В Riot Games викрали вихідний код двох популярних змагальних ігор

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » В Riot Games викрали вихідний код двох популярних змагальних ігор
В Riot Games викрали вихідний код двох популярних змагальних ігор
Ігрові новини
20:46, 29 січень 2023
356
0

20 грудня 2022 року Riot Games повідомили, що на них було проведено "атаку соціальної інженерії", під час якої системи розробникиів були скомпрометовані. Тоді ж розробники повідомили, що «немає жодних ознак того, що дані гравців або особиста інформація були отримані». Студія зобов'язалась повідомити про розвиток інциденту і згодом з'явилось більше тривожної інформації.

Як виявилось, зловмисники змогли отримати не лише якусь незначну частину даних компанії, а увесь вихідний код League of Legends та Teamfight Tactics а також «застарілої античіт-платформи».

Зловмисники написали студії лист з вимогою викупу за вкрадений вихідний код популярних ігор, проте студія відмовилась платити. Натомість, розробники оприлюднили проблему широкому загалу, повідомили, що в найближчий час може зрости кількість чіт-програм для цих ігор.

«Після атаки ми працювали над тим, щоб оцінити її вплив на античіт і бути готовими якнайшвидше розгорнути виправлення, якщо це необхідно», — сказали в Riot Games.

Крім того розробники попередили, що вихідний код містив і низку експериментальних функцій, які тестувалися розробниками і мали шанс з'явитися в майбутніх оновленнях гри, або бути відкинутими на стадії тестування та розробки.

«Хоча ми сподіваємося, що деякі з цих ігрових режимів та інші зміни врешті-решт доберуться до гравців, більшість цього вмісту є прототипом, і немає гарантії, що він коли-небудь буде опублікований».

«Наші команди безпеки та всесвітньо визнані зовнішні консультанти продовжують оцінювати атаку та перевіряти наші системи», — написали Riot у Twitter. «Ми також повідомили правоохоронні органи та активно співпрацюємо з ними, оскільки вони розслідують атаку та групу, яка стоїть за нею.
«Ми прагнемо до прозорості й у майбутньому опублікуємо повний звіт із детальним описом методів зловмисників, областей, у яких заходи безпеки Riot дають збій, і кроків, яких ми вживаємо, щоб подібне більше не повторилося».

Найближчі виправлення мали б з'явитися в цих іграх у оновленнях 26 січня та 8 лютого 2023 року. Там розробники окрім обіцяного контенту імовірно додадуть механізми, які завадять зловмисникам отримати вигоду від викраденого вихідного коду.

Імовірно, найбільше клопотів розробники отримають з античітом. Якщо витік інформації про майбутні оновлення та нововведення в гру може зіграти розробникам на користь та дати зрозуміти чи хоче цього аудиторія (принцип чорного піару), то поява дієвих чітів в змагальних іграх може привести до справжньої катастрофи. 

Це викрадення продовжує цілу низку витоків та викрадень даних у таких гігантів, як Rockstar, Valve та навіть PayPal.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
434
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
393
0