Як отримувати ігри безкоштовно. Все, що потрібно знати про Steamgifts

GEEKS.NEWS » Статті » Гайди » Як отримувати ігри безкоштовно. Все, що потрібно знати про Steamgifts
Як отримувати ігри безкоштовно. Все, що потрібно знати про Steamgifts
Гайди
13:00, 07 квітень 2022
1 081
1

Що таке Steamgifts

Steamgifts.com - один з найдавніших агрегаторів роздач, який дозволяє створювати та отримувати ігрові ключі в якості подарунка між користувачами. Автор розіграшу може вибирати умови, на яких він "дарує" ключ та час проведення розіграшу. Користувачі долучаються до роздачі, і система автоматично вибирає переможців з числа учасників. При цьому на сайті є своє власне ком'юніті, модератори, які контролюють чесність проведення конкурсів та система рейтингу благодійників. 

Хоча серед більшості українських геймерів цей сервіс маловідомий, проте на ньому сформувалась і україномовна спільнота, а в випадку проведення роздачі, переможці часто пишуть рідною мовою "Дякую!". 

Велику популярність сервіс здобув за свою відкритість та чесність, адже на ньому неможливо "зламати систему" та шахрайським способом виграти копію гри. Також цьому сприяє і наявність команди модераторів, які слідкують за проведенням роздач і блокують користувачів, котрі вирішують роздати уже активовані ключі, або ключі, які отримали з інших роздач. 

Також користувачі люблять сервіс за систему балів, які витрачаються на участь в роздачах та автоматично поповнюються з часом. Це запобігає автоматичному взяттю участі у всіх роздачах за допомогою ботів, а також мотивує проявляти активність і частіше використовувати бали, що накопичились. При цьому, залежно від цінності подарунка його вартість в балах також може бути більшою, або меншою.

Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановити

Сам сайт Steamgifts хоч і є доволі зручним, проте користувачу доводиться самотужки розбиратися у тому, які роздачі йому підходять, а які ні. Також існує імовірність ненароком взяти участь в роздачі ключа, який не підтримується у вашому регіоні, або в роздачі гри, яку ви уже маєте (через це потім доведеться повернути ключ, бо на інший акаунт, крім того, який прив'язаний до Steamgifts гру активувати не можна).

Усі ці недоліки вирішує плагін для Google Chrome - AutoJoin for SteamGifts. За декілька років використання даного плагіну можна зробити висновок про те, що він безпечний та не містить ніякого шкідливого ПЗ. 

Щоб встановити плагін потрібно перейти за посиланням на веб-магазин Chrome. Та натиснути на кнопку "Додати в Chrome"

Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановитиПісля цього ваш сайт SteamGifts при відвідуванні змінить свій дизайн. Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановити

З основного, що варто знати. Тепер не потрібно переходити на сторінку роздачі, щоб взяти у ній участь. Достатньо натиснути кнопку "Join" щоб долучитися до роздачі, "Leave" щоб відмінити участь, а напис "Not enough points" означає ,що у вас закінчились бали для участі. Також інколи зустрічається надпис "Previously won", у випадку, якщо ви раніше вигравали копію даної гри, але плагін не зміг її приховати.

Плагін автоматично приховує ті роздачі у яких ви не можете брати участі через недостатній рівень профіля або через те, що гра уже присутня у вас у Steam-акаунті. 

Для налаштування плагіна на свій смак достатньо натиснути на піктограму налаштувань на головній сторінці сайту. 

Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановитиНа скріншоті нижче розшифровано усі налаштування, які дозволяє здійснити плагін. Після внесення змін не забудьте натиснути кнопку "Save changes" внизу сторінки.

Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановити

Інформація про роздачу доволі стисло вказана на "плитці" розіграшу.

  1. Шанс на виграш.
  2. Час, який залишився до завершення розіграшу.
  3. Час, коли було створено розіграш та нік автора, який його створив.
  4. Назва гри, яка розігрується, та її ціна в балах.
  5. Кількість учасників розіграшу.

Що таке AutoJoin for SteamGifts та як його встановити

Для участі достатньо просто натиснути на кнопку Join навпроти усіх роздач, які вас цікавлять та чекати, коли вони завершаться. 

Коли ви виграєте, вам надійде сповіщення на E-mail, а також сповіщення на сайті і в ОS, якщо встановлений плагін. Далі ключ можна активувати через кнопку в Steam, або скопіювати і зробити це вручну. Після активації хорошим тоном буде відзначення, що ви отримали копію за допомогою кнопки "Received". Більше інформації про ви знайдете у розділі статті про етику користування сервісом.

Як отримати бали Steamgifts та від чого залежить рівень учасника

Тепер, коли ви мінімально розібрались з інтерфейсом сервісу варто дізнатися про систему балів та рейтингу, яка присутня на сайті. Як ви бачили вище, кожна гра "коштує" певну суму балів. Зберігається залежність між реальною вартістю гри, та її вартістю у балах. (За вийнятком певних випадків, про які розповімо нижче).

Бали надаються вам по замовчуванню, та постійно поповнюються. Це зроблено для того, щоб ви частіше відвідували сайт і не мали змоги вручну або за допомогою стороннього ПЗ взяти участь у всіх розіграшах одночасно. 

Кількість балів буде відображатися навпроти вашого аватару у шапці сайту. 

Як отримати бали Steamgifts та від чого залежить рівень учасникаЯкщо ви витратили усі видані вам бали, просто почекайте певний час і вони автоматично поповняться. Поновлення відбувається поступово по декілька балів.

Як розраховується ціна гри на Steamgifts

До цього питання розробники також підійшли з розумом. Ціна гри в балах корелюється з ціною гри в реальній валюті, проте бувають вийнятки. Залежать вони від того, чи роздавалась гра на інших платформах, та чи не було на неї великих знижок у якихось магазинах.

