою тут". Якщо ви хочете допомогти, Valve додала функцію зворотного зв'язку для ігор з перевіреною підтримкою Deck, щоб користувачі Steam Deck могли погодитись або не погодитись з оцінкою.

Також проводилися роботи стосовно античіта, який використовують ігри, що базуються на взаємодії гравців. 

«Два найбільші античітерські сервіси, BattlEye і Easy Anti-Cheat, тепер пропонують оптимізований шлях для розробників, які вирішили включити підтримку Proton. та Steam Deck. Elden Ring та Apex Legends – два приклади ігор, які на даний момент використовують переваги цієї роботи».

Не обійшлося і без покращень операційної системи. Розробники розповідають про суттєве покращення роботи з клавіатурою та вводу тексту за допомогою подвійного трек-пада. Також від тепер можна використовувати клавіатуру ігрового режиму в режимі робочого стола.

Покращилась швидкодія та відклик на дії. Опрацьовано навігацію по бібліотеці ігор, адже деякі користувачі мають сотні а то і тисячі придбаних ігор і групують їх у численні списки. Для цього додано режим швидкої прокрутки а також можливість створювати динамічні добірки на базі тегів та інших ігрових характеристик. 

Не забули розробники і про одну з найважливіших характеристик консолі - автономність роботи.
Одним із нововведень стала можливість зниження частоти роботи дисплею до 15 кадрів на секунду. Як розповіли розробники - така частота буде достатньою для відтворення графічних новелл, головоломок, ребусів, пазлів та ігор подібного роду, де відсутні швидкі рухи. 

Для любителів кастомізації інженери Valve додали можливість керувати потужністю процесора (TDP), його тактовою частотою та керування функцією FSR (Fidelity Super Resolution), яка дозволяє знизити навантаження на систему тим самим збільшуючи частоту кадрів, але при цьому жертвуючи якістю картинки. 

Безпекове питання стало одним з майбутніх планів Valve. Схоже, що вони намагаються оптимізувати роботу консолі для Windows 11. Незважаючи на те, що розробники не задоволені виглядом Windows 11 на малому екрані консолі, все ж вони працюють над можливістю встановлення даної OS на консоль. Імовірно в майбутньому нас очікує колаборація компаній і ми побачимо на консолі адаптовану версію Windows 11. Саме для цього розробники працюють над адаптацією роботи модуля fTPM, яка є аналогом TPM модуля безпеки, який необхідний для встановлення Windows 11. За посиланням ви можете детальніше ознайомитись з роботою TPM модуля.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
359
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0