Як не купити російську гру - прості способи

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як не купити російську гру - прості способи
Як не купити російську гру - прості способи
Гайди
18:00, 01 листопад 2022
1 372
0

Світ глобальний, тому відмова від російських продуктів є складнішою, аніж багатьом здається. Існують іноземні компанії, які керуються капіталами акупантів. Існують студії, де більша частина розробників - росіяни з імперським мисленням, які при розробці та створенні, на перший погляд звичайних ігор, свідомо та несвідомо вплітають туди продукти свого "мислення" та власні наративи. Багато студій релокувалось та продовжує розробку з інших регіонів. А ще часто російські розробники маскуються і навіть додають в свої ігри українську локалізацію, щоб не втратити лояльність. 

Даний короткий гайд розповість вам, як не купляти російські ігри. Як впевнитись, що гра безпечна та до її розробки не причетні росіяни, адже часто це доволі складно і потребує довгого пошуку. 

Steam-куратор, який попереджає про російські ігри

Просто святі люди створили та постійно наповнюють вміст Steam куратора, який попереджає про те, що гра російського виробництва. 

Підписатися на куратора можна за ПОСИЛАННЯМ.

Під час перегляду ігор у Steam ви бачитимете повідомлення від куратора, про те, що гру купляти не варто, адже це підтримуватиме росію та російських розробників.

Steam-куратор, який попереджає про російські ігри Натомість з'явився і куратор, який сповіщає про те, що гра від українських розробників. Такі ігри ми радимо завжди за можливості підтримувати копійкою, особливо у випадку, якщо вони якісні. 

Підписатися на куратора Українські ігри можна за ПОСИЛАННЯМ.

З'явилась таблиця російських ігор, які не можна купляти

Додати усі ігри в список куратора просто неможливо, особливо ті, які зняті з продажу, або іні-ігри в яких важко виявити походження розробника. Проте на підмогу куратору спішить ще одна таблиця, яка дозволить якісніше фільтрувати ігровий, який ви збираєтесь купити. У таблиці є пошук,, в який можна ввести назву гри та перевірити чи можна її купляти, чи варто оминати десятими дорогами.

З'явилась таблиця російських ігор, які не можна куплятиОсь такі два перевірені та прості способи допоможуть відфільтрувати більшість руснявих ігор з вашого пошуку. Якщо ж ви знаєте якусь гру, якої немає в жодному списку - пишіть про це в коментарях. Ця інформація буде надзвичайно корисною нашим чистачам.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
408
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
369
0