Приведемо приклад: умовна GTA 5 на виході коштувала 60P на сайті Steamgifts. Якщо модераторам стало відомо, що наприклад в магазині Humble Bundle, або в інших магазинах її продавали зі знижкою 90%, то і ціна на Steamgifts може знизитися. Наприклад 30P чи взагалі 10P. Якщо ключі GTA 5 будуть помічені у масовій роздачі безкоштовно, то і на Steamgifts ціна в балах може дорівнювати 0. Якщо роздача була у невеликих кількостях, адміністратори можуть просто знизити вартість. 

При цьому "цінність" вашого дарунка прив'язується до моменту створення роздачі і при подальшому зниженні вартості це не вплине на ваш рівень учасника. 

Що таке Contributor Level на Steamgifts та як його підвищити

Крім вартості ігор в балах існує також 10 рівнів роздач і відповідно 10 рівнів учасника, які можуть брати участь в роздачах.

Contributor Level (рівень учасника) залежить від сумарної вартості ігор, які ви подарували іншим користувачам Steamgifts. Переглянути його можна кликнувши на свій аватар у шапці сайту. 

Що таке Contributor Level на Steamgifts та як його підвищити

Gifts Won - Кількість та ціна ігор, які ви виграли за час перебування на сайті

Gifts Sent - Кількість та ціна ігор, які ви подарували за час перебування на сайті

Contributor level - ваш рівень учасника на сайті Steamgifts

При наведенні на сумарну ціну всіх подарованих ігор вискочить поп-ап з реальною (Contributor Value), а не повною ціною. Саме від нього і залежить рівень учасника - Contributor level

Що таке Contributor Level на Steamgifts та як його підвищитиНижче наведемо таблицю зі значенням скільки Contributor Value потрібно для кожного рівня учасника.

Що таке Contributor Level на Steamgifts та як його підвищитиВарто також відзначити, що не завжди адміністратори встигають відстежити зміни в ціні ігор. Інколи існує можливість "перехитрити" систему і купити ключ дешево у сторонньому магазині і розіграти його на Steamgifts при цьому ціна гри заниженою не буде. 

Більше інформації ви можете прочитати на сторінках підтримки сервісу. 

Як провести розіграш гри на Steamgifts лише для українців. 

Інколи виникає потреба або бажання провести розіграш лише серед "своїх". Наприклад для того, щоб користувачі з росії не змогли взяти участь у розіграші. Для цього ми розповімо вам про те, як створити на налаштувати роздачу правильно.

Для того, щоб створити роздачу потрібно в шапці сайту натиснути на кнопку Giveaways > Create a new giveaway.

Як провести розіграш гри на Steamgifts лише для українців. 

На фото нижче ми розшифрували усі розділи створення роздачі.

Як провести розіграш гри на Steamgifts лише для українців. Щоб створити роздачу лише для українців потрібно у розділі 5.Region Restricted вибрали пункт Yes та у блоку, який з'явився вибрати Україну написавши Ukraine у полі Search та вибравши Україну зі списку.

Як провести розіграш гри на Steamgifts лише для українців. Після цього залишилось вибрати того, хто може брати участь в розіграші, необхідний рівень учасника та створити опис розіграшу.

Як провести розіграш гри на Steamgifts лише для українців. 

Натиснувши кнопку Reviev Giveaway ви перейдете до підтвердження розіграшу та завершите створення.

Які правила етикету та хорошого тону існують на Steamgifts

Існує низка писаних та неписаних правил етикету, яких ми рекомендуємо дотримуватися на даному сайті. Це допоможе зробити перебування на Steamgifts приємнішим і для вас, і також показати високу моральність на культурність українського ігрового ком'юніті. Нижче ми в форматі списку озвучимо декілька із них.

  1. Дякуйте. Навіть, якщо відбулася помилка і ваш приз до вас не дійшов - все одно не лінуйтесь написати Дякую або Thanks в коментарях до роздачі. Це підніме настрій і вам і людині, яка обміняла свої кошти на ваше "дякую".
  2. Якщо ініціатор роздачі помилково надав хибний ключ і не має змоги дати інший - його можуть забанити. Щоб цього не сталось він повинен написати вам прохання, щоб ви дали дозвіл на видалення модератором роздачі. Пам'ятайте, ініціатора конкурсу також могли кинути продавши йому активований ключ, тому він також може бути жертвою. Не потрібно вимагати від нього компенсації. Просто зайдіть на сторінку роздачі та залишіть повідомлення "I agree with the removal of the gift and have no claims against the initiator".
  3. Якщо сталось так, що ви виграли копію гри, яка уже є у вас в профілі, постарайтесь відмовитись від виграшу. Для цього достатньо в коментарі написати повідомлення "Sorry, but I am already own this game. Please, regift it to someone else".
  4. Не намагайтесь активувати гру на акаунт, який не прив'язаний до Steamgift, інакше ви ризикуєте отримати бан.
  5. Не квапте людину з даруванням гри. У користувача є період 7 днів, протягом якого він повинен надати вам ключ або гіфт. 
  6. Не забувайте підтверджувати отримання подарунка. Доки не пройде термін в 2 тижні, або ви не натиснете у списку отриманого кнопку "Received" ініціатору роздачі не зарахують бали до рівня учасника.

Дотримуючись простих правил етикету, ввічливості та розуміння ви робите сервіс тільки кращим. 

На завершення розповімо вам про одну локальну мантру, яка за чутками допомагає збільшити шанс на виграш гри. Переходьте у свій профіль та частіше натискайте на кнопку Sync Account. Ходять чутки, що це допомагає.

Які правила етикету та хорошого тону існують на Steamgifts

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (1)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
439
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
397
0