GSC Game World продовжують українізацію. Розкомнадзор заблокував сайт S.T.A.L.K.E.R. 2

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » GSC Game World продовжують українізацію. Розкомнадзор заблокував сайт S.T.A.L.K.E.R. 2
GSC Game World продовжують українізацію. Розкомнадзор заблокував сайт S.T.A.L.K.E.R. 2
Ігрові новини
14:30, 25 березень 2022
671
0

Як ми вже писали у попередній статті - GSC Game World після початку активної фази війни України та росії вирішили чітко заявити про свою проукраїнську позицію і змінили назву в Steam на ту, яку вже давно вимагало від них українське ігрове ком'юніті. Ми уже трішки "посварили" їх за минулі грішки, але пора і похвалити.
Як і припускалось у статті, студія не мала змоги за короткий час змінити абсолютно усі промо-матеріали, тому і розпочала із зміни назви на Steam.

Труднощі виникли через вимушений переїзд студії до Праги. Студія вирішила не зволікати із розробкою гри, продажі якої також згодом допоможуть Україні, яка отримає від розробників податки. Тепер, коли переїзд завершено, дизайнери та маркетологи взялись за зміну всіх промо матеріалів.
Ми вирішили переглянути, що уже зроблено.
Насамперед зайдемо на сайт розробників:Також в шапці сайту студія опублікувала патріотичний текст про війну в Україні та офіційні реквізити для допомоги Україні від НБУ, рахунки в криптовалюті, рахунок фонду "Повернись живим". (скріншот зменшено для наглядності. на самому сайті розмір тексту більший)

За це розробники "поплатилися", адже їх сайт був внесений в реєстр заборонених згідно з вимогою тамтешньої генпрокуратури. 

Сайт розробників заблокований за статтею 15.3 Федерального закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації». Нею регламентується порядок обмеження доступу до сайтів, які містять заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності чи участі у незаконних публічних заходах.

Як виявилось, захист України від російських загарбників це екстремістська діяльність. Тепер сайт не працює на території рф. Хоча це вже не важливо, адже S.T.A.L.K.E.R. 2 все одно не продаватиметься на росії.

Схоже, бути заблокованим Роскомнадзором - тепер почесна ознака для кожного світового ресурсу.

Українізацією сайту розробники не обмежились. Також змінилась сторінка гри в EGS. Попереднє посилання видає 404 помилку, а нова сторінка містить оновлені промо-матеріали.

Нова сторінка:

Стара сторінка:

Також GSC Game World попрацювала і над власними соцмережами. 

Наприклад їх Youtube канал став набагато патріотичнішим:

Інші соціальні мережі також замайоріли синьо-жовтим. Як жартують самі розробники, змінилось і найчастіше питання до них. Якщо раніше вся аудиторія була занепокоєна запитанням про те, чому досі не було показано повноцінного геймплею гри, то тепер усі масово стали турбуватися безпекою самих розробників та пропонувати їм допомогу. 

Переглянути сайт та соцмережі розробника можна за даним посиланням.

Українці своїх не забувають, а тому після виходу гри велика кількість гравців купить свою ліцензійну копію на знак подяки розробникам за їх позицію.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
420
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
380
0