Як зарядити смартфон без електрики?

GEEKS.NEWS » Техніка і Наука » Як зарядити смартфон без електрики?
Як зарядити смартфон без електрики?
Техніка і Наука
20:00, 21 березень 2022
1 065
0

Бувають ситуації, коли людина забуває, що електроенергія може пропасти. У такі моменти за законом підлості телефон завжди буває розрядженим. Але що робити, якщо заряд в батареї просто необхідний для виживання. Розбираємось.
Для початку хочеться відмітити, що сучасні смартфони мають великий об'єм акумулятора (4-5 тисяч mAh для андроїда та 2-3 тисячі для iPhone). Так звані "кнопкові" телефони мають значно менший об'єм - 500-1000mAh. Тому для початку розглянемо ті варіанти, які допоможуть зарядити смартфон, але при цьому не займуть мільйон років та і взагалі будуть ефективними.

1. Павербанк.
Але мова йде не простий павербанк. Імовірно він також може бути розрядженим. Для цього варто запастися хоча б одним павербанком з можливістю зарядки від сонячної батареї. 

Завчасно купивши такий девайс, можна забути про переживання, стосовно заряду вашого пристрою. Хіба-що прямого сонця не буде, і доведеться очікувати значно довше.

2. Портативна сонячна батарея.
Більш громіздкий варіант, який при цьому швидше заряджає смартфон або павербанк, завдяки більшій площі панелей. Єдине, що потребує особливої уваги - якість самих сонячних панелей, адже часто виробник економить на них і такі панелі дуже погано вловлюють енергію сонця.
3. Ручна динамо-машина з USB-портом.

Спосіб для перетворення механічної енергії в заряд для вашого смартфона - ручна динамо-машина. Під'єднавши смартфон та покрутивши рукоятку добрих пів години можна добитися декількох відсотків заряду. Судячи з оглядів, які є в мережі інтернет, варто купляти такі девайси лише з металічним виконанням основних вузлів, адже пластикова рукоятка може легко зламатися під час крутіння. Не надто ефективний спосіб, але врятувати може.

4. Автомобіль.

Якщо біля вас курсують, або ж стоять автомобілі - можна попросити водія зарядити ваш пристрій, адже практично у кожного водія в автомобілі є перехідник від роз'єму для прикурювача, або USB порти.  
Обравши такий спосіб ви можете не лише зарядити власний гаджет, але і завести нове знайомство, або попасти на чашку кави для вашого рятівника.


5. Для подорожуючих на велосипеді також є спосіб заряджати техніку - динамовтулки. Вони також малоефективні і на великих дистанціях через них важче крутити педалі, але цей спосіб також може виручити в складну хвилину. Кусається лише ціна самої динамовтулки, яка досягає декількох тисяч доларів за хорошу модель.

 

А тепер давайте трошки поженемо дичину. Наступні способи можна використовувати виключно в критичних ситуаціях і автори статті не беруть на себе відповідальності за наслідки.
Більшість способів базуються на використанні певних фізичних явищ, які супроводжуються утворенням електричного розряду.

1. Розряджений акумулятор можна сильно вдарити об тверду поверхню, і він забезпечить ще 1-2% заряду для телефона.

2. Акумулятор можна покласти на сонце або нагріти (варто це робити акуратно, щоб не вивести його з ладу). Відповідно ще декілька % заряду вам перепаде.

3. Лимони. Так-так, лимони допоможуть поновити працездатність гаджета. Розріжте плід навпіл, вставте в м'якоть цвяхи, гвинти або інші металеві предмети. За допомогою тонкого мідного дроту з'єднайте цвяхи та акумулятор. Один кілограм лимонів зарядить акумулятор на 3-4%.

4. Відключення пристрою на 20-30 хвилин може також дати акумулятору накопичити у собі декілька відсотків заряду. Але це працює також не завжди. 

5. Зняти батарею, заклеїти контакти на ній скотчем та поставити на місце. У вас буде ще 3-7 хвилин.


Існує ще доволі багато таких "дідівських" способів, але всі вони потребують знімного акумулятора, який навряд чи зустрінеться в сучасних смартфонах. У той же час, дієві варіанти потребують попередньої підготовки та покупки гаджетів, які допоможуть зарядити смартфон в умовах відсутності електроенергії. 

З прогресом приходить також і ускладнення технологій, а відповідно стає все важче і важче реанімувати пристрій за допомогою підручних засобів.

А які способи знаєте ви? Можливо ми пропустили щось елементарне? Діліться у коментарях.

Ctrl
Enter
Побачили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментарі (0)
Топ з цієї категорії
Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима Показано тизер-трейлер аніме-адаптації пригод Скотта Пілігрима
Netflix показали перший трейлер аніме-адаптації “Скотта Пілігрима” від японської студії Science SARU. Серіал...
16.08.23
429
0
У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim У мережі з'явилися фото і відео PlayStation 5 Slim
Ендрю Мармо, колишній працівник інді-видавництва Wired Productions, а також ігрового новинного порталу VCG,...
12.08.23
389
0