Fort Solis та The Callisto Protocol - Ремейку Dead Space буде важко!

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Fort Solis та The Callisto Protocol - Ремейку Dead Space буде важко!
Fort Solis та The Callisto Protocol - Ремейку Dead Space буде важко!
Ігрові новини
15:00, 10 червень 2022
212
0

Цьогорічна виставка Summer Game Fest відзначилась презентаціями багатьох ігор в стилі хорор. Та дві з них підозріло нагадують славнозвісний Мертвий космос. Давайте розберемось у чому ж різниця.

Сюжет Fort Solis розповідає про інцидент, який відбувся в Форті Соліс - споруді, яка розміщена на темній стороні місяця. Грати доведеться за інженера Джека Лірі, який і приймає сигнал тривоги з Форту. Прибувши на місце він не знаходить екіпажу, але згодом усвідомлює, що в будівлі він далеко не один. Тут відбувалися страшні речі і Джеку доведеться втікати з Форту, але для цього потрібно вижити в боротьбі з тим, що колись називалось персоналом форту.

Схожість з Dead Space очевидна уже з перших кадрів. Звук, який міняється в залежності від атмосфери в приміщенні, схоже оформлення дверей та надписів над ними, герой, який використовуватиме в якості зброї підручні засоби (це лише припущення), або ж і взагалі виключно втікатиме без бою. Не варто і згадувати схожу атмосферу. 

Дата виходу гри та її ціна поки невідомі. 

Трейлер "геймплею" Fort Solis.

Наступним піддослідним стане The Callisto Protocol. Щодо даної гри нам показали звичайний та розширений геймплейні трейлери. 

Сюжет гри також базується на сутичці в космосі. Згідно з синопсисом, нам доведеться грати за в'язня Джейкоба Лі через 300 років від сьогоднення. Термін він відбуватиме не в звичайній в'язниці, а в тюрмі Black Iron. Особливість цього виправного закладу полягає у тому, що розташований він на супутнику Юпітера - Калісто. 

Проте нашому герою не доведеться демонструвати геймеру симулятор в'язня. В тюрму проникає вірус/мутаген, від якого всі в'язні перетворюються на страшних чудовиськ. Джейкоба очікує битва за виживання, у якій доведеться поєднувати рукопашний бій та використання підручних предметів (імовірна крафтова зброя). В ході історії він дізнається що приховувалось за стінами цієї моторошної тюрми. 

Особливістю гри імовірно буде високий рівень кінематографічності, який і відповідатиме за хорор-складову гри. 

В око кидається індикатор здоров'я, який знаходиться на потилиці у героя, а також зброя, яка нагадує плазморізи з Dead Space. За схожим принципом побудовані і лячні сцени, де героя кудись тягнуть, хтось ховається в тіні, пробігає повз, або раптово оживає. Навіть стиль камери виду при цьому схожий. Є щось спільне і в ворогах. Зміни, які відбулися з ув'язненими частково нагадують те, як виглядали Некроморфи з Dead Space. 

Гра запланована на 2 грудня 2022 року та доступна для попереднього замовлення за ціною 799 грн за Day One Edition та 1099грн за Digital Deluxe Edition.

Висновок доволі простий, зважаючи на ціну, яка відповідає іграм рівня AAA (у випадку другої гри), та показані доволі непогані презентації обох ігор, одразу зливати їх, як другосортні не варто. Те, що вони надихалися одним з найкращих представників ігрових хорорів в індустрії - це нормально. Оцінювати такі ігри варто саме за рівнем отриманих емоцій, а також за сюжетною складовою, яку ви дізнаєтесь під час проходження. 

Очевидно, що проходити за короткий час 2-3 гри, у яких схожі механіки / сюжет / стиль візуального оформлення - доволі скучно. Але можливість вибору між трьома хорошими хорорами - це добре. У випадку вдалого старту, розробники можуть запланувати сиквели та сміливо розвести їх у зовсім різних напрямках, що породить декілька успішних франшиз.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
420
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
380
0