Bethesda скасувала російську локалізацію Starfield а гравці просять додати українську

GEEKS.NEWS » Ігрові новини » Bethesda скасувала російську локалізацію Starfield а гравці просять додати українську
Bethesda скасувала російську локалізацію Starfield а гравці просять додати українську
Ігрові новини
00:46, 14 квітень 2023
1 517
0

Без будь-яких анонсів чи пояснень Bethesda, яка зараз знаходиться під крилом Microsoft змінила свої плани на локалізацію Starfield російською мовою. Простіше кажучи, розробники просто прибрали будь-яку згадку про наявність російських субтитрів та перекладу інтерфейсу рашистською мовою.

Цю інформацію було внесено 11 квітня, судячи з даних ресурсу SteamDB

Не дивно, що на болотах одразу почалося різного роду ниття і виття щодо цього. Дехто звинувачував розробників в політизованості. Дехто використовував звичні орчі наративи "а что случілась", "ігри внє палітікі" та інші клішовані відмовки. Були також і погрози розробникам провалити фінансові очікування з продажу гри без російськомовної аудиторії, хоча великий відсоток таких гравців часто не купує ліцензійні версії ігор. Дехто навіть висловив переконання, що гру скасують і вона не доживе до релізу. 

Як ми писали раніше, у грі планується понад 250 тисяч рядків тексту на старті, і невідомо скільки буде додано з оновленнями та доповненнями. Це великий об'єм складного тексту, локалізацію якого зазвичай замовляють у відповідних студій локалізації та перекладу. Найімовірніше, що розробники вирішили банально не витрачати кошти на створення локалізації, яку вони не зможуть окупити через заборону продажу ігор на території ерефії. А можливо у них навіть не було легального варіанту укласти договір з такою студією та легально оплатити їх роботу. Не варто відкидати також і питання іміджу компанії та світовий тренд на скасування всього російського.

В той же час, українські геймери створили заклик до студії, додали у гру українську локалізацію. Вони запропонували розробникам звернутися за послугами перекладу до агентства UNLOCTEAM, яке займається локалізацією ігор та відома за проєктами Warframe, Subnautica та багатьма іншими.

На разі не відомо, чи підтримають розробники таку ідею, але додавання гри у списки бажаного, може додати їм мотивації (на основі кількості потраплянь гри у списки бажаного розробники формують очікування від продажу в певних регіонах).

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0