Дротова чи бездротова гарнітура - що краще для ігор?

GEEKS.NEWS » Статті » Дротова чи бездротова гарнітура - що краще для ігор?
Дротова чи бездротова гарнітура - що краще для ігор?
Статті
23:48, 25 січень 2023
213
0

Ми живемо у світі, де кабелі повільно, але неминуче відходять у вічність. Усі види техніки поступово позбуваються дротів і портів на користь більш зручних бездротових технологій. Ігрова периферія, наприклад, навушники та гарнітури, теж не стала винятком. Але чи добре це? Чим жертвують бездротові ігрові гарнітури, позбуваючись кабелів та аналогового з’єднання? Давайте розбиратися!

Які типи бездротового з'єднання навушників існують

Не всі бездротові гарнітури однакові. Звісно, є питання якості самої гарнітури, але не варто забувати один важливий фактор: вони можуть використовувати різні бездротові технології.

Які типи бездротового з'єднання навушників існуютьВ сучасних бездротових гарнітурах застосовується такі технології, як Bluetooth, або радіосигнали 2,4 ГГц. У кожної з цих технологій є свої переваги і недоліки.

BLUETOOTH

Плюси:

  • Технологія сумісна з усіма пристроями з підтримкою Bluetooth.
  • Як правило, більш доступні у ціні та спектрі пристроїв що її підтримують.

Мінуси:

  • Гірша якість звуку.
  • Менша дальність стабільного з'єднання.

БЕЗДРОТОВЕ ПІДКЛЮЧЕННЯ 2,4 ГГЦ

Плюси:

  • Краща якість звуку.
  • Більша дальність.

Мінуси:

  • Потрібен свій бездротовий донгл.
  • Обмежена сумісність

Bluetooth-гарнітури – це чудовий вибір, якщо ви збираєтеся використовувати гарнітуру з різними пристроями. Старі версії Bluetooth страждали від поганої якості звуку через стиснення. Врешті-решт, вони ніколи не були призначені для стримінгу - але у гарнітур з новими версіями Bluetooth проблем у цьому плані практично немає. Однак є інша проблема – з одночасним прийомом звуку і передачі голосу, що накладає обмеження на можливості голосового спілкування в іграх.

З іншого боку, якщо ви плануєте використовувати свою гарнітуру тільки на своєму ПК і, можливо, деяких інших комп'ютерах, то вибір технології 2,4 ГГц надасть вам кращу якість звуку. Але майте на увазі, що для роботи з іншими пристроями на них має бути USB-порт, щоб підключити донгл. Крім того, вони повинні підтримувати гарнітуру.

Крім того варто звертати увагу і на затримки у передачі сигналу. Граючи кіберспортивні ігри важливо чути звуки кроків, пострілів та інших ефектів в режимі "реального часу". Будь-яка затримка звуку може означати для вас запізнілу реакцію та програш. Тому увагу варто звертати на кожну конкретну модель, адже якісні Bluetooth-гарнітури можуть забезпечувати швидшу передачу звуку аніж дешеві 2,4 ГГц.

Які навушники обрати? Дротові чи бездротові гарнітури

Тепер повернемося до головного питання статті: «Які гарнітури кращі?».

ЯКІСТЬ ЗВУКУ

Звичайно що це найперший фактор, який спадає на думку під час ухвалення рішення про перехід з дротової гарнітури на бездротову.

Насамперед варто зазначити, що якість звуку гарнітури залежить від набагато більшої кількості факторів, ніж тип підключення – у першу чергу від якості драйверів.

Які навушники обрати? Дротові чи бездротові гарнітуриЯкщо говорити про якість звуку, то найкращий спосіб його оцінити - поглянути на бітрейт. І звичайно ж, дротове підключення підтримує набагато вищий бітрейт, ніж бездротове. Але залишається питання - чи дійсно потрібні такі високі значення?

У більшості випадків ні. Цифровий звук рідко досягає бітрейтів, які не підтримує якісне бездротове підключення, тому різниця з дротовим буде помітна тільки під час прослуховування цифрового звуку особливо високої якості у форматі lossless або аналогових записів, наприклад, з вінілу. Якщо слухати MP3-файли і звук в іграх, то відмінності будуть мінімальні, якщо будуть взагалі.

Також варто сказати, що в даний час стиснення бездротового сигналу мінімальне, а з часом технології ставатимуть тільки кращими. Ба більше, сучасні бездротові технології здатні впоратися з більшою частиною цифрового звуку, який видають ваші пристрої.

СВОБОДА ПЕРЕСУВАННЯ АБО АВТОНОМНА РОБОТА

Так, звикнути до дротових навушників може бути важко - переплутані кабелі, обмежена свобода пересування і все інше. Але вам, принаймні, не доведеться турбуватися про заряд їхньої батареї!

Які навушники обрати? Дротові чи бездротові гарнітуриНа відміну від дротових гарнітур, бездротові можуть дозволити вам пересуватися вільно, але вони всерівно частково залежать від цих противних кабелів під час заряджання (або док-станцій). Звичайно, час автономної роботи бездротових гарнітур буде неминуче різним для різних моделей і значно залежить від того, наскільки багато ви користуєтеся гаджетом і скільки ви готові віддати за бездротову гарнітуру.

Більшість бездротових гарнітур потрібно заряджати раз у 1-2 дні. Але лише вам вирішувати, чи варта свобода руху постійної підзарядки батареї.

ЦІНА

Врешті-решт, нам варто врахувати і фактор бюджету. Бездротові гарнітури коштують набагато дорожче у порівнянні звичайними з дротовими конекторами, тому і ціна бездротових гарнітур буде вищою, ніж у їхніх дротових побратимів.

Також це означає, що дротові гарнітури зазвичай можуть запропонувати кращу якість за менші гроші. Тому якщо ви обмежені в коштах і хочете отримати за свої гроші найкращу якість, вам краще вибрати дротову гарнітуру.

Які навушники обрати? Дротові чи бездротові гарнітуриТак який же варіант кращий? Об'єктивно кажучи, у кожного з них є свої переваги і недоліки, тому все зводиться до ваших потреб.
Загалом питання вибору між дротовими і бездротовими навушниками - дуже широка тема, але якщо говорити про ігри, то тим, хто грає тільки за своїм столом, ми б рекомендували користуватися дротовими гарнітурами. З іншого боку, якщо ви підключаєте ПК до телевізора або граєте на консолях, то найкращим варіантом буде бездротова модель.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
359
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
317
0