Facebook запускає власний сервіс хмарного геймінгу

GEEKS.NEWS » Новини » Facebook запускає власний сервіс хмарного геймінгу
Facebook запускає власний сервіс хмарного геймінгу
Новини
21:39, 27 жовтень 2020
614
0
Напевне, хмарні сервіси, що дозволяють грати в ігри, що обчилюються на віддалених серверах, стають трендом серед ІТ-гігантів. Такі проекти є уже у Google (Stadia) і у Amazon (Luna). Схоже, що прийшла черга і для Facebook.


Головою проекту став Джейсон Рубін - колишній розробник ігор, автор Crash Bandicoot і Jak&Daxter. Директор сервісу пояснює, що хмарний геймінг - це майбутнє, але цій технології необхідно пройти дуже довгий шлях. Тому, на відміну від ряду конкурентів, Facebook Gaming не збирається обіцяти того, чого згодом не зможе виконати, а також не хоче замінити звичайний геймінг.

Однак, платформа надасть користувачам альтернативу у вигляді стрімінгу, і почне з безкоштовних ігор. Тестування продукції вже почалося в США, де Facebook Gaming пропонує безкоштовно зіграти в мобільні тайтли - Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur's Tale і WWE SuperCard.

В майбутньому Facebook Gaming буде розширюватися і нарощувати кількість доступних ігор, включаючи і AAA-проекти. Facebook Gaming доступний на Android - і навряд чи з'явиться на iOS через відносини Apple до стрімінгових сервісів.
Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
410
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
370
0