У Ubisoft великі проблеми, а чорні дні настали не сьогодні і не вчора

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » У Ubisoft великі проблеми, а чорні дні настали не сьогодні і не вчора
У Ubisoft великі проблеми, а чорні дні настали не сьогодні і не вчора
Ігрові новини
14:30, 12 січень 2023
421
0

Ubisoft в чергове оголосили про перенесення дати виходу І Skull and Bones і весь інфопростір мав би бути заповненим черговою порцією жартів та мемів на цю тему. Проте багато закордонних новинних сайтів та видань обговорюють більш гнітючу тему. 

Разом з новиною про перенесення, Ubisoft вирішили скасувати ще три неоголошені проєкти та зосередити зусилля на існуючих брендах та сервісах.

У компанії посилаються на те, що в останні роки найуспішнішими ігровими проєктами стали "ігри сервіси" - творіння від мега-студій, які підтримують їх роками, постійно підживлюючи новими оновленнями та даючи своїй аудиторії новий контент. В Ubisoft визнали, що намагалися рухати свої існуючі проєкти за такою ж схемою (Assassin’s Creed, Far Cry, Ghost Recon, Rainbow Six і The Division) протягом чотирьох останніх років, але така стратегія не окупилась, а майбутні проєкти, які також базуються на цій моделі ще не вийшли.

«Ми явно розчаровані нашою нещодавньою діяльністю», — заявив генеральний директор Ubisoft Ів Гіймо. «Ми стикаємося з різною ринковою динамікою, оскільки індустрія продовжує переходити до мега-брендів і вічних живих ігор у контексті погіршення економічних умов, що впливає на споживчі витрати.
«Незважаючи на чудові рейтинги та прийом гравців, а також на амбітний маркетинговий план, ми були здивовані низькою ефективністю Mario + Rabbids: Sparks of Hope в останні тижні 2022 року та на початку січня. Just Dance 2023 також був поганим».

Деякі аналітики ринку і взагалі висловлюють побоювання, щодо спроможності Ubisoft випускати якісні ігри в подальшому. Як аргумент, вони наводять деякі факти:

  • Постійні перенесення Skull and Bones одразу після анонсу, що свідчить про незлагодженість в роботі різних відділів та роботу розробників.
  • Раніше цього року Ubisoft припинила розробку ще чотирьох проєктів, включаючи Ghost Recon Frontline і Splinter Cell VR, що доводить кількість скасованих за рік тайтлів до семи.
  • Та ж Ghost Recon Frontline була необхідна Ubisoft щоб зайняти нішу в сегменті батл-роялів, які також почали з часом переростати в повноцінні ігри-сервіси (Call of Duty: Warzone, Apex Legends і Hunt: Showdown). Минуло вже багато часу, ці ігри почали переростати свої початкові форми та шукати інші шляхи, щоб розважати власну аудиторію. А в Ubisoft досі не з'явилось відповіді, яка повинна не лише стати успішною, але і в стислі терміни догнати конкурентів.
  • Згадуючи батл-роялі не можна пройти повз Hyper Scape, яка пройшла повністю повз аудиторію та не протрималась в інфопросторі навіть декількох місяців. 
  • Користувачі майже забули The Division: Heartland, яка має вийти цього року.
  • Такі ігри, як Far  Cry 6 та Rainbow Six: Extraction теж виявилися забутими та нікому не потрібними надто швидко.
  • Невідомий стан і оголошеного римейку Принца Персії, який імовірно заморозили, або залишили розробляти невеличкій команді.
  • Те ж саме відбувається і з римейком Splinter Cell, який анонсували у 2021 році, але досі ми чути лише новину про відставку директора проєкту у жовтні 2022 року.

На захист компанії можна виступити, спростувавши твердження про планомірне падіння вартості їх акцій (зі 103 євро в липні 2018 до 24 євро сьогодні). Зараз цей факт намагаються прив'язати до останніх провалів студії, але якщо ви перевірите динаміку акцій відомих брендів, то виявите, що більшість з них знаходяться в такій самій ситуації. 

Очевидно, що компанія найближчим часом займеться реструктуризацією свого бізнесу, пошуком можливостей для вивільнення коштів та скороченням інвестицій в розробку, про що вони вже оголосили. 

Геймеру, який багато років слідкує за успіхами Ubisoft стає водночас і сумно, але і не дивно. Дії компанії, починаючи з 2013 року завжди викликали сумнів щодо адекватності прийнятих рішень. Тоді студія буквально вбила центральний сюжет в серії Assasins Creed, не змогла повторити успіх Far Cry 3 та анонсувала розробку The Division, яка в подальшому виявилась "порізаною" в плані графіки та нецікавою з точки зору ігроладу. 

Проте компанія не робила ніяких висновків і продовжувала створювати гігантські віртуальні світи, в яких користувач був змушений розважати самого себе не маючи достатньої кількості механік. Поодинокі проєкти, які могли завоювати аудиторію, виходили на старті забагованими (AC Unity, Syndicate). Успіх The Crew студія також не змогла зафіксувати та втримати, тому про гру згодом забули. Щасливіша доля очікувала лише For Honor. 

Доволі успішний шутер Rainbow Six Siege теж заполонили чітери, яких розробники банили надто повільно та не вдосконалювали античіт (або ж варто було впровадити Easy).

"Від'ємно геніальною" є і ситуація з продажем своїх тайтлів, адже на відміну від EA, які швидше одумались, Ubisoft не випускали свої релізи в Steam донедавна, а вирішили запропонувати користувачам власну підписку, зробивши це чи не останніми. Відповідно, мало кому хотілось включати в свої місячні витрати ще одну додаткову підписку. 

Зараз же на фоні мемів про "бездушність" ігор компанії та факти того, що розробники втратили перспективи своїх флагманських франшиз, важко придумати справді вартісну пораду для студії. 

Маю надію, що з часом ми ще побачимо хороші ігри від Ubisoft, які прославлятимуть добре ім'я цієї компанії та тішитимуть нас цікавими історіями та ігровими механіками. Очевидно, що перед керівництвом Ubi постало завдання, рішення якого повинно бути яскравим та точно піде нам, геймерам, на користь. Якщо звісно компанія втримається на плаву.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
495
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
547
0