Лише 10% ігор на даний момент сумісні з Steam Deck і це чудово

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Лише 10% ігор на даний момент сумісні з Steam Deck і це чудово
Лише 10% ігор на даний момент сумісні з Steam Deck і це чудово
Ігрові новини
20:30, 03 вересень 2022
267
0

Розвиток ігрової індустрії за останні роки зробив крутий поворот. Попри те, що з усіх рупорів лунали запевнення щодо перспективності VR-проектів, навіть HL Alux не змогла суттєво змінити стан індустрії. 

А ось мобільні ігрові платформи почувають себе все краще і краще. Nintendo довела, що портативна ігрова консоль може бути масовою та популярною, а слідом за ними це робить і Valve зі своєю Steam Deck.

Недавній звіт компанії, щодо сумісності ігор з новою портативною консоллю доводить, що у неї є майбутнє. На даний момент верифіковано більше 5000 ігор, які сумісні з консоллю. Це всього 10% від приблизної бібліотеки сервісу, але цифра все одно колосальна. Зрозуміло, не всі з цих ігор варті уваги, але у гравців уже є можливість пограти в Elden Rind та Spider Man Remastered, Detroit та ARK, які є доволі вимогливими до "заліза". 

Valve підготувала для розробників строгі нормативи, які потрібно виконати перед тим, як надсилати гру на верифікацію для Steam Deck. 

Ігри, у яких виконуються не всі пункти, але зберігається працездатність на консолі отримують відзнаку "МОЖНА ГРАТИ". Ігри, які повністю відповідають вимогам - "СУМІСНА".

Таким чином у гравців є можливість на протязі майже 13 років щодня купляти та грати по одній грі з Steam. А до того часу сумісних ігор стане ще більше. 

Детальніше дізнатися про сумісні ігри можна за посиланням на Steam.

Ціна приставки доволі помірна в офіцінйних точка продажу, проте в Україні вона майже втричі перевищує рекомендовану. Схоже, хтось вирішив повторити історію з відеокартами та нажитися на людях, які бажають роздобути консоль якомога швидше. Звісно, націнки бувають і в Європі та США, але ми все одно не рекомендуємо купляти консоль з такою значною переплатою. 

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
435
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
394
0